S&P 500 ^GSPC 5,116.17 +0.32%
Tesla TSLA $194.05 +15.31%
Alphabet GOOG $167.90 -3.33%
Apple AAPL $173.50 +2.48%
Meta META $432.62 -2.41%
Microsoft MSFT $402.25 -1.00%
Amazon AMZN $180.96 +0.75%
Nvidia NVDA $877.47 +0.01%

Přátelská rada: Vykašlete se na shitcoiny, nemá to cenu - a tady je důkaz

Jedna věc je jistá - na trhu se najdou vítězové i poražení. Někteří jsou odsouzeni k zániku již od samého počátku. Někteří alespoň chvíli vzdorují. Jedním takovým je podle mě třeba aktuální megatrend ApeCoin. ApeCoin je teď v kurzu úplně všude, takže je vhodná doba podívat se na minulou výkonnost populárních memecoinů a zjistit, proč je špatný nápad opičit se po nich.

Kryptoměn je nepřeberné množství. Jen některé ale odejdou jako vítězové

"Ale ten chlapík s dogecoinem se stal milionářem, když investoval své životní úspory do roztomilého tokenu". Jasně, ale jaká je šance, že se trefíte do naprosto miniaturního okna těsně před výstřelem grafu vzhůru? Často taková příležitost trvá jen několik hodin a je skryta kdesi v hlubinách internetu.

Jak poznat shitcoin poradí například v tomto videu:

https://www.youtube.com/watch?v=aBnWQRs1bPQ

Podívejme se třeba na graf$DOGEUSD-8.3% a $BTCUSD-3.0%.

Žádné překvapení

Žádné překvapení se nekoná. Dogecoin proti Bitcoinu krvácí už téměř rok. To znamená, že investoři, kteří nakoupili Dogecoin, podstoupili neuvěřitelně vyšší riziko a získali horší výnosy. Nenapadá mě žádné finanční aktivum s horšími výnosy očištěnými o riziko. Stručně řečeno, pokud investujete do altcoinů, chtěli byste, aby váš alt měl stejnou nebo lepší výkonnost jako BTC, protože jsou ze své podstaty rizikovější. Podobný příběh zažil i $SHIBUSD-7.9%. A bojím se, že takový osud čeká i aktuálně ApeCoin.

Načasování

Nyní je pravděpodobně nejhorší doba pro investice do vysoce spekulativních aktiv. Probíhá strašlivá rusko-ukrajinská válka a globální ekonomika a dodavatelské řetězce jsou kvůli tomu silně ovlivněny. Podstupovat v tuto chvíli nadměrné finanční riziko je to poslední, co byste podle mě chtěli udělat.

A konečně, pokud hrajete krátkodobou hru, už jste prohráli. Stejně jako všechny finanční trhy, i krypto přenese bohatství od netrpělivých k trpělivým investorům. Konejte dle svého uvážení, ale já stále věřím měnám s fundamentem $BTCUSD-3.0% $ETHUSD-7.6% $SOLUSD-6.5% $ADAUSD-6.7%.

Toto není investiční doporučení. Každý investor by měl provést svou vlastní důkladnou analýzu. Jde pouze o můj amatérský názor na základě dat dostupných na internetu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Ono to není tak černobílý. Povozit se na nějaký vlně taky nemusí bejt tak nereálný..

Však to já ani netvrdím. Sám jsem tady psal o nějakých spekulativních coinech. Z celkového hlediska je ale logicky mnohem bezpečnější zůstat u méně rizikovějších věcí

Je to tak a vždycky to tak bylo - peníze tečou od netrpělivých k trpělivým

Přesně tak :)