S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Tieto 3 inovačné spoločnosti majú vysoký potenciál a kúpila ich aj Cathie Wood

V stredu robila Cathie Wood nové nákupy pre Ark Invest $ARKK+1.2% a tieto progresívne spoločnosti s veľkým potenciálom sa zobrazili na jej nákupnom zozname. V marci toho veľa nenakúpila, takže tieto spoločnosti stoja určite zato. Všetky tri akcie od minuloročného maxima stratili viac ako polovicu svojej hodnoty, čiže teraz majú investori výborný vstup.

Cathie Wood spravila vytvorila nové veľmi zaujímavé investičné pozície.

Vždy je dobré sledovať správy o transakciách, ktoré Cathie Wood vydáva každý obchodný deň. Generálna riaditeľka, spoluzakladateľka pri výbere akcií do fondov obchodovaných na burze (ETF) Ark Invest veľa nenakupovala, pretože si dôkladne vyberá svoje investície, vďaka čomu vyniká jej hŕstka nákupov. Čo vidí Wood v týchto troch rýchlo rastúcich spoločnostiach? Poďme sa na to pozrieť bližšie.

1. 3D Systems $DDD+2.0% 

Spoločnosť 3D Systems so sídlom v Rock Hill v Južnej Karolíne je spoločnosť, ktorá vyrába, vyrába a predáva 3D tlačiarne, materiály pre 3D tlač, 3D skenery a ponúka služby 3D tlače.

Spoločnosť 3D Systems zverejnila čerstvé finančné údaje na konci februára a výsledky sú povzbudivé, keď sa ponoríte pod povrch. Výnosy klesli o 13 % na 150,9 milióna USD, ale spoločnosť získala financie z odpredaných podnikov a v skutočnosti ide o zisk 13 %. Konečný výsledok je na upravenom základe pozitívny a vzrástol o 9 % na 0,09 USD na akciu. Bol to prevratný výkon na oboch koncoch výkazu ziskov a strát, keďže Wall Street počítala s upraveným ziskom len 0,04 USD na akciu pri príjmoch 144 miliónov USD. 

2. Coinbase Global $COIN-2.4% 

Wood, ktorá pridala svoj podiel v najväčšej kryptomenovej burze na svete, nie je žiadnou novinkou. Teraz je to jej tretí najväčší podiel v rámci jej kombinovaných aktív ETF. Explozívny rast, ktorý Coinbase vykázala na začiatku svojho krátkeho verejne obchodovateľného obdobia, sa značne spomalil a počiatočný nárast ziskovosti si tiež zaslúžil niekoľko hviezdičiek, ktoré by spochybňovali udržateľnosť. Akcie nie sú také lacné, ako naznačuje násobok posledných ziskov u mladých ľudí. Coinbase sa obchoduje za viac ako 60-násobok plánovaného čistého príjmu na budúci rok, no stále je lídrom na trhu, ktorý tento mesiac začína vykazovať známky života. Divoké výkyvy v objeme obchodovania a regulačné obavy zaťažujú kryptotrh vo všeobecnosti a najmä finančné vyhliadky pre Coinbase. Stále je to ochranca pre obchodovanie s digitálnymi menami a je jasné, že Wood je vyznávačom kryptomien.

3. Adaptive Biotechnologies $ADPT+2.7% 

Svoju pozíciu Adaptive Biotechnologies pridala v 14 z posledných 18 dní na trhu, vrátane každej z posledných ôsmich obchodných relácií. Malé biotechnologické akcie dosahujú trhovú kapitalizáciu len 2 miliardy dolárov, čo je podľa Woodovej štandardov nepatrné. Spoločnosť zameriava svoju technológiu genetického sekvenovania imunitného systému na riešenie zvyškových chorôb a imunitnú medicínu. Začiatkom tohto mesiaca prepustila 12 % svojej pracovnej sily a len minulý týždeň odstúpil ich hlavný lekár. Wood tu evidentne vidí niečo, čo môže trhu chýbať. Akcie od vrcholu pred 13 mesiacmi stratili dve tretiny svojej hodnoty. Adaptive zápasí s nedostatočnou ziskovosťou ako mnoho biotechnologických nováčikov, ale generuje slušný rast príjmov. Akcie od posledného nákupného ošiaľu vzrástli takmer o 20 % a je fér sa pýtať, či všetky jej nákupy pomáhajú tlačiť akcie vyššie.

S investičným zameraním Cathie Wood sa úplne stotožňujem, pretože si myslím, že 3D tlač je určite budúcnosť a takéto firmy budú určite rásť. Taktiež ja ako zástanca kryptomien kvitujem investíciu do Coinbase a čo sa týka biotechnológií s tým som trochu skeptický ale myslím si, že Cathie vie čo robí a má za sebou určite kvalitný analytický tím. Spravte si vlastný názor a neberte to ako investičnú radu. Pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com

Ktorá spoločnosť má podľa vás najväčší potenciál?

Vote to see the results! 17 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nechci hodnotit zmíněné akcie, ale rozhodně bych Cathie a její obchody nebral jako skvělý vzor :) vždy raději hodně ověřovat

akože určite ano, ale nemôžeme ju ani ignorovat

Jasně, to souhlasím :)

$DDD+2.0%  zaujimavy vyber

za mňa $COIN-2.4%

Prvé 2 spoločnosti určite dobrý výber tým biotechnologiam moc neverim