S&P 500 ^GSPC 5,019.7 +0.03%
Tesla TSLA $176.85 -1.74%
Apple AAPL $171.52 +1.31%
Meta META $434.16 -1.15%
Amazon AMZN $181.04 +1.14%
Nvidia NVDA $836.70 +0.76%
Alphabet GOOG $166.56 +0.60%
Microsoft MSFT $395.50 +0.14%

3 najobľúbenejšie akcie Warrena Buffetta, ktoré kúpte a nepredávajte

Investovanie do týchto víťazov podporovaných Berkshire Hathaway $BRK-A+0.0% môže byť prínosom aj pre vaše portfólio. Vzhľadom na Buffettov neuveriteľný úspech by vám inšpirácia z Oracle of Omaha mohla pomôcť posunúť vaše portfólio na ďalšiu úroveň. Tu je pohľad na tri akcie v portfóliu Berkshire Hathaway, ktoré sa oplatí kupovať a držať dlhodobo. 

Inšpirujte sa Buffettovým portfóliom.

1. Apple $AAPL+1.3% 

Apple vybudoval jednu z najhodnotnejších značiek v oblasti spotrebnej elektroniky a softvérových služieb. Spoločnosť je ďalekosiahlym lídrom na trhu mobilného hardvéru a ďaleko prevyšuje konkurenciu z hľadiska ziskovosti v tejto kategórii vďaka svojej špičkovej cenovej sile a neuveriteľne lojálnej zákazníckej základni. Táto sila značky a lojalita zákazníkov jej tiež umožnili stať sa skorým lídrom v nových kategóriách produktov a vytvoriť silný, obsiahly produktový ekosystém. Oracle of Omaha sa o jeho láske k spoločnosti Apple vyjadroval s nadšením, až tak ďaleko, že to opísal ako „najlepší biznis“, ktorý pozná, a ako jeden zo štyroch pilierov Berkshire Hathaway.

Táto technologická spoločnosť predstavuje zhruba 47 % akciového portfólia Berkshire, čo predstavuje absolútne masívne vyjadrenie dôvery od jedného z najúspešnejších investorov v histórii. A so silnou pozíciou v oblasti mobilného a počítačového hardvéru, softvérových služieb a nevyužitým potenciálom v rozvíjajúcich sa kategóriách, ako je rozšírená realita a inteligentné autá, sa zdá, že Apple je pripravený pokračovať v podávaní ďalších veľkých víťazstiev. 

2. Bank of America $BAC+0.2% 

Banky sú jedným z mála podnikov, ktoré môžu priamo profitovať z rastúcich úrokových sadzieb, a Bank of America vyniká ako Buffettov favorit v tomto odvetví. Bank of America má vo svojom portfóliu približne 45 miliárd USD svojich akcií a je druhou najväčšou akciovou pozíciou Berkshire Hathaway. Podnik je v oveľa lepšom stave, ako bol, keď ho tlaky finančnej krízy v rokoch 2008 – 2009 priviedli na pokraj, a zdá sa, že môže ťažiť z prostredia rastúcich úrokových sadzieb. Bank of America tiež vypláca značnú dividendu, pričom jej aktuálny výnos je približne 2 %. A čo viac, spoločnosť zvyšuje svoje výplaty rýchlosťou, ktorá výrazne prevyšuje súčasnú zvýšenú mieru inflácie. Posledné zvýšenie dividend spoločnosti predstavovalo nárast o 17 % a priaznivé obchodné trendy by mohli bankového giganta postaviť do dobrej pozície, aby v tomto roku zabezpečil ďalšie výrazné zvýšenie výplat. 

3. Amazon $AMZN+1.1% 

Technologický gigant je na dobrej ceste uskutočniť v júni rozdelenie akcií v pomere 20 za 1 a toto oznámenie pomohlo podnietiť vzostup býčieho sentimentu. Gigant elektronického obchodu a cloud computingu zaznamenal obrovské zisky od svojho posledného rozdelenia akcií v roku 1999 a zníženie ceny akcií prostredníctvom rozdelenia by umožnilo nákup akcií dostupnejším pre mnohých investorov a otvorilo by dvere pre zaradenie do indexu Dow Jones Industrial $^DJI+0.1%. Zatiaľ čo rozdelenie akcií nezmení základný výkon spoločnosti, stojí za zmienku, že iné rastové akcie zaznamenali koreláciu ziskov akcií s oznámeniami o rozdelení a dokončením. Alphabet $GOOG+0.6% nedávno oznámil svoje vlastné rozdelenie akcií v pomere 20 za 1, ktoré zodpovedalo prudkému nárastu vzostupnej dynamiky a spoločnosti vrátane Nvidie $NVDA+0.8% , Tesly $TSLA-1.7% a Apple $AAPL+1.3% tiež zaznamenali veľké zisky z ocenenia v období krátko pred a po rozdelení akcií. Hoci potenciál pre krátkodobý katalyzátor ziskov súvisiaci s rozdelením môže byť príťažlivý, sú to dominantné pozície Amazonu v online maloobchode a cloudovej infraštruktúre, ako aj jeho fantastická záľuba v inováciách, čo skutočne poukazuje na dôvody prečo vlastniť ich akcie. Okrem svojho rýchlo rastúceho podnikania v oblasti digitálnych reklám má tento technologický gigant popredné pozície aj v potenciálne revolučných trendoch vrátane umelej inteligencie a robotiky a zdá sa, že je pripravený aj naďalej prinášať víťazstvá pre dlhodobých akcionárov. 

Za mňa je to určite veľmi kvalitný výber spoločností a súhlasím s každou jednou. Každá z týchto spoločností dosahuje výborné výsledky vo svojom odvetví a nemám najmenší dôvod spochybňovať rozhodnutie Oracle of Omaha. Ale neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu jeho obľúbených spoločností. 

Zdroj: Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Zaručená klasika :D

jasne nemôžeme ho spochybňovať