S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

3 nejoblíbenější dividenodové akcie s obřím výnosem, které miluje Warren Buffett

Warren Buffett spolu s jeho Berkshire Hathaway $BRK-B+0.1% drží spoustu akcií, které vyplácí dividendu. Samozřejmě Warren Buffet není zaměřen jen na dividendy, hlavní je pro něj výnosnost a dlouhodobost obchodního modelu. Má tedy Buffett nějaké oblíbené dividendové akcie? Samozřejmě, že má. Dnes si představíme jeho top dividendové akcie, které se oplatí držet skrz jejich rozmanitost a dividendu.

Portfolio Warrena Buffetta získalo za posledních 30 let složený roční výnos 10,06 %.

Warren Buffett je znám tím, že dlouhodobě překonává trh a jeho výkonnost. Vyhledává akcie, které mají sestavený business model, který může prosperovat dlouhodobě. Jeho prioritou nejsou akcie, které vyplácí dividendu, přesto však takové akcie drží a může se pochlubit i jejich výnosem, které akcie to jsou?

1. Kraft Heinz $KHC-1.0% 

Společnost se výkonnostně propadá a to o dost velké procenta, přesto však Buffett drží větší část této společnosti, která vynáší poměrně tučnou dividendu.

Kraft Heinz $KHC-1.0% vyplácí dividendu, která v současné době vynáší téměř 4,1%. Můžete dokonce namítnout, že akcie jsou Buffettovým oblíbencem i přes značný propad. Berkshire $BRK-B+0.1% vlastní 26,6% potravinářské společnosti. To je dost velký podíl na to, aby byl Kraft Heinz $KHC-1.0% zařazen na seznam dceřiných společností Berkshire $BRK-B+0.1%.

Dividenda společnosti Kraft Heinz $KHC-1.0% však byla jednou z mála dobrých věcí společnosti pro investory. Akcie klesly za posledních pět let o více než 50%. S&P 500 $^GSPC+1.3% se ve stejném období téměř zdvojnásobil.

Příběh by se však nyní mohl změnit, protože investoři se přesouvají z růstových akcií na akcie s větší vnímanou stabilitou. To funguje ve prospěch společnosti Kraft Heinz $KHC-1.0%, protože společnost se zaměřuje na spotřební zboží.

Zatím v roce 2022 akcie Kraft Heinz $KHC-1.0% vzrostly téměř o 10%. Mezitím je S&P 500 stále v záporném teritoriu. A pokud se podíváte na celkový výnos (který zahrnuje dividendy), výkonnost Kraft Heinz $KHC-1.0% je ještě lepší.

  • V konečném důsledku je tedy společnost brána, jako velmi stabilní potravinářský řetězec, který by mohl v aktuální situaci a době prosperovat.

2. Verizon Communications $VZ-0.1% 

Společnosti trvalo necelých 20 let, aby se dostala na hodnoty 60$ z roku 2000. Tyto hodnoty jsou však opět ztraceny.

Existuje docela silný argument, že Verizon Communications $VZ-0.1% je Buffettovou druhou oblíbenou dividendovou akcií s vysokým výnosem. Telekomunikační gigant se řadí na 8. místo mezi největší pozice Berkshire $BRK-B+0.1%.

Verizon $VZ-0.1% byl oblíbený pro investory s příjmy po celá léta, a stále je. Její dividendový výnos se v současné době pohybuje jen 5%. Schopnost společnosti udržet tok dividend se také zdá být solidní s výplatním poměrem pod 48%.

Špatnou zprávou je, že výkonnost akcií společnosti Verizon $VZ-0.1% byla po nějakou dobu nevýrazná. Zhodnocení jejích akcií výrazně zaostává za indexem S&P 500 $^GSPC+1.3% za poslední rok, tři roky, pět let a 10 let.

Neodepisujte však budoucí růstový potenciál společnosti Verizon $VZ-0.1%. Společnost by mohla mít zejména příležitosti se svou vysokorychlostní sítí 5G při nahrazování kabelových operátorů na domácím trhu wi-fi.

  • Proto i přes nezajímavý růst, může společnost být stálicí ve vašem portfoliu, která renovuje své sítě na 5G, která zažije nárůst během krátké doby.

3. Store Capital $STOR 

Ten, kdo nakoupil akcie v roce 2020 při brutálním pádu, tak nyní skáče radostí z růstu o 100%. V jednu dobu bylo zhodnocení i 150%, to však společnost neudržela a mírně zase spadla.

Store Capital $STOR není jedním z největších holdingů Berkshire $BRK-B+0.1%. Ale můžete se vsadit, že Buffett má rád svůj šťavnatý dividendový výnos více než 5%.

Pandemie COVID-19 zasáhla Store Capital $STOR opravdu tvrdě. To je pochopitelné, protože mnoho nemovitostí vlastněných realitním investičním fondem (REIT) je pronajato maloobchodníky, restauracemi a kiny, které byly významně ovlivněny uzamčením souvisejícím s koronavirem a dalšími opatřeními.

Store Capital $STOR však neměl žádné problémy s výplatou dividendy. Společnost v posledních letech neustále zvyšuje výplatu dividend se složeným ročním růstem o 6,4% od roku 2015. To je lepší tempo růstu než mnoho jeho vrstevníků na trhu s nemovitostmi.

Rostoucí inflace by také neměla být problémem pro Store Capital $STOR. Zhruba 85 % pronájmů společnosti má automatické eskalátory vázané na index spotřebitelských cen.

  • Může být i tato společnost dobrá pro potencionální investice? Domnívám se, že ano. Teda pokud dokáže navázat na dobu před pandemií, kdy byl růst pravidelný a poměrně ustálený.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 486 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

$VZ-0.1% TOP 🚀🚀

Obří výnosy tyto společnosti měli, teď už však ani ne. Ale zase chápu, že těmi výnosy myslíte dividendové výnosy😁

Ano, obří výnosy v podobě dividend. Tyto společnosti by se měli teprve dostávat na nějakou vlnu zisků pro investory.

Tady jde vidět příklad toho, co by měl investor dělat. Tyto společnosti nepředstavují žádné mašiny pro růst, ale při propadu panicky neprodává, ale přikupuje👌 Dividendy jsou super, budoucnost by mohla být pro tyto společnosti lepší...