S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Cloud computing je technologie budoucnosti: Nákupem těchto dvou akcií si dost možná zajistíte ukrutné zisky

Tvrdí se, že odvětví cloud computingu by do roku 2030 mohlo otevřít trh s potenciálem až 1,5 bilionu dolarů. Některé společnosti už se na tuto chvíli připravovat začaly. Některé to mají teprve v plánu. V každém případě by investoři měli zbystřit. Přesně takovéto firmy by v budoucnu mohly zajistit svým akcionářům pohádkové výnosy. Pojďme si dva takové kandidáty představit.

Cloud computing by mohla být jednou z nejzásadnějších technologií budoucnosti

Cloud computing je technologie, která pomáhá firmám přesunout jejich provoz online, ať už jde o analýzu dat nebo třeba vytváření modelů strojového učení. Umožňuje spolupráci týmů, které pracují na různých místech. Propojuje organizace napříč hranicemi jako nikdy předtím.

Odvětví se stále rozšiřuje, protože společnosti inovují a nacházejí nové způsoby využití této technologie, což žene růst kupředu. Odhady naznačují, že trh cloud computingu by mohl mít v roce 2022 hodnotu 483 miliard dolarů a do roku 2030 by se mohl ztrojnásobit na více než 1,5 bilionu dolarů. To je významná příležitost pro tyto společnosti, které nabízejí cloudové služby!

Splunk $SPLK+0.2% 

První cloud computing společnost, kterou by měli investoři mít v merku, je Splunk. Jedná se o lídra v oblasti strojového učení, který se znovu zaměřil na poskytování své sady pokročilých technologií v cloudu, aby byly rychle a snadno dostupné odkudkoli. Společnost Splunk v současné době obsluhuje 96 ze 100 společností z žebříčku Fortune, protože poptávka po technologickém náskoku mezi velkými organizacemi stoupá.

Akcie se stále zotavuje z masivního propadu na konci roku 2021

Zákazníci společnosti Splunk používají strojové učení různými způsoby. Společnosti zabývající se elektronickým obchodem jej používají k monitorování prodejních kanálů, předvídání technických problémů a snižování výpadků. Výrobci jej integrují do kritických provozů a zařízení, aby jim pomohl zpracovat hory dat, která se používají ke zlepšení efektivity a monitorování potenciálních nákladných poruch. Celkově je strojové učení neuvěřitelně cenným nástrojem, který je ještě vylepšen cloudem.

Microsoft $MSFT+1.8% 

Ačkoli je společnost Microsoft známá především díky svému operačnímu systému Windows a kancelářské sadě Office 365, které využívají miliardy lidí po celém světě, jejím největším segmentem podle tržeb je nyní segment Azure.

Microsoft se nenechá rozhodit téměř žádnou situací

Vlastnictvím akcií společnosti Microsoft získáte ještě více než výše uvedená impozantní aktiva. Přestože je společnost specialistou na software, má silnou hardwarovou stopu díky své herní platformě Xbox a řadě notebooků a tabletů Surface. Obě tyto značky jsou samy o sobě miliardové a herní byznys Microsoftu by mohl získat obrovskou podporu, pokud dokončí akvizici Activision Blizzard $ATVI+0.1% v hodnotě 68 miliard dolarů, která je v současné době předmětem vládního přezkumu.

Pokud jde o cloudový segment, základem je platforma Azure společnosti Microsoft. Nabízí více než 200 produktů, které využívají různá odvětví od herního průmyslu přes finanční služby až po zdravotnictví. V první polovině fiskálního roku 2022 dosáhl inteligentní cloudový segment společnosti Microsoft příjmů ve výši 35 miliard dolarů, které ve srovnání se stejným obdobím fiskálního roku 2021 vzrostly o 28 %, čímž překonaly celkový růst příjmů společnosti Microsoft o 21 %.

Cloud computing nejspíš čeká skvělá budoucnost. Investicí do tohoto segmentu se můžete na tuto budoucnost připravit i vy. Důkladně vývoj tohoto odvětví sledujte 🔥🤘

Toto není investiční doporučení. Jde čistě o můj amatérský názor na základě analýzy Anthonyho Di Pizia.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @bikowy má karmu 39 a je členem této skupiny od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Společnosti v tomto oboru je hodně, bez pochyby je to ale budoucnost a když strefim správně tak by to mohlo byt dobré 😁

Po CC koukám okrajově už delší dobu a dost se mi tam líbí ještě ta divize $AMZN+3.4%. $SPLK+0.2% budu muset ještě trochu prozkoumat

Jojo, $MSFT+1.8% držím v každém případě