S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

3 průmyslové společnosti, které vám do konce roku 2022 přinesou plné peněženky

Trh je stále znepokojen ze zvyšování úrokových sazeb, inflace, rostoucí cenou ropy a komodit a válečným konfliktem na Ukrajině. Uprostřed této situace stojí investor, který se pokouší najít nejlepší možné varianty a sektory, které by mohli v tomto období prosperovat. Dnes se zaměříme na průmyslové akcie, které se dostávají do normálu po covidové pandemii a hodlají růst i přes aktuální nástrahy trhu.

Průmyslové akcie mohou být sektor, který si po pandemické krizi připisuje největší šance pro růst v roce 2022.

Průmyslové podniky se z nepříznivých dopadů pandemie dobře vzpamatovaly. Firemní výnosy a marže nabraly na síle a společnosti vykazují silný růstový potenciál. Jejich cenová opatření se zdají být strategická, aby zvládla krátkodobé dopady problémů s dodavatelským řetězcem a nákladovou inflací.

Na širší frontě je zlepšení průmyslové výroby v USA předním ukazatelem zdraví sektoru. V únoru se průmyslová výroba v zemi meziročně zvýšila o 7,5%, zatímco v lednu vzrostla o 4,1%.

Kromě toho růst HDP země (7% ve čtvrtém čtvrtletí), investice do rozvoje infrastruktury a nárůst vývozní poptávky po průmyslovém zboží jsou dalšími ukazateli podporujícími zdravé průmyslové aktivity.

Tyto 3 společnosti mohou přinášet uspokojivé zisky v roce 2022:

1. FedEx Corporation $FDX-1.0%

Covid tuto společnost dost potrápil, když hodnota akcií spadla o 60%. Pro společnost to však nic moc neznamenalo, jelikož se z tohoto propadu oklepala a cena akcie vyskočila o 195% na nové ATH.

Společnost $FDX-1.0% s obratem 58,7 miliardy dolarů poskytuje obchodní, dopravní a e-commerce služby v různých zemích. Volatilita trhu nám nabízí velmi dobré vstupní podmínky, kdy je společnost aktuálně o 29% dole od svých ATH.

  • Upravený zisk společnosti vzrostl meziročně o 32,3%
  • Tržby vzrostly o 9,8 %
  • Zisk na akcii se pro rok 2022 odhaduje okolo 20-23$

Společnost je i přes značný propad, který způsobila volatilita trhu, hodně vyzdvihován a predikují se ji ceny do konce roku v rozmezí 300-345$ za akcii.

Predikce jsou hodně býčí, společnost nyní profituje ze zvýšené poptávky po palivu a také díky postupnému snižování svých nákladů. 

Mnoho investorů mluví o snížení provozních výsledků. Provozní výsledky společnosti $FDX-1.0% se snížily především kvůli zvýšeným sazbám za zakoupenou dopravu a mzdy zaměstnanců, neefektivitě sítě a nákladům souvisejícím s expanzí. Takže ve směs nejde o žádnou chybu nebo neefektivitu businessu, ale o investice pro další růst a expanze. 

2. Energy Transfer LP $ET+1.1%

Přestože akcie dle grafu působí jako jízda na horské dráze, tak nabízí pěkné roční zhodnocení ve výši 30,96%.

Společnost Energy Transfer $ET+1.1% se zabývá skladováním zemního plynu a přepravou kapalného zemního plynu, zemního plynu a ropy. Partnerství v hodnotě 31,4 miliardy dolarů funguje hlavně v USA a Kanadě.

Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 se zisk společnosti Energy Transfer $ET+1.1% na komanditní jednotku meziročně zvýšil o 52,6 % díky 85,9% nárůstu tržeb.

Společnost Energy Transfer má dobrou pozici k tomu, aby mohla těžit ze synergií akvizic dokončených v posledních několika měsících (včetně akvizice Enable Midstream), zdravé poptávky po infrastruktuře středního proudu a růstových investic (včetně projektu Gulf Run Pipeline). 15% nárůst čtvrtletních distribucí a úsilí o snížení dluhu odráží silnou hotovostní pozici společnosti Energy Transfer.

Společnost je i nadále hodnocená jako strong buy, protože jsou zde analytici opětovně býčí a odhadují do konce roku 2022, že cena akcie bude alespoň na 15$ za akcii, což by mimochodem znamenal nárůst o 47%.

3.Nordson Corporation $NDSN-0.9% 

Velmi užitečná a efektivní společnost, tak bych popsal $NDSN-0.9%, která je za poslední rok o 15,59% na akcii silnější.

Společnost vyrábí a prodává produkty a systémy, které pomáhají při kontrole, dávkování a aplikaci materiálů včetně tmelů, lepidel a nátěrů. Tržní kapitalizace zde činní okolo 13,4 miliardy dolarů.

  • V prvním čtvrtletí fiskálního roku 2022 se upravený zisk na akcii společnosti meziročně zvýšil o 57%, zatímco její tržby vzrostly o 16%
  • Očekává se, že předpoklady pro růst tržeb v roce 2022 může společnost překonat až o 7-10%
  • Růst zisků pro rok 2022 by společnost mohla překonat o 15-18% 

Společnost těží ze solidní nabídky produktů, synergií ze získaných aktiv (včetně NDC Technologies) a posílení aktivit na lékařských, průmyslových a elektronických trzích.

Analytici vidí konečnou cenu akcie pro rok 2022 na úrovni okolo 300-315$ za akcii.

Přestože je zde zaznamenán meziroční pokles v hodnotě 8%, tak se i nadále očekává velice býčí budoucnost, kdy nejnižší odhady putují k hodnotám okolo 295$ za akcii.

  • Mohou podle vás průmyslové akcie porazit inflaci a další nástrahy trhu?
  • Jak hodnotíte tyto společnosti?
  • Mohou naplnit svá očekávání v býčím růstu?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Zajímavý výběr

Ty jsem neznal. Díky za inspiraci. Nepatří to sice do průmyslu, ale za sebe můžu ještě doporučit $VALE-0.5% je teď sice hodně nahoře, ale podle mě má pořád extrémní potenciál.

Průmyslové odvětví dává smysl🤔