S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Pokud vsázíte na riziko, tak zbystřete: Tyto 2 defenzivní akcie by vám měli zmírnit obavy z možných ztrát

Mnoho mladých investorů vsází na vidinu bohatství tak, že podstupují větší riziko, co se týká investic. Není se čemu divit, ostatně většina odborníků nás k tomu lehce nabádá, ber na sebe riziko dokud jsi mladý, možné ztráty tě tolik nezasáhnou. Kousek pravdy na tom je, ovšem i rizikovější portfolia by měli brát v úvahu trochu diverzifikace v podobě pár defenzivních akcií, které nám sice nepřinesou miliony, ale mohou potěšit tučnou dividendou a stabilitou.

Samozřejmě mi někdo může oponovat názorem Buffetta, že diverzifikace je pro sraby a podobně, ale pochybuji, že většina investorů dosahuje jeho čísel, aby tento názor zastávala.

Dnes si rozebereme 2 velké telekomunikační společnosti, které do našich portfolií přinesou určitou diverzifikaci a hlavně tučnou dividendu. Nebudu zde dále konstatovat fakta o tom, že diverzifikace je nutná, když snášíte opravdu vysoké rizika. 

  • Sdělte mi váš názor na diverzifikaci a jakou míru rizika jste ochotní na sebe brát.

Celé odvětví společností na finančním trhu, sektor technologií, poskytuje investorům báječné příležitosti k růstu. Tyto společnosti se však většinou rozhodnou přesměrovat zisky zpět do společnosti na růst a expanzi, místo aby vyplácely dividendy akcionářům. To z nich dělá pro příjmové investory nevýhodné investory.

Širokopásmové připojení a bezdrátový internet jsou moderními službami, nezbytným požadavkem v našem každodenním životě a základem naší interakce s většinou technologií. Naštěstí pro příjmové investory jsou poskytovatelé internetového připojení skvělými plátci dividend.

Toto odvětví má v USA značné konkurenční výhody, především díky vysoké bariéře vstupu nových hráčů na trh. K vybudování, údržbě a modernizaci infrastruktury potřebné k zajištění pokrytí, kvality a spolehlivosti je zapotřebí značný kapitál.

Mám rád dividendy a líbí se mi tyto široce rozkročené podniky, které mají nepružnou poptávku po svých službách. Bez dalších okolků si nyní tyto výběry projdeme.

1.BCE Inc $BCE-0.8% 

Společnost je stálicí, kdy přes menší pády zažívá konzistentní růst od doby, kdy vešla tato společnost na burzu.

Kdo nakoupil akcie této společnosti v počátcích pandemie, tak je nyní velice šťastný investor, jelikož od té doby společnost razantně roste a bez problému maže ztráty.

Telekomunikace jsou jedním z nejspolehlivějších sektorů v Kanadě a akcie hlavních společností jsou bezpečnou koupí v případě korekce trhu. Jednou takovou konzistentní stálicí je společnost $BCE-0.8%.

$BCE-0.8% je největší kanadskou komunikační společností a lídrem v oblasti pokrytí a rychlosti 5G. Společnost $BCE-0.8% vykázala ve 4. čtvrtletí vyšší příjmy z roamingu ve svém bezdrátovém segmentu a očekáváme, že průměrný příjem na jednotku se v roce 2022 zlepší.

  • Společnost $BCE-0.8% vyplatila svou první dividendu v roce 1881 a již více než 140 let si udržuje fenomenální sérii bez vynechaných výplat dividend. 

$BCE-0.8% si udržuje 14 let po sobě jdoucího zvyšování dividend o nejméně 5 %, což znamená, že váš roční příjem pohodlně a automaticky roste. $BCE-0.8% má v současné době výnos nad svým desetiletým průměrem a tato příležitost nebude trvat dlouho.

