S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Elon Musk potěšil investory: Teslu čeká radikální krok k zisku absolutní dominance na trhu

Elon Musk opět řádí. A teď zrovna nemyslím jeho výzvu k souboji. Minulý týden oznámil, že hodlá s Teslou přejít do třetí fáze popsané v jeho plánu. Nyní navíc prozradil, co bude hlavním tématem třetího dílu "Master Planu". Bude se jednat o nejradikálnější krok v historii revoluční automobilky pod taktovkou nejbohatšího muže planety? A jak to ovlivní investory?

Nejbohatším mužem planety se Elon Musk nestal náhodou. Zdroj

Minulý týden generální ředitel společnosti Tesla $TSLA+0.6%  Elon Musk oznámil, že pracuje na "Master Plan Part 3". Tedy třetí části svého plánu.

Master Plan Parts 1 a 2 byly v historii společnosti Tesla velmi důležitou literaturou, která stanovila body, jak dosáhnout svého poslání prostřednictvím hrubého nástřelu produktů a technologií, na které se má zaměřit.

Ačkoli to nebylo bez klopýtnutí, Tesla v těchto plánech pokročila docela slušně a nyní se blíží ke konci části 2 - proto Musk oznámil nadcházející vydání části 3. Od tohoto oznámení fanoušci Tesly spekulují o tom, co by mohla obsahovat další část hlavního plánu.

Nyní Musk na Twitteru oznámil, že hlavním tématem bude "škálování Tesly do extrémních rozměrů":

https://twitter.com/elonmusk/status/1504311459924398083

Hlavními tématy Tesly bude škálování na extrémní velikost, které je nutné k odklonu lidstva od fosilních paliv, a umělá inteligence.

Skutečnost, že Musk usiluje o to, aby Tesla dosáhla extrémní velikosti, není úplně nová vzhledem k tomu, že Tesla zveřejnila svůj cíl dosáhnout do roku 2030 roční výrobní kapacity přibližně 20 milionů vozidel.

Pro srovnání, největší světové automobilové koncerny, jako jsou Volkswagen $VOW.DE+0.8%  a Toyota  $TM+0.9%, vyrábějí ročně přibližně 10 milionů vozů.

Muskův nový plán se však pravděpodobně bude podrobněji zabývat tím, jak rozšířit výrobu a dodavatelský řetězec na tyto úrovně, zejména v podmínkách mimořádně obtížných globálních problémů se zásobováním.

Zajímavé je, že Musk také dodal, že Master Plan Part 3 bude vedle Tesly obsahovat i části o SpaceX a The Boring Company:

Zmínky o SpaceX a The Boring Company by mohly znamenat další spolupráci mezi společnostmi, které jsme už viděli v minulosti, nebo by zmínky mohly také zcela nesouviset s Teslou a týkat se pouze Muskova většího plánu a toho, jak do něj všechny tyto společnosti zapadají.

Co to znamená pro investory?

Pro investory je toto potěšující informace. Jde-li opravdu Muskovi něco dobře, tak je to drcení a předčení očekávání. A kdo jiný než Musk by měl být schopný zajistit další rozšíření výroby v období, kdy ostatní společnosti ničí nedostatek materiálu, čipů a pracovní síly? Věřím, že když Musk řekne, že hodlá Teslu extrémně zvětšit, tak se mu to povede. A jako investora mě to pochopitelně nemůže nic, než těšit.

Co by podle vás mohl obsahovat Muskův nový plán?

Nejedná se o investiční doporučení. Jedná se čistě o můj souhrn novinek a spekulací dle informací dostupných na internetu a sociálních sítích.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @joemaymay má karmu 50 a je členem této skupiny od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Jen ať to pořádně rozjede! :D

YEEES 🚀🚀