S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Tyto akcie Cathie Woodové nesou větší riziko, ale na druhou stranu 30% zhodnocení měsíčně je skvělé na úkor tohoto risku

Cathie Wood, generální ředitelka společnosti Ark Invest v letošním roce provedla několik změn, mezi tu hlavní byla ''výměna'' $TSLA-2.0% za $NIO-4.9%. Mnoho z jejich oblíbených akcií tvrdě padlo na dno. Jsou tu však 3 velká jména, která se velice štědře odměnila Woodové za to, že je držela i přes volatilní trh a přečkala menší krizi. Mohou tyto 3 společnosti růst i nadále a vytvořit tak brilantní příležitost i pro vás?

Rizikové akcie se Woodové oplácí, to uvidíte v tomto článku

Nyní to vypadá, že akcie náročné na inovace, které tvoří základní kámen populárních burzovně obchodovaných fondů (ETF) společnosti Ark Invest, se neustále vracejí.

Trpěliví investoři, kteří drželi akcie Společností Robinhood Markets $HOOD-6.2%, Matterport $MTTR-1.6% a Joby Aviation $JOBY-2.5%, byli minulý týden odměněni významnými zisky. Zde jsou důvody, proč si Cathie Wood myslí, že tyto akcie mohou i nadále přinášet ohromující výnosy.

1. Robinhood Markets $HOOD-6.2% 

V určitou chvíli se v březnu drala akcie k zhodnocení 50% za pouhý jeden měsíc, nakonec však završila měsíc s úctyhodnými 18,6%.

Robinhood $HOOD-6.2% chce umožnit svým zákazníkům obchodovat s akciemi a kryptoměnami každý den. V úterý akcie společnosti Robinhood $HOOD-6.2% vyskočily o 24% výše poté, co se společnost přiblížila ke svému cíli.

Nejnovější prodloužení obchodního dne umožňuje zákazníkům nakupovat a prodávat akcie od 7 ráno do 8 večera. Nyní, když se mnoho zákazníků Robinhoodu $HOOD-6.2% vrátilo ke svým běžným denním zaměstnáním, prodloužená pracovní doba by mohla vést k významnému nárůstu výdělků.

Prodloužená pracovní doba není jedinou důležitou aktualizací, která pravděpodobně podpoří růst v Robinhoodu $HOOD-6.2%. Společnost podniká kroky, které by mohly zákazníkům umožnit zřídit daňově zvýhodněné důchodové účty později v tomto roce.

V USA se obvykle můžete vyhnout placení daní z příjmu až do výše 6 000 dolarů ročně uložením uvedeného příjmu na tradiční individuální důchodový účet (IRA). Většina konkurentů Robinhoodu $HOOD-6.2% nabízí samořízené IRA po celá léta. Příliv investorů, kteří se chtějí vyhnout zbytečným daním z příjmu, pravděpodobně udělá pro zvýšení celkových příjmů více než další prodloužení obchodní hodiny.

2. Matterport $MTTR-1.6% 

$MTTR-1.6% taktéž zažila prudký nárůst během měsíce března, v jednu chvíli bylo zhodnocení blízko 30% za měsíc, nakonec však končí měsíc s 14,2%.

Akcie společnosti Matterport $MTTR-1.6% minulé úterý vyskočily o 17% výše, protože byly smeteny spolu s obecným updraftem, který minulý týden zvedl většinu technologických akcií. Tato společnost nabízí klientům platformu generující "digitální dvojče", která jim umožňuje skenovat fyzické prostory a znovu je vytvářet v metaverse.

Je jen otázkou času, kdy většina kanceláří, domácností a maloobchodních prostor v reálném světě digitalizuje kopie pro použití v metaversa. Matterport $MTTR-1.6% nabízí klientům možnost skenovat své prostory pomocí podnikového vybavení nebo každodenního mobilního telefonu.

Zatímco hraní her je zřejmá aplikace, zákazníci společnosti Matterort $MTTR-1.6% hledají vážnější způsoby, jak tuto technologii využít. Například společnost Damen Shipyards používá kamery Matterport $MTTR-1.6% k vytvoření digitálních dvojčat svých plavidel. Zákazníci mohou používat digitalizované verze k plánování rozvržení nových lodí, aniž by museli osobně navštívit místo.

Matterport $MTTR-1.6% si myslí, že po celém světě existuje asi 20 miliard prostorů, které by byly cennější, kdyby měly digitální dvojče. V současné době má digitalizované verze méně než 0,1 % světových nemovitostí. To dává tomuto specializovanému podnikání spoustu prostoru k růstu.

3. Joby Aviation $JOBY-2.5% 

38,2% za jeden jediný měsíc, to je poměrně slušné zhodnocení

Akcie této letecké taxi minulý týden prudce vzrostly v reakci na lepší než očekávanou výzvu k zisku ve čtvrtém čtvrtletí. Letecké taxíky stále nejsou volbou pro nikoho v USA, ale $JOBY-2.5% dělá pokroky. Začátkem tohoto měsíce se společnost stala první, která oznámila předložení certifikačního plánu specifického pro danou oblast Federálnímu leteckému úřadu.

Kromě pokroku s regulátory jsou investoři ve čtvrtém čtvrtletí ohromeni čistým ziskem ve výši 5 milionů dolarů. Společnost zatím nemůže fungovat, ale zhodnocující se hodnota podnikání v oblasti leteckého taxi, které získala od společnosti Uber Technologies $UBER-1.4% na konci roku 2020, pomohla posunout její hospodářský výsledek do pozitivního teritoria.

Jako předkomerční podnik, který ve skutečnosti neví, kdy bude schopen vykazovat stabilní prodeje, je Joby Aviation $JOBY-2.5% stále riziková akcie. Než vytáhnete smartphone a oslovíte brokera k nákupu akcií kterékoli z těchto akcií, je důležité si uvědomit, že Woodová se nebojí přidávat i rizikovější akcie do ETF Ark Invest, protože tato portfolia jsou velmi dobře diverzifikovaná. Pokud chcete s těmito akciemi následovat Woodovou, ujistěte se, že jsou malou součástí mnohem většího portfolia.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 486 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

$MTTR-1.6% může být zajímavou volbou s širším využitím metaverse v budoucnu 👍

Pokud metaverse uspěje, tak potenciál k ziskům zde bude vysoký😎

Tohle je za mě trošičku spíš gambling 😂

na druhou stranu když to trefíš... 😆

Gambling, který se jí velmi dobře oplatil 😅 Taky proč ne, když máš dobře diverzifikované portfolio, tak proč nezariskovat a netrefit jackpot😅 Když si vzpomeneme na počátky $BTCUSD+0.2% tak to byl z prvopočátku taky gambling, bublina, past a mnoho dalších, a kolik je dnes Bitcoinových milionářů😅 Jasně srovnávám dva nesrovnatelné sektory, jde mi jen o ten princip 😅

Né nadarmo se říká risk je zisk, ale líbí se mi vaše upozornění nebo tvrzení, že Cathie si to může dovolit stejně tak jako my, na základě toho, že otevřeme nižší pozici a máme dobře diverzifikované portfolio.