S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Bionano Genomics: Šílený risk, šílený zisk

Po prudkém nárůstu na historické maximum na začátku roku 2021 se akcie společnosti Bionano Genomics vrátily zpět mezi penny stocks. A to i přes to, že mají naprosto geniální produkt a parádní čísla. Co za tím stojí? Je to důvod k obavám, nebo vidíme klasickou přehnaně vystrašenou reakci trhu? Přinese společnost masivní zhodnocení, nebo skončí v propadlišti dějin - stejně jako již několik podobných před ní. 

Biotech společnosti jsou často trefou do černého


V případě společnosti Bionano $BNGO-3.5% máme před očima společnost s rostoucími tržbami a produktem, který se stále více prosazuje. Přesto se stále jedná o malou společnost. To není nic pro investory s nízkou tolerancí k riziku. Ale pokud můžete nakupovat krypto, neměli byste se bát zaujmout dlouhou pozici u společnosti na špici genového výzkumu.

Podle některých zdrojů akcie společnosti Bionano vystřelily na začátku roku 2021 vzhůru v naději, že vlajková loď společnosti, systém Saphyr, bude schopna poskytnout vědcům vhled do patogeneze nového koronaviru. Lze také říci, že její nízká cena umožnila akciím BNGO, aby se dostaly do povědomí meme investorů.

Tyto dny jsou však již dávno pryč. Existuje tedy pro akcie BNGO příležitost? Může být snadné podívat se na akcie za pár korun a říct si: "Proč se tím zabývat?". Totéž by však investoři mohli říci o kryptoměnách. Přesto to kryptoměnové šílenství nezpomalilo. A i nyní, kdy ceny kryptoměn dramaticky klesly, panuje přesvědčení, že obrat je jen otázkou času.

Brutální propad a cena kolem 2$ za kus. To nezní špatně 

To může být pravda. Pokud se však investoři chystají sáhnout po akciích se slušným poměrem rizika a výnosu, akcie BNGO mohou být solidní alternativou. Společnosti rostou tržby, protože prodeje jejího vlajkového systému Saphyr překračují interní odhady společnosti. A navíc se připravuje na uvedení nové generace systému Saphyr v roce 2023.  

MoonShot - šance pro raketový růst?

Prezident Joe Biden se ve svém projevu opět vyslovil pro svůj podpis iniciativy Moonshot, jehož cílem je najít lék na rakovinu. Pokud Kongres poskytne na takové úsilí finanční prostředky, mohlo by to být pro společnost Bionano katalyzátorem. Její systém Saphyr by k tomu totiž mohl dopomoci.

Klíčový je další růst 

Ve své poslední zprávě o výsledcích hospodaření společnost Bionano uvedla, že prodej jejího systému Saphyr se meziročně zvýšil o 69 %. To znamená, že společnost ve čtvrtletí instalovala 23 nových systémů. To také znamenalo, že BNGO překonala svou interní prognózu instalace 150 systémů za celý rok (dodala jich 164).  

A čtvrtletní tržby společnosti dosáhly 6,3 milionu dolarů, což představuje 58% meziroční nárůst. Celoroční tržby vykázaly ještě působivější nárůst. Společnost dosáhla 18 milionů dolarů, což znamená meziroční nárůst o 112 %. 

Pořád se jedná o malou, nejistou společnost. S trochou štěstí by ale mohla svým investorům přinést nevídané zhodnocení.

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o můj názor na základě informací dostupných na internetu. Zejména pak analýzy Chrise Markocha.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Zaloguj się do Bulios

Zaloguj się i śledź swoje ulubione akcje, twórz portfolio i dyskutuj z innymi


Nie masz konta? Dołącz do nas

Na těhlech společnsotech je nejhorší jim opravdu do podrobna rozumět. Je to docela vyšší dívčí. Nějak rámcově pochopit byznys asi jde, ale opravdu dobře rozumět konkurenci je těžký

O tom žádná. Buď tím strávit vážně hodně času, nebo najít někomu kdo tomu rozumí a komu věřím