S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Obáváte se korekce akciového trhu? Tyto 3 společnosti mají největší šanci ji přečkat a navýšit vaše zisky

Od začátku roku se index S&P 500 $^GSPC+0.1% třikrát dostal do oblasti korekce, než se odrazil zpět k oživení. Tato volatilita investory znervózňuje a mnozí se obávají možné korekce akciového trhu. Korekce jsou vždy velmi nepříjemnou součástí investování, ale nejsou ničím neobvyklým. Investoři by se neměli obávat toho, co přijde, ba naopak musí být klidní, trpělivý a odhodlaní přizpůsobit tomu své strategie. 

Nejdříve si musíme uvědomit, co je potřeba udělat.

Jak už jsem zmínil, korekce je nevyhnutelnou součástí investování, která většinou zasáhne všechny společnosti. Jsou zde však výjimky, které tuto korekci ustojí a nebo lehce spadnou, ale s tím, že se v brzké době zotaví a vystřelí ještě na vyšší hodnoty.

Nejvyšší pravděpodobnost pro odolání korekce a nebo maximalizaci zisků po korekci dle mého názoru jsou REIT akcie, které mohou splnit veškeré požadavky investorů pro tuto nejistou dobu.

Zde jsou 3 REIT akcie, které by mohli obstát této těžké zkoušce:

Camden Properties Trust $CPT+0.0%, Life Storage $LSI-0.8% a Digital Realty Trust $DLR-0.8% jsou tři realitní investiční trusty (REIT), které tomuto požadavku dokonale vyhovují. Zde se blíže podíváme na to, proč se tyto speciální akcie realitních fondů určitě brzy vzpamatují.

1. Camden Property Trust $CPT+0.0% 

Masivní obsazenost obytných prostorů je hlavní důvod, proč jsem tuto společnost zařadil do výběru.

Navzdory volatilitě na akciovém trhu zůstává trh s bydlením mimořádně silný, protože desítky let trvající nedostatek bytů omezuje dostupnost bydlení. Ceny bytů v lednu 2022 meziročně vzrostly o 13,5 % a nájemné o 13,9 %, přičemž míra neobsazenosti bytů pro více rodin se pohybuje na rekordně nízké úrovni 2,5 %.

Z tohoto prudkého nárůstu poptávky a zrychleného růstu nájemného těží vícebytové REIT napříč všemi fondy, ale společnost Camden Property Trust $CPT+0.0%, která vlastní, vyvíjí a pronajímá vícebytové domy ve slunečním pásu Spojených států, má silnou pozici pro další zisky. Díky přílivu obyvatel, kteří se stěhují do slunnějších jižních států, zaznamenal Camden $CPT+0.0% meziměsíční růst nájemného o 14 až 15 %. Upravené provozní prostředky (FFO), což je důležitá metrika pro posouzení ziskovosti REIT, vzrostly v roce 2021 o 13 %, přičemž čistý provozní zisk se zvýšil o 4,8 %. Navíc z 58 300 jednotek zůstává její portfolio obsazeno z 97 %.

  • Tato informace mě velmi nadchla, jelikož mít určitý počet bytů a mít obsazenost 97% je pozoruhodné pro společnost a její zisky

Dnešní silný růst nájemného sice nebude trvat věčně, ale jistota spočívá v tom, že lidé budou vždy potřebovat místo k bydlení. Vzhledem k dnešnímu nedostatku bytových jednotek a poloze nemovitostí společnosti Camden $CPT+0.0% se společnost jistě rychle zotaví z možné korekce trhu.

2. Life Storage $LSI-0.8% 

Nejdéle fungující REIT na trhu by neměl chybět v tomto seznamu.

Life Storage $LSI-0.8% je jedním z nejodolnějších odvětví, do kterých lze investovat, protože poptávka po skladovacích prostorech se v dobách nouze nebo nestability obvykle zvyšuje. Již tento fakt sám o sobě z něj činí atraktivní třídu aktiv, do které lze investovat v době tržní korekce, ale vzhledem k tomu, že se zároveň jedná o nejvýkonnější sektor REIT za posledních 10 let sledovaný společností NAREIT, je Life Storage $LSI-0.8% bezesporu výhodnou koupí.

Life Storage $LSI-0.8%  je jedním z nejdéle fungujících self-storage REIT, který je na trhu již více než 35 let. V současné době provozuje 1076 nemovitostí ve 35 státech po celé zemi. Zvýšená poptávka po skladovacích prostorech pomohla společnosti v uplynulém roce zvýšit FFO o 27,7 % a zvýšit tržby o 14,1 % a čistý provozní zisk o 19,4 %. Společnost je dobře financována, má k dispozici 171,9 milionu dolarů a nízký poměr zadlužení.

  • Velké množství volných finančních prostředků může společnost zajistit v nejisté době a nebo přivést další skladovací nemovitosti, které budou přinášet zisky

Life Storage $LSI-0.8%  je stále převážně odvětvím typu "mom-and-pop", což znamená, že je zde prostor pro růst bez rizika opětovného nadměrného rozvoje, kterému toto odvětví čelilo před pandemií. Navíc s rostoucí inflací je to jedno z mála realitních odvětví, které se může proti rostoucí inflaci zajistit, protože nájemní smlouvy se uzavírají na krátkou dobu.

3. Digital Realty Trust $DLR-0.8%

A nakonec brutálně ziskový REIT, který může potěšit svým navyšováním.

Před rokem 2022 nebylo na začátku mnoho společností REIT zaměřených na datová centra. Společnost Digital Realty Trust $DLR-0.8% v současné době provozuje a pronajímá 280 zařízení ve 25 zemích po celém světě. Poptávka po datových úložištích prudce vzrostla díky pandemii, která vytlačila velké množství společností a služeb na internet. V roce 2021 se provozní výnosy zvýšily o 13 %, čistý provozní zisk meziročně vzrostl o ohromujících 538 % a FFO na akcii vyskočil o 23 %. Rezervace, což je pronájem datového prostoru, překonaly ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 všechny předchozí rekordy a dosáhly 156 milionů dolarů.

Potřeba datových center v dohledné době nikam nezmizí. Technologická poptávka roste s tím, jak se přesouváme k většímu množství cloudových aplikací, softwaru, virtuální realitě, hrám a digitálním službám. Díky tomu je Digital Realty Trust $DLR-0.8% cennou investicí.

Závěr

Všechny tyto tři společnosti zaznamenaly pokles cen svých akcií. Nemusí to být nutně vina společnosti, kvalitní akcie nejsou imunní vůči poklesům trhu. Útěchou však může být vědomí, že obchodní model, fungování a vedoucí tým společnosti pomohou cenám akcií rychle se zotavit. Všechny tři tyto akcie byly skvělými nákupy před pohybem akcií na horské dráze v roce 2021 a budou jimi i po něm. Na dnešní zvýhodněné ceny se dívejte jako na skvělou příležitost k získání akcií hodnotné dlouhodobé investice.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Poslední 2 společnosti znám jinak o první jsem nikdy neslyšel, ale z toho co je v článku to vypadá dobře.

Ano jsou to skvělé společnosti. $CPT+0.0% jsem zařadil hlavně skrz její masivní obsazenost nemovitostí ( až 97%).

Nezapomínejme na $O-0.1%

Taktéž skvělá společnost, určitě si zaslouží být v seznamu, díky za doplnění😎

$CPT+0.0% super volba, REIT akcie mám v oblibě😎