S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Kam investuje žena, která spravuje fond v hodnotě miliardy dolarů?

Investování je hra na celý život a nikdy není k zahození se inspirovat někým zkušenějším a nebo popřípadě někým, kdo spravuje velmi hodnotné investiční fondy. Na začátku letošního roku se riziková kapitalistka Amy Wu odvážně pustila do světa kryptoměn, kde dominují převážně muži. K dispozici má až 2 miliardy dolarů, které může proinvestovat, kde vidí největší potenciál?

Pro někoho možná neznámá osoba, ale když vám řeknu, že má na sobě otěže v podobě investic v řádu milionů a miliard, tak to nejspíš nebude jen nějaký hobby investor😄.

Amy Wu

"Celý život jsem pracovala v odvětvích, kde dominují muži, v technologiích, ale také v médiích a sportu, když jsem pracovala v Discovery $DISCA+5.9%, a pak samozřejmě také v herním průmyslu a nyní v kryptoměnách," řekla Wuová v nedávném rozhovoru.

Kryptoměny jsou dalším odvětvím, které má k genderové paritě docela daleko, řekl Wu. Dodala, že k tomu, aby se to změnilo, je zapotřebí hodně vůdčích schopností.

"Každý den mám štěstí, že mohu pracovat s generálním ředitelem, jako je Sam Bankman-Fried, který věří v mou schopnost vést pro něj fond v hodnotě 2 miliard dolarů," řekla Wu. "Myslím, že je potřeba víc. Myslím, že generální ředitelé, jako je Sam, skutečně pomáhají vnést do kryptoměn větší genderovou paritu."

Bankman-Fried je jedním z předních světel kryptosvěta. Společnost FTX založil teprve před třemi lety, když mu bylo 27 let, a stal se nejmladším miliardářem na světě. Jako náruživý multitasker s nízkým prahem nudy je proslulý tím, že vystačí s pouhými čtyřmi hodinami spánku.

Wu doufá, že bude mít podobný vliv, když se ujme vedoucí role v monstrózní vícestupňové rizikové operaci FTX v hodnotě 2 miliard dolarů, stejně jako ve vedení herních a M&A jednotek firmy.

Kam by investovala žena, která má k dispozici miliardy?

Hraní je jednou z oblastí v oblasti kryptoměn, kde by ženy mohly mít mnohem větší vliv, řekla Wu. Je to také oblast, na kterou se zaměřila ve své předchozí funkci ve společnosti Lightspeed Ventures.

"Ženy se nejvíce podílely na růstu herního průmyslu v posledních pěti letech, protože mobilní hry skutečně hrají převážně ženy," řekla Wu. "A mobilní hry dnes tvoří 60 % celého herního průmyslu a jsou nejrychleji rostoucím odvětvím. Je to odvětví s příjmy přes 200 miliard dolarů."

Ženy tvůrkyně jsou také často lépe zastoupeny ve světě NFT než v širším kryptografickém ekosystému. Wu se domnívá, že je to dáno tím, že ženy jsou často tvůrkyněmi kulturního vkusu.

"NFT jsou doslova největším tahákem publika do kryptografie," řekla Wu. "To není náhoda."

Vytvořit stejné lákadlo u mainstreamových hráčů může být složitější. Herní komunita se brání vzniku her založených na kryptoměnách, kde se často klade důraz na utrácení a spekulace, nikoli na skutečné hraní.

Takže hry? A které ?

 

Wu zdůrazňuje, že GameFi  je pouze jednou z podmnožin kryptoher. Tyto typy her jsou podle ní zaměřeny na nativní uživatele kryptoměn a krypto velryby, osoby, které mají v peněžence více než 1 milion dolarů kryptoměn.

Cílová skupina těchto her je ve skutečnosti velmi malá, ale přináší vysokou celoživotní hodnotu (LTV), řekla Wu.

Druhou stranou integrace kryptoměn do her jsou právě hry, které budou do hraní integrovat NFT a tokenizované měny, aby hráče dále motivovaly.

"Většině hráčů je to pravděpodobně jedno," řekla Wu. " Ani si neuvědomují, že drží NFT v případě úspěchu skvělé hry vytvořené v budoucnu s prvky blockchainu."

Jednou ze společností, které se to daří, je Com2uS $078340.KQ, jedna z největších veřejně obchodovaných společností v Koreji. Tato společnost vyrábí hru "Summoners War", jednu z největších masivně multiplayerových online her, která se může pochlubit více než 50 miliony stažení.

Jsou příkladem herní společnosti, která je opravdu promyšlená v oblasti hlubokého začlenění toho, co je token, který s námi spustili, jako do více her, které spouštějí.

Sázky na infrastrukturu

Všechny investice však nejsou zaměřeny na herní a spotřebitelské projekty.

FTX výrazně investuje do infrastrukturní stránky digitálních aktiv, zejména do projektů první a druhé vrstvy.

V posledním roce se FTX úzce spojila se sítí Solana $SOLUSD+1.9%, ale práce společnosti přesahuje rámec jednoho blockchainu.

Tým ventures investuje a poskytuje likviditu mnoha primitivním protokolům.

Přímý vývoj blockchainu je náročný. Inovátoři, kteří pomáhají tento problém řešit pomocí nástrojů a datových řešení, jsou podle ní jednou z nejzajímavějších oblastí, do kterých lze investovat.

Jako zajímavý příklad Wu uvádí nedávné spuštění LayerZero na Stargate. Tato technologie by měla uživatelům umožnit výměnu a nákup tokenů napříč různými blockchainy.

Kromě toho však LayerZero spouští také infrastrukturu, která má pomoci vývojářským týmům vytvářet aplikace napříč řetězci, uvedla Wu.

Wormhole, most mezi různými blockchainy, který vytvořila solana $SOLUSD+1.9%, je také další sázkou na infrastrukturu, kde se objevuje mnoho inovací, řekla Wu.

Pokud jde o existující blockchainy, tým ventures buduje úzké vztahy se společnostmi NEAR $NEARUSD-0.7%, Avalanche $AVAXUSD+0.5% a Polygon $MATICUSD-0.6%, řekla Wu.

Na straně druhé vrstvy, což jsou škálovací řešení pro stávající blockchainy, se zaměřují na dva klíčové hráče Arbitrum a Starkware, dodala.

Závěr

Těžko říct, zda je správná cesta investování převážně do kryptoměn a herních kryptoměn. Je to určitě dost odvážné, ale i riskantní, což samozřejmě může přinést své zisky pro fond. Pokud byste mohli spravovat fond a měli jste k dispozici 2 miliardy dolarů, kam byste investovaly? Bylo by to all-in krypto? Nebo staré dobré akcie a poslední varianta je 50:50 krypto x akcie.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 449 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Asi 50:50 akcie a krypto. Aktuálně to tak nemám, převládají u mě akcie, ale mít těch pár miliard navíc, tak to nejspíše vezmu to riziko na své bedra 😄

Z mé strany by určitě šla část i do krypta, ale all-in by to nebylo. Větší část u mě budou tvořit vždy akcie.