S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

3 kryptomeny, ktoré môžu prekonať Ethereum

Preťaženie a poplatky v sieti Ethereum $ETHUSD-0.4% nútia mnohých vývojárov a používateľov hľadať iné blockchainy a teda odliv veľkého množstva peňazí smeruje a bude smerovať do iných projektov. Toto sú tri najlepšie overené siete s veľkým potenciálom prekonať Ethereum a získať si tak veľký podiel na trhu.

Vo svete kryptomien existuje veľa dobrých projektov s potenciálom zaútočiť na najvyššie priečky.

Sieť Etherea je masívna, dokáže si však udržať náskok pred týmito tromi konkurentmi? Ethereum je už nejaký čas druhou najväčšou kryptomenou na svete. V skutočnosti, ako starý otec decentralizovaných financií (DeFi), určite existuje precedens pre toto postavenie na trhu. Preťaženie siete a prudko stúpajúce poplatky v sieti Ethereum podnietili myšlienku, že iné, novšie blockchainy by mohli poskytnúť vývojárom lepší základ, na ktorom by mohli stavať projekty. Tento nárast záujmu o alternatívne protokoly viedol k poklesu TVL Etherea z približne 97 % všetkej hodnoty uzamknutej na blockchaine v januári 2021 na iba 55 % od tohto mesiaca. To je dramatický pokles, ktorý si treba všimnúť. 

1. Solana $SOLUSD-1.9% 

Vo svete DeFi sa Solana určite stala vyhľadávanou sieťou pre vývojárov a používateľov. Táto sieť má množstvo nových a vzrušujúcich projektov, ktoré naďalej vzbudzujú záujem. Medzi najnovšie významné projekty, o ktorých si mnohí myslia, že majú potenciál spôsobiť masívne narušenie, je Solana Pay. Táto čistá kryptomenná platobná platforma typu peer-to-peer je jednou z prvých svojho druhu, ktorá umožňuje obchodníkom obchodovať pri svojich nákupoch výlučne v kryptomenách. Vzhľadom na relatívne vysoké poplatky za Ethereum používatelia hľadali iné blockchainy na vykonávanie menších transakcií. Solana bola z toho kľúčovým príjemcom, pričom Solanart, Solsea a ďalšie vzrušujúce projekty trhu NFT boli postavené na Solane.

Ďalším skvelým príkladom toho, že vývojári si konkrétne vybrali blockchain Solana na vybudovanie trhu NFT, je sociálna aplikácia NFT Artrade. Tento projekt umožní držiteľom Solana raziť, nakupovať a predávať NFT efektívne a s veľmi nízkymi poplatkami. Investori, ktorí chcú preskúmať NFT stranu sveta DeFi, majú teda dôvod ponoriť sa do Solana práve teraz.

2. Avalanche $AVAXUSD-0.5% 

Avalanche je projekt, ktorý za posledné týždne pekne narástol. Avalanche, ktorá je teraz medzi top kryptomenami podľa trhovej kapitalizácie, už nie je kryptomenou druhej úrovne, pokiaľ ide o projekty, na ktoré sa zameriava väčšina investorov. Veľa z toho pochádza z rýchlosti, nákladov a profilu interoperability Avalanche v porovnaní s Ethereum. Tieto faktory sú dôvodom záujmu vývojárov o Avalanche spolu so Solana a Cardano. Jedinečná štruktúra Avalanche (postavená na troch rôznych blockchainoch) však v súčasnosti poskytuje možno najväčší projekt interoperability medzi top 10 sieťami.

Nedávne správy navyše zdôraznili presun siete Avalanche na podporu UST stablecoinu Terra na svojej sieti. Spustenie rôznych stakingových riešení pre Avalanche cez Coinbase - cloud investorov nadchlo. Toto spustenie podporuje myšlienku, že stakovanie na sieti Avalanche by sa mohlo stať jednoduchším, čo by umožnilo bezpečnejšiu sieť a sieť, z ktorej môže vytvárať pasívny príjem viac držiteľov AVAX.

3. Cardano $ADAUSD-0.7% 

Podobne ako Solana,  Cardano je sieť s pôsobivou trajektóriou rastu a rast tejto siete prišiel cez množstvo kľúčových katalyzátorov, ktoré investori považujú za býčie pre túto sieť. Konkrétne sa zdá, že rast vývojárov v ekosystéme Cardano sa len začína zvyšovať. Nedávne komentáre zakladateľa spoločnosti Cardano Charlesa Hoskinsona o aktualizáciách prichádzajúcich do siete Cardano zaujali mnohých investorov. Cieľom týchto aktualizácií, ktorých uvedenie sa očakáva medzi júnom a októbrom, je zlepšiť škálovateľnosť siete, ktorá je už v mnohých ohľadoch lepšia ako Ethereum. Postupom času je cieľom Cardana stať sa rovnako efektívnym ako Solana a iné vysokovýkonné siete.

Inštitucionálne peniaze navyše začínajú vo veľkom smerovať k inteligentným sieťam, ako sú Cardano a Solana. Grayscale, krypto investičný manažér, ponúka nový fond inteligentných zmlúv, ktorý dáva veľkú váhu Cardanu a Solana (každý 24 %), čo signalizuje trhu, že tieto projekty sa Grayscale veľmi páčia a vidia v nich veľký potenciál. 

Ethereum je stále dominantným hráčom. Veľkosť a rozsah tejto siete, pokiaľ ide o rozvoj ekosystému, zostáva zlatým štandardom, ktorý chce väčšina krypto projektov dosiahnuť. Solana, Cardano a Avalanche sú však rýchlo rastúce projekty s určitým skutočným potenciálom narušiť kryptosvet. Status Etherea ako jediného kráľa DeFi sa možno ešte neskončil. Tieto konkurenčné siete si však určite robia nárok na myšlienku, že predbehnúť Ethereum nie je také nemožné, ako sa kedysi zdalo. Pouvažujte nad týmito projektami, ale neberte to ako investičnú radu, spravte si vlastnú rešerš. Pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com a Coinmarketcap.com

Ktorú kryptomenu vlastníte alebo chcete vlastniť?

Vote to see the results! 85 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

na prvním místě z tohoto výběru je pro mě rozhodně $ETHUSD-0.4%:))

ale ostatní kryptoměny také stojí za zvážení

ako suhlasim, že má svoje veľmi dobré postavenie, avšak nie je nemožné, že ho niektoré projekty predbehnu

Ale toto je otázka rokov ešte podľa mňa...

Pravdepodobne áno, ale môžeme investovať skôr a hodl

Ja idem hodl a tieto projekty Sú ideálne do môjho portfólia

Určite si odkroja veľký kus koláča, za mňa $AVAXUSD-0.5%

Ja im tiež fandím