S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Pokud vlastníte jednu z těchto akcií, tak začněte přemýšlet o okamžitém prodeji

Dnes si představíme 3 akcie, které jsou na základě určitých signálů vhodné k prodeji právě teď. Analytici před nimi varují na základě posouzení více faktorů a fundamentů. Zaměříme se na to, proč hlavní držitelé těchto akcií opouští své pozice a jestli nastala vhodná doba na prodej i z naší strany.

Vím, že pro dlouhodobé strategie není slovo prodat tím, co hledáte. Možná to však přehodnotíte po pár informacích, které se dnes dozvíte.

Před přijetím jakéhokoli investičního rozhodnutí je třeba provést opatrnou a pečlivou analýzu, která zahrnuje posouzení více faktorů a proměnných. Přesto, pokud existuje nějaký ukazatel, kterému je třeba věnovat větší pozornost, je to prodej vnitřních informací. Když vedoucí pracovníci, klíčoví zaměstnanci a zainteresované strany opouštějí své podíly, měl by vás tento krok vždy přimět k zamyšlení proč. Proto analýza akcií, které insideři prodávají, může poskytnout určitý náhled na budoucí trajektorii.

Vyprávění se skutečně omezuje na koncept "walking-the-walk". Pokud by vysoce postavení manažeři skutečně věřili marketingovému sdělení, které prezentují, pravděpodobně by vložili své peníze tam. Kdykoli tedy insideři nakupují vlastní akcie, téměř vždy tak činí proto, že věří, že dojde k jejich pohybu vzhůru.

Na druhou stranu akcie, které insidery prodávají, přinášejí oblak skepse.

Abychom byli zcela spravedliví, nelze vždy předpokládat, že prodej akcií insiderů nutně znamená špatný stav podkladové společnosti.

Jdeme na věc, tyto 4 akcie mohou očekávat kolaps a jsou doporučovány k okamžitému prodeji:

1.Zoom Video Communications $ZM-1.6%

Co si budeme, doba prosperity Zoomu je možná u konce, jelikož s úpadkem pandemie upadá i společnost.

Společnost Zoom Video Communications $ZM-1.6%, pravděpodobně hrdina Wall Street během nového normálu, sehrála významnou roli v tom, jak USA reagovaly na krizi Covid-19. V roce 2013 se společnost Zoom Video Communications $ZM-1.6% dostala do krize.

Zpočátku se zdálo, že zastavení podnikatelské činnosti odsoudí ekonomiku k zániku. Díky řešením pro připojení, jako je Zoom $ZM-1.6%, však mohli zaměstnanci, kteří mají možnost pracovat z home office, udržet firemní světla v chodu a přitom téměř nevynechávat.

Mnozí pracovníci skutečně ocenili, že se práce na dálku změnila. Nemusí to však trvat věčně. Jak upozornil deník New York Times, firmy mohou výměnou za oprávnění pracovat na dálku požadovat vyšší produktivitu prostřednictvím prodloužení pracovní doby.

Myslím, že je to spravedlivé, protože když se vžijete do situace firemních manažerů, ztrácejí téměř úplnou odpovědnost vůči svým pracovníkům, z nichž mnozí nemají definované pracovní produkty, které by se daly kvantifikovat podle produktivity. Masivní nárůst "alternativních činností" skutečně silně naznačuje, že miliony lidí využívali výhod svých zaměstnavatelů.

Pracovali lidé skutečně, nebo vykonávali alternativní činnosti? Korporátní Amerika tomu pravděpodobně učiní přítrž, a tak $ZM-1.6% právem patří mezi akcie, které insideři prodávají.

  • $ZM-1.6% byl perfektní pandemickou akcií a kdo nakoupil za včas, tak se svezl na dobré vlně zisků, tomu je však nejspíš konec, ostatně bylo to více než jen předpokládané, že s končící pandemií utichne i tato společnost.

2.Akcie, které prodávají insideři: Nucor $NUE+2.0% 

Možná si říkáte, jestli jsem v pořádku, kdo by prodal prosperující společnost, která má 95% navrch za poslední rok? Počkejte a uvedu vám důvody...

Společnost Nucor $NUE+2.0%, výrobce oceli a souvisejících produktů, vlastní prvenství největšího výrobce oceli v USA. Než se však příliš zaradujete, je to také jedna z akcií, které insideři prodávají.

