S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Rusko je otvorené príjmať platby za zemný plyn v Bitcoinoch

Podľa dnešného rozhovoru Zavaľnyj poznamenal, že Rusko prestane prijímať platby v amerických dolároch (USD) a eurách (EUR), pretože obe fiat meny sú v súčasnosti v krajine považované za obaly na sladkosti a nemajú pre nich hodnotu. 

Rusko reaguje na sankcie, čo nahráva Bitcoinu.

Po početných sankciách, ktoré na Rusko uvalili Spojené štáty a Európa, krajina prostredníctvom svojho predsedu Kongresového energetického výboru Pavla Zavaľného oznámila, že je otvorená akceptovaniu platieb v bitcoinoch $BTCUSD+1.6% za svoj zemný plyn. 

„Teraz, keď sa z USD/EUR stal odpadový obal od cukríkov, dávame prednosť tvrdým peniazom ako zlato alebo peniazom spojencov ako jüan alebo TRY a ak je to bitcoín , potom je to tiež v poriadku,“ povedal ruský predseda energetiky

Oznámenie prichádza necelé dva dni po tom, čo prezident Vladimir Putin vo svojej snahe prinútiť svet, aby sa znovu zapojil do spolupráce s krajinou, nariadil, aby sa kontrakty na plyn s „nepriateľskými krajinami“, ako sú USA, uhradili v rubľoch. 

Prezident Putin v rozkaze poznamenal, že fiaty ako USD a EUR sú kompromitované po sankciách uvalených na Rusko. 

Stojí za zmienku, že Rusko je hlavným dodávateľom plynu do európskych krajín.

Po kroku Ruska prerušiť platby v USD a EUR pri uprednostňovaní bitcoinov a zlata by európske štáty a USA mohli byť nútené prehodnotiť sankcie uvalené na krajinu, pretože sú silne závislé od jej zemného plynu. 

Zdroj: Thecryptobasic.com


Tak vcelku rozumný krok bych řekl ale jsem zvědavý jestli se to opravdu uvede do "provozu"

Teraz neviem či to pomoze či uškodí $BTCUSD+1.6%