close
Log in to watch events, create content and educate yourself.
Log in

Watch Stocks
Apple Inc.
$164.90
+1.56%
Tesla, Inc.
$207.46
+6.24%
NVIDIA Corporation
$277.77
+1.44%
Microsoft Corporation
$288.30
+1.50%
NIO
NIO Inc.
$10.51
+0.48%


Az SAP 500 legjobban teljesítő részvénye az elmúlt 20 évben? Erre a névre nem is gondolt volna!

Gondoltad volna, hogy 20 évvel ezelőtt menő lett volna befektetni a Microsoftba? Természetesen nagyszerű lett volna, de vannak cégek, amelyek még jobbak lettek volna. És a legjobbak közülük valószínűleg soha nem jutott volna eszedbe.

Ha megkérdezzük az embereket, hogy az S&P 500-as részvények közül melyik volt a legjobban teljesítő részvény az elmúlt 20 évben, a válaszok valószínűleg nagyon technológiai jellegűek lesznek. Apple? Amazon? Talán a Microsoft vagy a Google? Nos, egyik sem. Még a Tesla sem. Egyáltalán nem is technológiai vállalat. Ez valaki teljesen más. Egy név, amit ismer, de valószínűleg nem gondolt volna rá! Monster Beverage Corporation $MNST, az Egyesült Államok legnépszerűbb energiaitalainak gyártója, amelynek részvényárfolyama az elmúlt húsz évben több mint 100 000 százalékkal emelkedett.

A kaliforniai Corona székhelyű vállalat 2002-ben lépett be a még születőben lévő energiaitalok piacára, és gyorsan megvetette a lábát. Az egykori természetes gyümölcslevek és üdítők gyártója 2012-ben Hansen Naturalról Monster Beverage-re változtatta nevét, miután az energiaitalok váltak a legnagyobb bevételi forrásává. A Monster ma már a több mint 60 milliárd dolláros energiaital-piac egyik legnagyobb szereplője, a globális eladások tekintetében csak az osztrák Red Bull energiaital-úttörőjét előzi meg.

https://www.youtube.com/watch?v=xUXBd7ra-oA

Amint az alábbi grafikon mutatja, a Monster energiaitalokra tett tétje busásan megtérült, legalábbis a hosszú távú részvényesek számára. Az elmúlt 20 év során a vállalat részvényeinek árfolyama 111 929 százalékkal emelkedett, így az Apple és az Amazon 20 éves nyereségéhez képest elhalványul. 2020-ban a Monster 1,4 milliárd dolláros nyereségről számolt be 4,6 milliárd dolláros árbevétel mellett, míg 2001-ben a 80 millió dolláros árbevétel mindössze 3 millió dollárt tett ki.

Aki a kezdetektől fogva hitt a Monsterben, az ma már nyert. Forrás: A Monster a mai napon nyert.

A Monster, amely a Coca-Colát a fő részvényesei között tartja számon, állítólag tárgyalásokat folytat egy másik italgyártóval, a Constellation Brands-szel egy esetleges fúzióról. A Constellation, amely alkoholtartalmú italmárkák változatos portfólióját birtokolja és értékesíti, a legnagyobb sörimportőr az Egyesült Államokban, és leginkább a népszerű mexikói Corona és Modelo sörökről ismert. A két vállalat közötti tárgyalásokról szóló hírek a legtöbb részvényest meglepték, mivel egy energiaital-gyártó és egy alkoholtartalmú italokra specializálódott cég egyesítésének stratégiai előnyei nem voltak azonnal világosak.

A vállalat részvényei most

Korábban lecsapni jó lett volna, de ezen most sem változtatunk. Hol tart tehát jelenleg? Egyszerűen - az értékelés csillagászati, de a számok is tisztességesek. A vállalat eladásai az Egyesült Államokon és Kanadán kívül szárnyalnak.

Az USA-n és Kanadán kívüli értékesítés 2018-ban még csak 977 millió dollár volt, ami a teljes értékesítés 25,7%-a, de 22. 3Q-ban már 1687 millió dollárra, azaz a teljes értékesítés 35,2%-ára emelkedett.

A Monster eladásai az Egyesült Államokban és más országokban

Fentebb láthatjuk, hogy a nemzetközi és a teljes dollárértékesítés szépen emelkedett 2018-hoz képest. Az Egyesült Államokon kívül még mindig hatalmas a növekedési lehetőség. A $KO energiaital-értékesítése az USA-ban 40%-os, nemzetközileg pedig 60%-os volt még 2015-ben, amikor a Monsterrel kötött üzletet. Egy 2017-es videóinterjúban a vállalat társ-vezérigazgatója, Rodney Sacks elmondta, hogy az USA a globális energiaital-piacnak csak körülbelül 1/3-át teszi ki a mennyiség és az értékesítés tekintetében.

Valószínűleg a jelenleg legalacsonyabban értékelt és tökéletesen árazott részvény. De a múltban megmutatta, hogy nem kell Teslának lenni ahhoz, hogy hatalmas értékelésekkel - és ebben az esetben - mindenkit felülmúljon.

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem az internetről és más forrásokból származó adatok alapján. A pénzügyi piacokon való befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Van fiókja? Ezután jelentkezzen be . Vagy hozzon létre egy újat .