S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Elon Musk šokoval investory a odhalil 3. část svého dlouholetého revolučního plánu

Miliardář Elon Musk je dnes nejen nejbohatší osobou na světě, ale díky Tesle a SpaceX zároveň jednou z nejvlivnějších. Není proto divu, že fanoušci a investoři po celém světě neprodleně vyhlížejí jakékoliv oznámení a s nadšením lapají po novinkách o jeho business životě. Jedno takové aktuální a pro mnohé šokující se navíc zrovna objevilo na jeho Twitteru.    


Zdá se, že čtvrteční tweet generálního ředitele společnosti Tesla $TSLA+5.0% Elona Muska akciím Tesly pomáhá. Píše se v něm pouze "pracujeme na třetí části hlavního plánu", ale všichni, kteří sledujeme společnost už trochu déle víme, o čem Musk vlastně mluví 😉.

https://twitter.com/elonmusk/status/1504311459924398083 

Třetí část hlavního plánu by navazovala na část Deux, zveřejněnou v roce 2016, a na část 1, kterou Musk sepsal v roce 2006. Plán 1 počítal s nízko objemovým vozem, který by byl drahý, ale pomohl by společnosti postavit středně objemový vůz. Těmito vozy jsou v podstatě Model S, respektive Model 3.


Part Deux (webové stránky společnosti Tesla používají francouzský název ve zjevném odkazu na parodický film z roku 1993 s Charliem Sheenem v hlavní roli) představily plány na integraci výroby a skladování energie do podniku a také na zvýšení objemu výroby. Tesla v podstatě udělala obojí 😎.

Společnost prodává produkty pro skladování energie z baterií pro komunální účely a pro domácnosti. A má čtyři výrobní závody, které by měly v roce 2022 vyrobit více než 1,5 milionu vozidel, zatímco v době vydání Part Deux to byla jedna továrna. 

Část Deux také představila Muskovu vizi autonomního řízení a sdílení jízd. Výstavba samořízených vozů byla náročnější, než si Musk i celý průmysl představovali. Část 3 by proto mohla obsahovat více informací o autonomii. 

Měla by se také týkat plánů společnosti Tesla na větší počet vozidel ve více segmentech trhu. To je velmi důležité, protože Tesla $TSLA+5.0% nakonec bude muset vyrábět menší a levnější elektromobily, aby si udržela svůj růst vůči konkurenci jako je $NIO-0.5%, $F+0.7%, $LCID-3.9% či $GM+1.2%.

Součástí plánu 3 by mohl být i dlouhodobější výhled výroby. Dlouhodobým cílem společnosti Tesla je vyrábět až 20 milionů vozidel ročně. To si vyžádá mnohem více montážních a bateriových závodů.

Hlavní plán 3 by mohl být blíže tomu, v co investoři doufali, když Musk řekl, že v lednu během konferenčního hovoru k výsledkům hospodaření za čtvrté čtvrtletí bude investory informovat o výrobním plánu společnosti Tesla. Tehdy řekl, že Tesla $TSLA+5.0% nepracuje na elektromobilu za 25 000 dolarů a že prioritou číslo 1 pro letošní rok je rozšiřování výroby. 

I přesto, že je prozatím těžké na 100 % odhadnout co všechno by Muskův 3 plán mohl skrývat, je důležité nezapomínat, že Elon je mysteriózní muž a pravděpodobně nás nakonec všechny stejně zase nějak překvapí 😉. 

Pokud se vám můj text líbil, tak mi nezapomeňte dát zde na Bulios follow abyste dostali notifikaci o mých dalších příspěvcích, rozhodně vás toho v budoucnu čeká víc. 

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

za mňa aj tak $NIO-0.5%  :D

Krucinál, ale už by mohli oficiiálně oznámit Roadstera, abych měl nad čím slintat :D

Neasi, a aby petrolheadům rupla céfka až jim rozboří bábovičky... což teda udělal, co se rychlosti týče, i S Plaid, jen to pořád nechtějí přiznat :D

LOL. Petrolheady nějaký pojízdný spotřebiče vůbec nezajímají, to vás můžu ujistit.

No hlavně to vypadá, že se nám ted Elon zaměří na roboty 😂

No, doufejme, že ten jeho plán obsahuje tohle 😅