S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Investiční legenda Jim Cramer doporučuje tyto dva dividendové tituly s extrémním potenciálem

Každý investor by měl pochopitelně vynaložit maximální úsilí při analýze aktiv, do kterých chce investovat. Jenže nikdo učený z nebe nespadl. A hlavně nikdo z nás nemůže vědět vše. Ač si to někteří myslí... Každopádně je vhodné poslouchat názory zkušených lidí z oboru. Právě někdo takový - legendární moderátor televizních investičních pořadů teď přichází s doporučením na dividendové tituly.

Známý moderátor investičních pořadů Jim Cramer. Zdroj

Bez zdržování. Ve čtvrtečním pořadu na CNBC přišel Jim Cramer s výběrem zajímavých dividendových společností. Z těch jsem k bližší analýze vybral dvě, které mi přijdou obzvláště hezké.

1. Pioneer Natural Resources $PXD-2.3% 

Společnost Pioneer Natural Resources Company $PXD-2.3% je nezávislá průzkumná a těžební společnost, která se zabývá rozvojem bohaté americké Permské pánve. Jedná se o odvětví ekonomiky, o kterém se v poslední době hodně píše, protože prudký nárůst cen ropy vedl k všeobecnému oživení v celém odvětví po ničivých výpadcích způsobených koronavirem. Permská pánev je ve skutečnosti připravena příští měsíc dosáhnout rekordní těžby, i když existují určité náznaky, že to nemusí trvat dlouho. 

Zdá se však téměř jisté, že ceny ropy budou v roce 2022 a v dalších letech nadále stoupat, což by mohlo vést k růstu zisků v celém odvětví. A to i když se produkce nezvýší. Společnost Pioneer Natural Resources má velmi dobrou pozici, aby toho využila, a může dokonce poskytnout vynikající způsob, jak ochránit investory před ničivou inflací. Akcie dnes rozhodně mohou stát za zvážení, ale ve srovnání se svými kolegy jsou poněkud drahé, takže může být na místě opatrnost.

1,3% dividenda se taky počítá :) Cena je ovšem dost vysoká

2. Dollar General $DG-0.4% 

Po ruské invazi na Ukrajinu, která zpochybnila dodávky ropy, se na titulní stránky novin dostaly rostoucí ceny plynu, ale inflace se rozběhla mnohem dříve, než začaly válečné akce, které způsobily prudký nárůst cen v obchodech s potravinami.

V prostředí rostoucích nákladů se obvykle daří diskontním řetězcům, protože spotřebitelé chtějí co nejvíce ušetřit své peníze. Přední provozovatel dolarových obchodů Dollar General $DG-0.4% se snaží využít této příležitosti tím, že letos otevře 1 100 obchodů a přijme 10 000 pracovníků do nových provozoven, distribučních center a jako řidiče pro svou soukromou rozvážkovou flotilu.

Společnost Dollar General sice již delší dobu plánuje velkou expanzi, ale nový koncept prodejen pOpshelf, který chce do roku 2025 rozšířit na 1 000 prodejen, jí dodává nový vítr do plachet. Tento růst by ji mohl udržet před konkurenčním Dollar Tree a dalšími diskontními řetězci, ale nad plány se vznáší velký otazník: Kde vezme nové zaměstnance? 

Dividend kolem 1% je vykoupená poměrně stabilním byznysem a hlavně potenciálem do budoucna.

Toť moje drobná analýza společností, které zařadil na svůj seznam Jim Cramer. Tak hurá na vlastní due diligence!🤘👋

Toto není investiční doporučení. Jde čistě o moji analýzu dle informací dostupných na internetu a výběr Jima Cramera z CNBC.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$PXD-2.3% je super, ale bohužel už asi jdeme trochu pozdě. $DG-0.4% je takový zvláštní no...

Tak samozřejmě - obě už jsou i dost nahoře, ale jsou to celkem kvalitní společnosti