S&P 500 ^GSPC 5,214.12 +0.00%
Tesla TSLA $168.62 -1.95%
Alphabet GOOG $168.74 -1.66%
Nvidia NVDA $898.59 +1.25%
Amazon AMZN $187.52 -1.04%
Apple AAPL $182.40 -1.04%
Microsoft MSFT $414.01 +0.41%
Meta META $475.20 -0.05%

Pokud už máš základy za sebou a dobře jim rozumíš, tak se pravděpodobně v jiných investičních knihách nedozvíš nic super překvapivého, spíš si rozšíříš ten obrázek na danou věc. Osobně se aktuálně snažím při chvilkách prolouskat Hodnotové Investování od Grahama po Buffetta a ještě dál, prozatím tu knihu hodnotím pozitivně.

Asi jak Dominik. Pokud máš základy za sebou, tak už jenom hledat co tě zaujme. Já osobně jsem do svého vzdělávání zařadil i placené kurzy a mentoring. Dále jsem hledal inspiraci v podcast ech atd. Další věc, která mi pomohla posunout se o dost dále byla aktivita v různých investičních skupinách, kde jsem se nebál sdílet mnou vypracované analýzy společností. Dostal jsem na to potom skvělý feedback od ostatních investorů. 👍

Na ty podcasty se podívám i když radši čtu. Nějaké konkrétní tipy?

Hele jsem jediný, koho Inteligentní investor a Bohatý Táta Chudý Táta úplně minul?

Taky jsem ho na začátku úplně missnul. Když jsem to pak četl, tak mi to přišlo fakt oversimplified a spíš až filozofický. Na druhou stranu chápu, že přesně to je ten účel a nemá to sloužit jako nějaká top analýza strategie pro hedge fund managera.

Hele tak když vynechám ty úplné základy, tak sice trochu Vávrovina, ale dost mi pomohlo Principles of Corporate Finance (Richard A. Brealey, Stewart C. Myers, Franklin Allen)

Pak všechny knížky od Dalia. Dají se najít i jako audio na YTB, tak jsem je poslechl tam. A pak obecně všechny podcasty, na které narazím a zaujmou mě :)

To vypadá zajímavě. Díky moc, mrknu :)