S&P 500 ^GSPC 5,101.33 +1.05%
Alphabet GOOG $173.67 +9.95%
Nvidia NVDA $867.57 +4.99%
Amazon AMZN $179.43 +3.32%
Microsoft MSFT $409.42 +2.60%
Meta META $438.58 -0.63%
Tesla TSLA $170.95 +0.45%
Apple AAPL $170.44 +0.32%

Tak tohle je hřebíček do rakve $CS+1.0% ! ECB dělá, že nic nevidí. Děla ,že jim nekolabuje před očima banka a znovu si v klidu podle plánu zvýšila sazby. A mlčí 🤦‍♂️Švýcarsko schválilo půjčku pro Credit Suisse, ale přijde mi to zbytečný... Co myslíte? Přežije to CS, nebo ne?

Vote to see the results! 65 answers already!

Opravdu hodně záleží na budoucím vývoji. Bez pomoci by to dozajista nezvládla  do zítra by třeba ohlásila bankrot. Vzhledem k její velikosti si ale vlády nemohou dovolit ji nechat padnout a tak ji podpořily. Otázka je, zda je to dobře. V $CS+1.0% to neudělali dobře a měli by nést odpovědnost. Způsobilo by to ale obrovské zmatky na finančních trzích. Prekérní situace...

Ta banka fici v tolika kuzach, že to ani není možné. Velmi těžko se v této situaci bude znovu budovat důvěra klientů.

Taky si to nedovedu představit, ale na druhou stranu lidi zapomínají extrémně rychle. Komunismus třeba

To platí jenom v případě, že v té bance nemáš velké prachy.

Tak čtu ve zprávách

Tato druhá největší švýcarská banka potřebuje u veřejnosti preventivně vylepšit pověst, než ti blázniví, bohatí a úzkostliví Asiaté stáhnou z Credit Suisse všechny své peníze. Ve svém komentáři to napsala agentura Bloomberg.

A o tom to asi je. Bankovnictví při vší své sofistikovanosti stojí a padá s důvěrou.

Ono to tak bylo vždycky. Jen se jim to daří držet z doslechu retailu 🤷‍♂️

Pravděpodobně to nějak ustojí, ale raději počítám se vším. Ohledně problémů s CS je to jedna dlouhá story, která nemá konce.

Je pravda, že situace Credit Suisse je v současné době složitá, a rozhodnutí Evropské centrální banky (ECB) zvýšit sazby může mít dopad na celkovou stabilitu banky. Půjčka ze strany Švýcarska může poskytnout určitou úlevu, ale záleží na několika faktorech, zda to bude pro Credit Suisse dostačující.

1. Vnitřní řešení problémů: Credit Suisse potřebuje vyřešit své interní problémy a zajistit, že se podobné situace v budoucnu nebudou opakovat.

2. Důvěra trhu: Přežití banky závisí na důvěře klientů a trhu. Credit Suisse musí zlepšit svůj obraz a zajistit, že bude mít dostatek kapitálu k pokrytí ztrát a půjček.

3. Regulační opatření: Vývoj a dodržování regulačních opatření ze strany ECB a dalších orgánů může ovlivnit budoucnost Credit Suisse. Banka musí dodržovat veškeré regulace, aby si zajistila podporu ze strany orgánů.

4. Globální ekonomický vývoj: Stabilita celosvětové ekonomiky ovlivní schopnost Credit Suisse přežít a zotavit se z krize. Je důležité sledovat, jak se globální ekonomika vyvíjí, a jak to ovlivní poptávku po bankovních službách.

Celkově, zda přežije Credit Suisse, závisí na kombinaci těchto faktorů a jejich úspěšném zvládnutí. Je obtížné předpovědět s jistotou, co se stane, ale půjčka ze strany Švýcarska by mohla být alespoň krátkodobým řešením.

Zatím mi přijde, že tentokrát to v USA zvládli líp a rychleji. Evropa je aktuální v pozici "děj se vůle boží". A to nemluvím jen o CS. Myslím obecný postoj vůči tomu, co se děje od minulé středy a SVB

Prosím - jak se tohle běžně řeší? Resp. jak se to  řešilo a zastavilo v roce 2008? Co by měla ECB udělat? Děkuji

Věřím, že náš kontinent je na tohle víc háklivý než USA a prostě padnout nenechají. Kdyby opravdu došlo na nejhorší, tak pád zbrzdí a pozvolně to vyřeší ve prospěch klientů. Alespoň takový je můj názor