S&P 500 ^GSPC 5,321.41 +0.25%
Tesla TSLA $186.60 +6.66%
Meta META $464.63 -0.90%
Microsoft MSFT $429.04 +0.87%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Nvidia NVDA $953.86 +0.64%
Alphabet GOOG $179.54 +0.61%
Amazon AMZN $183.15 -0.21%

Pojistka proti recesi: Tahle akcie odolá propadu trh a zároveň může parádně vyrůst

V době, kdy se všichni obávají recese jsou na řadě podniky, které stojí na pevných základech a dokážou přečkat i silné bouře. Zpomalení hospodářského růstu je na dost možná reálný scénář a možná (jen možná) že se blíží i recese. I tak je velice vhodné ve svém portfoliu držet podniky, které vám mohou pomoci takovouto situaci překonat o něco málo méně bolestivěji.

Recese je naprosto reálný možný scénář

Proč? Inflace se rozjíždí a americký Federální rezervní systém proti ní zvyšuje úrokové sazby. V důsledku toho jsou úrokové sazby dvouletých a desetiletých poukázek téměř stejné. Pokud se výnos dvouletých dluhopisů zvýší - jev známý jako "inverze výnosové křivky" -, někdy (i když určitě ne vždy) to předpovídá recesi.

Nepropadejte panice. Místo toho si udělejte přehled o tom, co máte ve svém portfoliu, a ujistěte se, že společnosti, které vlastníte, jsou kvalitní a mají prostředky na to, aby přežily určité potíže. Je to dobrý postup v každé době, ale zejména v případě, že se blíží zpomalení hospodářského růstu. Právě jednou takovou může být T-Mobile $TMUS+0.3%.

Inflace je vysoká a nevykazuje žádné známky podstatného zpomalení, což by mohlo Federální rezervní systém donutit ke zvýšení sazeb. Oba tyto faktory by mohly amerického spotřebitele velmi zasáhnout. Pokud tento tlak povede k recesi, v jakých akciích by investoři chtěli být?

No... jsou tu základní spotřební zboží, které spotřebitelé kupují v dobrých i špatných časech, ale růst vstupních nákladů by mohl tyto společnosti ochromit, pokud nezvýší ceny. Pak jsou tu také společnosti jako Walmart a velkoobchody Costco, které nabízejí levné zboží. Tyto akcie se však obchodují za velmi vysoké násobky, takže růst úrokových sazeb může jejich ocenění poškodit.

Telekomunikační gigant T-Mobile může být nejlepší sázkou na trhu, která přečká recesi, a dokonce z ní bude těžit. To proto, že T-Mobile nabízí levné mobilní tarify a pro většinu lidí je mobilní internet to poslední, co by ze svého rozpočtu škrtali.

TMUS zažil v posledním roce relativně turbulentní období

Nejenže je T-Mobile tradičně levnější než konkurence, ale po fúzi se společností Sprint v roce 2020 má před konkurencí dvouletý náskok v pokrytí 5G.

Pokud se zákazníci budou snažit ušetřit na svých pravidelných měsíčních výdajích, možná jich bude více ochotní přejít na levnější 5G od společnosti T-Mobile. A pokud bude produkt dobře fungovat, mohl by to být pro společnost obrovský nový trh.

https://www.youtube.com/watch?v=rRm1noZaZ0M

Co se týče obav z ocenění: T-Mobile se sice může zdát drahý na úrovni P/E 54, ale tento zisk je malinko zavádějící, protože společnost stále ještě nese jednorázové náklady na fúzi v souvislosti s integrací společnosti Sprint. Ty by však měly být v druhé polovině letošního roku smazány. Vedení společnosti tvrdí, že volný peněžní tok vzroste z loňských 5,6 miliardy USD na 7,1 až 7,6 miliardy USD v letošním roce a v roce 2023 dosáhne 13 až 14 miliard USD. Za předpokladu, že T-Mobile tyto prognózy splní, se akcie obchodují pouze na úrovni 12násobku volného peněžního toku v roce 2023

Celkově vzato vypadá T-Mobile jako vzácná technologická akcie, která by měla dobře obstát i v recesi. Určitě bych ji tedy zařadil na svůj watchlist 😇

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí dat dostupných na internetu a analýzy Billyho Dubersteina. Každý investor musí provést svou důkladnou analýzu a rozhodnutí provést po zvážení své vlastní situace.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @bikowy má karmu 40 a je členem této komunity od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

A já ani nevěděl, že se dá do $TMUS+0.3% investovat 😅

Hm, poměrně zajímavá volba