S&P 500 ^GSPC 5,075.47 -0.80%
Tesla TSLA $185.10 -4.61%
Microsoft MSFT $395.66 -1.64%
Alphabet GOOG $166.15 -1.04%
Nvidia NVDA $868.95 -0.98%
Amazon AMZN $179.93 -0.57%
Apple AAPL $173.71 +0.12%
Meta META $432.49 -0.03%

Dogecoin zažívá comeback, proč zde tolik společností investuje právě teď ?

Během psaní tohoto článku se kryptoměna Dogecoin $DOGEUSD-9.5% šplhá k navýšení přes 7% za pouhý jeden den. Není se čemu divit když v nedávné době bylo do této kryptoměny zainvestováno víc jak 100 milionu dolarů. Proč by měl být optimální čas pro investici do $DOGEUSD-9.5% právě teď a jaká velká jména ženou tohle krypto do nebes?

Co se děje s  $DOGEUSD-9.5% a proč se šplhá výš v žebříčku kryptoměn?

Hlavní události poslední doby:

  • Společnost Robinhood $HOOD-3.4% je nyní největším držitelem Dogecoinu $DOGEUSD-9.5%, včetně souvisejících digitálních peněženek, a to téměř 30 % hodnoty.
  • Stalo se tak po masivních investicích až do výše 100 milionu dolarů
  • Dogecoin zažívá velký návrat, od své nedávné ceny u dna vzrostl o více než 20 %.

 

Transakce Robinhoodu v číslech:

Dogecoin $DOGEUSD-9.5% zažívá jakýsi comeback, protože tato kryptoměna v poslední době roste. K 26. březnu se obchodovala za 13,49 centů za token DOGE. To je o více než 20 % více než její nedávné minimum kolem 11 centů z poloviny března.

Udržme však věci v perspektivě. Od počátku roku (YTD) je kryptoměna DOGE stále ještě o dost níže. Loňský rok zakončila na hodnotě 17,35 centů za token DOGE. To představuje pokles (YTD) o 22,2 %.

Vzhledem k přirozené volatilitě obchodování s Dogecoinem $DOGEUSD-9.5% by se však mohl poměrně snadno vyrovnat, jakmile se trh s kryptoměnami začne otáčet. To si možná myslela jedna konkrétní ''velryba'', když nedávno nakoupila tunu tokenů DOGE.

Dne 25. března webová stránka u.today informovala, že služba pro sledování kryptoměn (DogeWhaleAlert) sdílela údaje o masivním nákupu Dogecoinu $DOGEUSD-9.5% v hodnotě 506,2 milionu. Při dnešní ceně to vychází na více než 68,2 milionu dolarů.

Byl proveden v Robinhood $HOOD-3.4% a zahrnoval přesun tří ''hrudek'' Dogecoinů $DOGEUSD-9.5% po 100 000 000. Přesunulo se množství DOGE z jedné interní adresy Robinhood $HOOD-3.4% na druhou. Podle serveru u.today měl každý z těchto převodů hodnotu 13 679 600 USD.

Začátkem měsíce u.today také informoval, že společnost Robinhood $HOOD-3.4% nyní kontroluje Dogecoiny $DOGEUSD-9.5% v hodnotě 4,9 miliardy USD. Tuto kryptoměnu drží makléřská firma ve své vlastní peněžence a dalších interních peněženkách jménem klientů.

To představuje přibližně 27,37 % celkové hodnoty Dogecoinu $DOGEUSD-9.5%, kterou server Coinmarket.com odhaduje na 17,9 miliardy dolarů. To znamená, že společnost Robinhood $HOOD-3.4% je považována za klíčové tržiště pro tuto kryptoměnu.

Další vývoj

Právě Elon Musk bude hrát velikou roli v dalším vývoji.

V poslední době se Dogecoin $DOGEUSD-9.5% stále častěji přijímá jako platební prostředek u řady internetových a maloobchodních obchodníků. Dogecoin $DOGEUSD-9.5% skutečně pomalu získává větší uznání jako životaschopná platební a převodní kryptopeněženka.

Například společnost Tesla $TSLA-4.6% bude podle tweetu Elona Muska brzy přijímat Dogecoin $DOGEUSD-9.5% za určité položky ve svém internetovém obchodě. Společnost má na svých stránkách stránku s návodem, jak postupovat při platbách kryptoměnou Dogecoin $DOGEUSD-9.5%.

Kromě toho společnost AMC Entertainment $AMC-2.8% začne brzy přijímat Dogecoin $DOGEUSD-9.5% na svých webových stránkách a v mobilní aplikaci. Další významní prodejci přijímající Dogecoin $DOGEUSD-9.5% jsou uvedeni na webu SoFi Learn $SOFI-3.3%.

A nedávno Dogecoin $DOGEUSD-9.5% získal podporu, když společnost Bitcoin of America přidala podporu pro Dogecoin $DOGEUSD-9.5% ve svých bankomatech. Společnost je registrována jako podnikatelský subjekt poskytující peněžní služby u Ministerstva financí Spojených států. Má více než 1 800 bankomatů ve 31 státech. Bankomaty v současné době umožňují transakce v bitcoinech $BTCUSD-4.4%, litecoinech $LTCUSD-6.0% a ethereu $ETHUSD-8.7%. V tiskové zprávě uvedla, že si nyní uvědomila popularitu tokenů DOGE a rozhodla se, že je čas zařadit je do svých bankomatů.

To přispívá k rostoucímu poznání, že Dogecoin $DOGEUSD-9.5%, 12. největší kryptoměna, je ve skutečnosti jako platební prostředek populárnější, než si mnozí uvědomují.

Co by měli investoři dělat s Dogecoinem

Je nevyhnutelné, že jakmile se trh s kryptoměnami vrátí, Dogecoin se na této vlně pravděpodobně docela dobře sveze. Jedná se o stejný úsudek, který vedl společnost Bitcoin of America k tomu, aby začala nabízet kryptoměnu DOGE poté, co se rozhodla nabízet Ethereum.

Domnívám se, že Dogecoin může poměrně rychle dohnat ztracenou pozici, na které byl na konci loňského roku. To bude platit zejména v případě, že celosvětové obavy související s ruskou invazí na Ukrajinu poleví.

Pro investory, kteří se zajímají o kryptotrhy, je nyní obzvláště vhodná doba pro investici do $DOGEUSD-9.5%. Stále se totiž nachází poblíž svých letošních minim. A pomalu získává na přijetí a popularitě.

  • Může Dogecoin obstát na trhu a získat své ATH zpět?
  • Myslíte si, že vydrží jako platidlo pro mnoho webů?
  • Investujete do $DOGEUSD-9.5% ?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 428 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

30% podíl Robinhoodu? Wow, ti nejspíš budou hodně táhnout a ovlivňovat průběh dalšího vývoje...

Četl jsem myslím i ohledně spojitosti s financováním Muskovi SpaceX, ikdyž stále hodnotí většina odborníků tohle krypto za ''odpad'' tak má asi slibnou budoucnost, co si budeme.