Který příběh tedy zvítězí? Upřímně řečeno, $NUE+2.0% je nejednoznačná, a proto jsem ji zařadil doprostřed tohoto seznamu.

Na jedné straně naprosto chápu, proč akcie prudce rostou. Od začátku roku vzrostly akcie $NUE+2.0% o více než 39 %. Za poslední rok se akcie téměř zdvojnásobily. Nicméně objem reálných peněžních zásob také prudce vzrostl, což je v podstatě viník problému s inflací, který máme.

Vzhledem k tomu, že Federální rezervní systém možná nemá politickou vůli zaútočit na problém peněžních zásob, mohli bychom se dočkat dlouhého období silné inflace. V takovém případě je vlastnictví společností vyrábějících skutečné produkty pravděpodobně tou správnou cestou.

Na druhou stranu extrémně vysoká inflace způsobuje kromě jiných znepokojivých negativ i ekonomické a sociální trhliny. Jen těžko říci, která prognóza zvítězí.

  • Nicméně jsem zde velice nerozhodný. Prodat dokud jsme se zisky na dobrém zhodnocení by dávalo smysl, pokud má přijít pád. Na druhou stranu zde máme skvělou USA ocelárnu, která celkem dost dobře prosperuje a nákup by určitě nedával smysl právě teď.

3. Kroger $KR-0.6% 

Akcie je na vrcholu a pokud chcete získat své zisky předtím než její hodnota spadne, tak je nejvhodnější doba pro prodej právě teď. 

Přestože společnost Kroger $KR-0.6% není zrovna levným lídrem v oblasti potravinářských výrobků, jedná se o zásadní podnik.

Navzdory své nepostradatelnosti je $KR-0.6% jednou z akcií, které zasvěcenci prodávají. I když to není zrovna povzbudivá ''optika'', nelze si také pomoci, ale jde o čistý kapitalismus (a trochu oportunismu). Podívejte se, akcie $KR-0.6% v roce 2022 zatím vzrostly o 26 %. To je za normálních okolností u společnosti Kroger $KR-0.6% štěstí, že se vám to podaří během jednoho roku.

Proč tedy nevybrat peníze? Pokud mám být upřímný, pravděpodobně bych udělal totéž.

Nyní je to pravděpodobně případ, kdy byste možná nechtěli kupovat akcie společnosti Kroger $KR-0.6% právě v tuto chvíli. Prodej zasvěcených osob by mohl snížit ocenění, a pokud ano, nechte tomu volný průběh. Ale z dlouhodobého hlediska budete chtít mít $KR-0.6% ve svém portfoliu z cynického důvodu: lidé si mohou utahovat opasky, ale nemohou šetřit na jídle a vodě.

  • Nákup na těchto vysokých hodnotách by postrádal smysl, prodej by vám v tuto chvíli zajistil slušná zhodnocení, pokud akcie držíte již delší dobu. Společnost je v tuto chvíli, alespoň z mého pohledu ''přehřátá'' a očekávám pád za určitých předpokladů, proto bych ji z mého pohledu prodal právě teď.  

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 440 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Pro Kroger stavime v momentalni dobe zhruba 12 warehousu najednou, takze si nemyslim, ze Kroger na tom bude hur…

Jako obvykle přehnaně dramatický titulek, ale autor zaslouzi oceneni za odvahu jít proti proudu kde jsem spíš slyšel nákupní doporučení na tyto tituly a snad i nezávislé myšlení (pokud nejde zase o kopii nějakého amerického článku což se zde stává až příliš často).

Zrovna $ZM-1.6% se už prodává za docela přijatelnou cenu, do shortu bych šel možná tak před půl rokem, ale né teď

A co se týče $KR-0.6%, souhlasím s vybráním časti zisků, další růst se zdá být značně omezený

Také bych prodal dokud jsou na vrcholu, kde nejspíš dlouho nevydrží, fed a inflace mají nadále stoupat, takže vidím jízdu směrem dolů🥱

člověk nikdy neví, co když to bude zas výborný rok pro akcie...

Výborný rok pro akcie může být, ale nemusí to platit pro všechny.

Zoom jednoznačnej prodej po pandemii, home office je pro většinu už minulostí a jeho oblíbenost padne z mého pohledu...

Jop, hlavní vlna už je pryč, ale může z toho těžit ještě dost dlouho

covidem  to zcela nekončí, lidé budou $ZM-1.6% používat i tak, sice ne v takové míře, ale budou