S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

3 nezastavitelné akcie, které by měl mít v portfoliu každý investor

Nedá se 100% říct, že je nějaká akcie vhodná pro toho nebo toho investora. Už jen z principu, že má každý jinou strategii a zaměření na různé sektory a typy akcií. Existuje však několik společností, které jsou tak odolné za každého období a tak spolehlivé, že by mohli být zařazeny do veškerých portfolií bez ohledu na vaši strategii.

Které 3 společnosti mohou obstát v tak těžkém výběru?

Dnes vám představím 3 společnosti, které by vás mohli přesvědčit k investici svou stálostí, odolností a růstem. Jedná se o dlouhodobé investice, takže mohou odpovídat právě vaší strategii.

1. Texas Instruments $TXN+1.3% 

Za posledních 5 let společnost vzrostla o 133%.

Když většina investorů přemýšlí o počítačových hardwarových společnostech, do kterých by investovala, napadají se jména jako NVIDIA $NVDA+6.2% nebo Intel $INTC-9.2%. A je to pochopitelné, jsou to společnosti, které pomohly uvést do éry moderních technologií.

Existuje však problém s vlastnictvím akcií tohoto druhu. To znamená, že tyto společnosti působí v hyperkonkurenčních částech průmyslu a jsou jednou konstrukční vadou nebo jedním problémem od těžkých časů. Spolehlivější hry z technologického sektoru jsou zaměřeny na jednodušší, trvale obchodovatelné produkty, jako jsou senzory, tranzistory a další řešení, která často najdete připájené k desce s plošnými spoji.

Společnost můžete poznat především pro své kalkulačky, ale tato společnost je mnohem víc. Jeho polovodiče se nacházejí v širokopásmových modemech, podporuje vývoj autonomního řízení, a dokonce najdete jeho technologii nainstalovanou v kokpitu letadla.

Texas Instruments $TXN+1.3% zvýšil svou roční dividendu po dobu 18 let v řadě anualizovanou sazbou 25%. Přesto, s loňskou výplatou ve výši 4,21$ na akcii, která je stále jen zlomkem 8,26$, které společnost vydělala, existuje spousta prostoru pro pokračující růst výplat. Aktuální výnos akcií činí 2,5 %.

2. Dollar General $DG-0.4% 

Za posledních 5 let si společnost připisuje nárůst o 226%.

Na první pohled se zdá, že každý maloobchodník, který musí konkurovat Walmartu $WMT+0.1%, již funguje v nevýhodě. To však není tak docela tento případ. Dollar General $DG-0.4% využívá své menší obchody ve svůj prospěch a dělá věci, které Walmart $WMT+0.1% nemůže (nebo alespoň nebude). Konkrétně se společnost stará o dav v malém městě, který se nemusí snažit jet příliš daleko jen proto, aby vyzvedl pár věcí. Společnost říká, že 75% z jejích více než 18 000 obchodů se nachází v komunitách s populací menší než 20 000 a nabízí jim základní řetězce potravin a zboží.

Tento model tedy funguje. Horní linie Dollar General $DG-0.4% se za posledních 10 let více než zdvojnásobila.

Společnost se může pyšnit tržní kapitalizací až 52 miliard dolarů. Dividendový výnos zde činní necelé 1%, což není nějak závratné, ale dividenda vždy potěší.

3. Alphabet $GOOGL+10.2% 

Na závěr král Google, stabilita a odolnost vůči trhu je známá pro tuto společnost, která si za posledních 5 let připsala nárůst přes 230%.

Tuto společnost velmi dobře znáte, Alphabet $GOOGL+10.2% je samozřejmě rodičem giganta vyhledávačů Google, který podle nejnovějších údajů Global Stats stále zpracovává 92% světového vyhledávacího provozu.

Každé z těchto vyhledávání je v konečném důsledku dalším zobrazením reklamy s příjmy. Alphabet $GOOGL+10.2% také stojí za největším online úložištěm digitálního videa na světě, YouTube, které každý den nabízí více než miliardu hodin obsahu více než dvěma miliardám uživatelů měsíčně.

A i když to samo o sobě není hlavní ziskové centrum, operační systém Android spadá také pod deštník alphabetu $GOOGL+10.2%, což společnost staví jako příslovečného prostředníka mezi většinou světových vlastníků mobilních zařízení a internetem. Globální statistiky ukazují, že Android pohání více než 70% aktivně používaných smartphonů a tabletů planety, což tento dav směruje k platformám Google, které nesou příjmy.

Důležitost místa Alphabetu $GOOGL+10.2% v naší kulturní krajině je spojena s extrémní nepravděpodobností, že svět náhle přestane používat internet nebo náhle ztratí zájem o rychlá, snadno přístupná a zábavná videa. Lidé se nyní opírají o Google, YouTube a Android z čirého zvyku, aniž by se nad tím zamysleli, a každý den generují příjmy pro pokladny Alphabetu $GOOGL+10.2%.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

pod$GOOGL+10.2% se podepisuju

Jojo, po pár letech bude ten výnos krásnej 👍

Docela pěkný výběr

Z těchto mám akorát $TXN+1.3%

Skvělá volba, konzistentní růst a dividenda👌

$DG-0.4% působí zajímavě svým obchodním modelem....

Google je jistota, internet je využíván dennodenně😎