S&P 500 ^GSPC 5,187.26 +0.01%
Tesla TSLA $174.80 -1.69%
Alphabet GOOG $171.42 -0.90%
Meta META $471.72 +0.74%
Microsoft MSFT $411.37 +0.49%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Apple AAPL $182.65 +0.14%
Nvidia NVDA $904.80 -0.08%

Fanoušci Tesly, buďte v pozoru. Brzy přijde událost, díky které může cena akcií vyletět vzhůru

Tento týden Tesla $TSLA-1.7% v čele s Elonem Muskem konečně otevřela svojí Gigafactory se sídlem v Berlíně. Jedná se o vůbec první evropskou továrnu této americké automobilky, za chvíli se tedy budeme moct těšit z jízdy v Tesle vyrobené v Evropě. Díky této události tedy akcie rostou nahoru. A aby toho nebylo málo, tak se blíží další event, který může velmi pozitivně ovlivnit cenu akcií Tesly.

Podívali byste se na GigaFest?

7. dubna se v texaské továrně Gigafactory uskuteční GigaFest, oslava společnosti Tesla a nadšenců do elektromobilů. Není pochyb o tom, že zprávy o nadcházejícím termínu GigaFestu - v kombinaci s impulsem, který podpořilo otevření v Berlíně - ženou akcie Tesly vzhůru. Díky dalšímu dni růstu v řadě je Tesla za poslední měsíc v zelených číslech o více než 31 %.

i přes poslední výborný měsíc jsou stále akcie Tesly dole o téměř 17 %, zdroj: Google

Vliv GigaFestu

Co je tedy GigaFest, událost, která pomáhá hnát akcie Tesla vzhůru? Pro všechny, kteří nesledovali zprávy o elektromobilech v loňském roce, jde o společnou oslavu inspirovanou podobnou akcí, která se konala v říjnu 2021 v berlínském závodě Tesly. Očekává se, že na texaský GigaFest dorazí přibližně 15 000 lidí

GigaFest byl původně ohlášen v únoru a pracuje se na něm již několik měsíců. Pro fanoušky technologie elektromobilů to bude příležitost vidět některé z nejnovějších inovací společnosti. 

Ačkoli to není potvrzeno, je také pravděpodobné, že se zúčastní některá významná jména. Po oznámení termínu GigaFestu na Twitteru odpověděl ‚‚Ano" generální ředitel Elon Musk na dotaz jednoho z fanoušků, zda budou vydávány pozvánky.

Mezi hosty dnešní berlínské akce byli významní představitelé, především německý kancléř Olaf Scholz. Na texaskou akci tedy Musk a Tesla možná pozvou některé místní politiky.

Východisko pro akcie

Fanoušci Tesly se na GigaFest samozřejmě už těší. Investoři by měli také. Vzhledem k tomu, že očekávání této události pokračuje, akcie Tesly díky tomu porostou. A co víc, vzhledem k tomu, že se akcie již nacházejí na pozitivní vlně, přichází tento nový katalyzátor v příhodnou dobu.

Tesla zavádí elektromobily na několika kontinentech a fanoušci jásají. GigaFest investorům pravděpodobně připomene, jak silná je značka společnosti. Investoři by proto měli s blížící se událostí akcie Tesly pozorně sledovat. I když se toho zatím mnoho neví, pravděpodobně to přinese další pozitivní impuls pro akcie Tesla.

Upozornění: Nejedná se o investiční doporučení. Nejsem profesionální investor. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @johny99 má karmu 128 a je členem této skupiny od 02/02/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

A to všichni říkají jak je nadhodnocená

dneska $TSLA-1.7% dokonce hitla 1000$

$TSLA-1.7% za poslední měsíc parádní výkon 👍

vůči ceně $TSLA-1.7%jsem skeptický, pochybuju, že má opravdu takovou hodnotu 😅

mám to stejně

též mi ty valuace nepřijdou opodstatněné, lidé přeplácí aniž by si to uvědomovali

a jakou hodnotu tedy ve skutečnosti má?

Tak ale to potom pochybujem o každej druhej nafúknutej spoločnosti