S&P 500 ^GSPC 5,246.68 +0.48%
Tesla TSLA $177.55 +3.29%
Nvidia NVDA $913.56 +1.06%
Meta META $471.85 +0.82%
Microsoft MSFT $416.56 +0.69%
Apple AAPL $187.43 +0.62%
Alphabet GOOG $171.93 +0.60%
Amazon AMZN $187.07 +0.27%

Predikcia 3 spoločností s potenciálom rastu 1000%

Tieto akcie sú pre investorov, ktorí sú ochotní podstúpiť určité riziko, ale ako sa hovorí risk je zisk. Samozrejme písať predikcie s 10X a tvrdiť, že to bude za rok by bolo odomňa amatérske, avšak tieto predikcie sú na dlhšie časové obdobie ale za to majú potenciál dosiahnúť tento cieľ. 

Dlhodobé investície majú čas aj na korekcie, ale v konečnom dôsledku výsledok môže stať za to.

Našťastie mnohé sľubné technologické akcie majú potenciál zvýšiť svoju hodnotu v priebehu času desaťnásobne a možno aj viac. Investori, ktorí dúfajú, že v priebehu nasledujúcich 10 rokov premenia napríklad 100 000 USD na 1 milión USD, by mohli zaznamenať takéto potenciálne výnosy práve so spoločnosťami Block $SQ+2.1%, DigitalOcean $DOCN+4.6% a Roku $ROKU+3.5%.

1. Block $SQ+2.1% 

Block sa umiestnil v centre fintech v mnohých rozvinutých krajinách. Jeho podnikateľsky orientovaný ekosystém Square a jeho Cash App naďalej rastú expanziou na nové trhy a rozširovaním svojho podnikania v rámci existujúcich krajín. Block práve vstúpil do svojej ôsmej krajiny začiatkom tohto roka tým, že priniesol svoj ekosystém do Španielska. Teraz, vďaka svojej prítomnosti v troch krajinách EÚ, má spoločnosť kedysi známa ako Square ľahšiu cestu k obsluhovaniu zvyšku eurozóny a rýchlo tak nepreduje. Okrem toho pridal možnosti kryptomien so svojou obchodnou platformou Bitcoin v aplikácii Square aj CashApp. To pravdepodobne pomohlo takmer dobehnúť Venmo PayPal Holdings, pokiaľ ide o popularitu. Podľa Research and Markets sa tiež očakáva, že adresný trh pre fintech dosiahne do roku 2026 31,5 bilióna dolárov, čo je 27% zložená ročná miera rastu (CAGR), ktorá by mala priniesť príležitosti pre množstvo spoločností v tomto sektore, vrátane Square.

2. DigitalOcean $DOCN+4.6%

Na prvý pohľad spoločnosti ako Amazon a Microsoft dominujú v cloudovom priemysle a poskytujú svoje služby mnohým veľkým menám. Ich ponuka produktov však v skutočnosti nezodpovedá špecifickým potrebám malých a stredných podnikov (MSP). DigitalOcean vybudoval rýchlo rastúci podnik vyplnením tejto medzery. No hoci ponúka jednoduché a dostupné cenové plány prispôsobené potrebám MSP, zdá sa, že jeho najdôležitejšia výhoda spočíva v jeho komunite. Členovia tejto komunity poskytujú a prijímajú rady a pomáhajú týmto podnikom riešiť problémy v oblasti IT, ktoré by inak mohli brzdiť menšie podniky. DigitalOcean si už tiež nárokuje približne 600 000 zákazníkov v 185 krajinách. A cloudový trh by mal tiež ponechať dostatok priestoru pre rast spoločnosti. Grand View Research odhaduje, že trh s cloudovou infraštruktúrou vzrastie do roku 2030 na 1,55 bilióna dolárov, z dnešných 484 miliárd dolárov.

Tržby spoločnosti DigitalOcean v roku 2021 vo výške 429 miliónov USD tvoria len nepatrný zlomok tohto adresovateľného trhu, hoci to bol 35 % nárast v porovnaní s rokom 2020. Okrem toho znížila svoju ročnú stratu na približne 20 miliónov USD zo 44 miliónov USD v roku 2020.

3. Roku $ROKU+3.5%

Roku sa podarilo zúročiť prechod televíznych médií na streamovanie. Prostredníctvom svojej agregácie služieb a ponuky svojej platformy a kanála Roku poskytuje cestu, pomocou ktorej môžu spoločnosti financovať programovanie prostredníctvom reklamy. Okrem toho Roku pokračuje vo svojej expanzii do Európy a Latinskej Ameriky. Okrem toho spoločnosť integrovala svoj operačný systém do nových televízorov a ponúkla svoje vybavenie za nízku cenu, čím uľahčila prijatie svojej platformy. Roku má ku koncu roka 2021 60 miliónov používateľov. Výskum a analytici tiež predpovedajú, že globálny trh s digitálnou reklamou vzrastie do roku 2025 na 764 miliárd USD a do roku 2030 na 1,45 bilióna USD. V roku 2021 vygenerovala tržby takmer 2,8 miliardy dolárov, čo je o 55 % viac ako v roku 2020. Rast výnosov pomohol spoločnosti zarobiť 242 miliónov dolárov v čistom zisku, čo je zlepšenie oproti strate 18 miliónov dolárov v roku 2020.

Samozrejme 10 rokov je dlhá doba a stať sa môže všeličo, ale tieto spoločnosti majú potenciál rastu po dobu dekády a čo sa týka Square sa analytici opakujú a vidia túto spoločnosť dosť perspektívne. Taktiež aj ostatné spomenuté spoločnosti sa vyznačujú vysokou perspektivitou a tie predikcie podľa mňa nie sú prehnané. Ale spravte si vlastnú rešerš, keďže ide o vaše peniaze toto malo len vytvoriť stručný prehľad o zaujímavých akciách, neberte to ako investičnú radu. 

Zdroj: Fool.com

Ktorá spoločnosť má podľa vás najväčší potenciál?

Vote to see the results! 7 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

1000% možná trochu přepal ale neříkám že tam potenciál růstu není

ale zase to je predpoved na dlhu dobu....

Teraz ktorú si vybrat ?

DYOR