Dividendová poznámka:

V tomto čtvrtletí $BCE-0.8% oznámila zvýšení čtvrtletní dividendy o 5,1 % na 0,92 USD/akcii. To znamená, že při ceně akcie 55,46 USD (bráno v USA dolarech) činí výnos 5,3 %.

$BCE-0.8% vyplácí dividendy v kanadských dolarech a výplata dividend americkým investorům se může měnit v závislosti na směnném kurzu USD-CAD.

$BCE-0.8% představuje to nejlepší v kanadských telekomunikacích, což je vysoce defenzivní segment, v němž lze hledat útočiště při volatilním trhu.

2. AT&T $T+0.7% 

Společnost má nyní zainvestováno veliké množství kapitálu, to je hlavní důvod, proč je ke dnešku tolik podhodnocená.

Historie společnosti AT&T $T+0.7%

Po více než sto let společnost AT&T $T+0.7% prováděla akvizice, aby rostla, a odprodej, aby se znovu soustředila na hlavní nabídku.

Logo, obchodní přístup, složení příjmů a vedení organizace se časem měnily, ale jedna věc zůstala konstantní, vytváření hodnoty pro akcionáře.

Pokud byste si v září 2007 koupili akcie $T+0.7% v hodnotě 10 000 dolarů (nešťastné načasování, že?), do dnešního dne byste na dividendách inkasovali 7 815 dolarů (12 341 dolarů, pokud byste dividendy reinvestovali). To není tak nešťastné!

Zajímavé je, že mnoho investorů do společnosti $T+0.7% by mělo pocit, že v její 136leté historii několikrát zůstali na holičkách. Když investujete do kvalitní dividendové akcie, jen málokdy zůstanete s rukama v klíně. Tyto konzistentní výplaty dividend zvyšují vaši finanční flexibilitu v náročných tržních podmínkách.

Pan Trh nemá rád změny a není to poprvé, co negativně reaguje na oznámení transakce ze strany AT&T. Společnost usiluje o významnou změnu, transakci v hodnotě 43 miliard dolarů zahrnující prodej společnosti WarnerMedia společnosti Discovery ($DISCA+5.9%), a akcie se od oznámení propadly o 28 %. 

  • AT&T $T+0.7% předpokládá v roce 2022 zisk ve výši 16 miliard USD. 

Stejně jako u většiny společností je příležitost k odblokování hodnoty masivně nepochopena a společnost je výrazně podhodnocena. 

V dopise akcionářům AT&T $T+0.7% je stručně uvedeno, že by neměl nikdo akcie prodat, jde pouze o období, kde má vysoké výdaje na akvizice a předpokládá, že se opět vrátí z této pozice, kde aktuálně je (podhodnocené ''dno'').

Závěr

Technologie se neustále mění a naše závislost na nich roste. V současné době celosvětoví uživatelé chytrých telefonů spotřebují v průměru 11 GB/měsíc ( neberte mě prosím za slovo, jedná se pouze o nějaký statistický údaj, který se může nepatrně lišit). V Severní Americe se předpokládá, že do konce roku 2027 dosáhne 53 GB/měsíc. Všichni možná budeme pracovat, nakupovat a cestovat. Nevím, které společnosti budou mít vedoucí postavení v poskytování těchto služeb a zážitků. Vím ale, že potřeba spolehlivého internetu poroste a společnosti, které ho poskytují, mají významnou konkurenční výhodu. Telekomunikace jsou prostředkem pro propojení uživatelů s technologiemi a jsou páteří digitálního ekosystému. Dobrou zprávou pro nás je, že telekomunikace jsou odvětvím příznivým pro dividendy. 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 497 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Za mě je diverzifikace potřebná, kdo nemá támhle historii 10 let, kdy překonává trh, tak je za mě důležitá.

Super, díky za názor! Vidím to podobně, prostě zlatý poměr 50:50. A další věc jsou ještě začínající investoři, kteří by měli být opatrní.

$BCE-0.8% vypadá dobře, nedávno jsem na ni koukal...