S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Google si připisuje významnou akvizici, která pomůže vytlačit akcie na maxima po splitu, který teprve přijde

Akciím společnosti Alphabet $GOOGL+0.9% se v poslední době daří, poslední měsíc byl ve znamení růstu a to téměř o 6%. Mnoho akcionářů již vyhlíží očekávaný split akcií, který by měl přilákat nové investory, Alphabet $GOOGL+0.9% na nás však vytáhl další novinku. Jedná se o akvizici, díky které by měla hodnota akcií stoupnout ještě před očekávaným splitem.

Split akcií by měl být v poměru 20:1, což výrazně sníží cenu a přivede investory, kteří nemají možnost nakupovat zlomkové akcie.

Aktuální dění

  • Společnosti Alphabet ($GOOGL+0.9%) se daří velmi dobře kvůli chystanému rozdělení akcií.
  • Akvizice společnosti Mandiant $MNDT+0.0%  změní pravidla hry pro její cloudové podnikání, což bude akcie tlačit vzhůru.
  • Google Play umožní společnosti Spotify ($SPOT-1.6%) zavést vlastní systém plateb v aplikacích, což by mohlo výrazně změnit poměr sil.

 

Začíná být těžké ignorovat společnost Alphabet $GOOGL+0.9%. Tento technologický gigant kupuje firmu Mandiant $MNDT+0.0% zabývající se kybernetickou bezpečností v hodnotě 1,5 miliardy dolarů, aby posílil své vlastní zdroje v oblasti kybernetické bezpečnosti. Její odborné konzultační služby mohou mít obrovský vliv na budoucnost cloudové bezpečnosti, a proto jsou akcie $GOOGL+0.9% na vzestupu i přes nedávný ústupek v oblasti účtování aplikací.

Co se děje s akciemi $GOOGL+0.9%

Společnost se pomalu dostává do normálu po pádu skrz volatilní trh.

Zároveň nás dělí jen několik málo týdnů od přelomového rozdělení akcií společnosti Alphabet $GOOGL+0.9% v poměru 20:1, které zlevní akcie. To by mohlo vést ke vstupu na index Dow Jones Industrial Average $^DJI+0.1%.

V souvislosti s tímto vývojem se pro společnost Google $GOOGL+0.9% v poslední době objevila jedna výzva. Budoucí verze aplikace Spotify $SPOT-1.6% umožňuje svým uživatelům vytvořit si účet a přihlásit se k odběru přímo z aplikace, místo aby tak činili prostřednictvím Google Play.

Až dosud nesměli vývojáři účtovat uživatelům v Google Play a App Store společnosti Apple $AAPL+0.1% poplatky za digitální zboží nebo služby pomocí údajů o jejich kreditních kartách. Musela fungovat jako prostředník, protože uživatelům jsou služby účtovány prostřednictvím společnosti Google $GOOGL+0.9%, která si bere nejméně 15 % z celkového zisku.

Společnost Alphabet $GOOGL+0.9% je však stále vzorem toho, jak se bude technologický sektor vyvíjet v budoucnu. Měli bychom očekávat, že tomu tak bude i v příštích letech.

Mandiant $MNDT+0.0% by mohl změnit zabezpečení cloudu

Společnost Mandiant $MNDT+0.0% poskytuje služby ochrany koncových bodů a zpravodajství o hrozbách. Nabízí také poradenství, reakci na incidenty a spravované služby.

Společnost zahájila činnost v roce 2004. Od té doby se etablovala jako přední odborník na kybernetickou bezpečnost a spolupracuje s mnoha firmami a organizacemi na jejich ochraně před útoky.

Po jejím odkoupení se hodně diskutovalo o dvou faktorech. Prvním je cena. Příjmy společnosti Google $GOOGL+0.9% každoročně rostou a je to stroj na volné peníze. Zaplatit 5,4 miliardy dolarů je však stále vážná částka, kterou by měl věnovat na svůj cloudový byznys.

Je však důležité si uvědomit, že Google $GOOGL+0.9% má v oblasti cloudu velké ambice. Příjmy Google Cloud ve čtvrtém čtvrtletí vyskočily o 45 %, zatímco celkové příjmy vzrostly o 32 %. Tento segment je tedy oblastí s vysokým růstem, přestože zůstává nerentabilní.

Společnost navíc v oblasti cloudových služeb stále zaostává za společnostmi Microsoft $MSFT-0.5% a Amazon $AMZN-1.3%. Google $GOOGL+0.9% potřeboval pro svůj cloudový byznys povzbuzení a Mandiant $MNDT+0.0% mu ho poskytne.

Blížící se rozdělení akcií $GOOGL+0.9%

V červenci se společnost Alphabet $GOOGL+0.9% chystá dokončit rozdělení akcií v poměru 20:1. Chce tak oslovit běžného investora a zpřístupnit své akcie ke koupi za nižší cenu.

Otevření akcií širšímu okruhu investorů dává smysl. Jedním z hlavních důsledků pandemie je, že se retailové investování stalo hlavní silou ve světě financí. Nabídnout příležitost této investorské základně proto dává smysl.

Zajímavé je, že rozdělení by také mohlo vést k zařazení společnosti do indexu $^DJI+0.1%, který měří výkonnost 30 velkých společností. Existuje již více než 100 let a je jedním z nejpřesnějších akciových indexů. Pokud by však byl Google přidán nyní, jeho hodnota by Dow vyvedla z rovnováhy a již by přesně neodrážel trh.

  • Nastal čas na investice do $GOOGL+0.9%? Nebo čekáte až na split akcií?
  • Může společnost $MNDT+0.0% napomoct Googlu k novým ziskům?
  • Myslíte si, že split akcií ze strany Google je jen taktický tah jak přivést investory, nebo jde i o to, že chce být zařazen do indexu Dow Jones?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 455 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Google bude i nadále prosperovat po splitu, split zapříčiní přírůstek nových investorů. Zajímalo by mě zda by mělo nějaký dopad na akcie kdyby byly součástí indexu Dow jones.

Hackerské útoky zesilují, moudrá akvizice. Možná trochu přepal cena za nákup, ale Google ví co dělá.