S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Máme tu začátek nového týdne. Osobně už mám plán na tento týden daný. Chtěl bych přikoupit pár kousků $MPW-5.4% , hlavně kvůli průměrování nákupní ceny. Další věc po které budu koukat, tak je $NYCB , která od mého nákupu poklesla o 5 %. Pokud zde tedy uvidím pokles o 10 % od poslední nákupní ceny, tak přikupuju.👍

A co vy? máte taky v hledáčku nějaké společnosti, které byste chtěli v tomto týdnu nakoupit?🤔

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nějaké plány jsou, dokupuji nové pozice za poslední volné peníze z té mé velké březnové investice. Chystám se otevřít velkou pozici na $NTB-0.5% , střední na $XOM-0.6% , $MPW-5.4% , $SQM+0.0%  a $EPD-0.8% , malou pozici na $ABEV (cca 100 akcií na zkoušku, ten nedávný článek mě donutil k průzkumu :D). Potom spekulativní pozice na $FRBK  a $ENVX-1.6% .

A v neposlední řadě plánuji kvůli dividendě střední pozici $VIV+1.5%  s následným pravděpodobným prodejem a přealokováním do $WBD+0.4%  skrze spekulaci na úspěch Hogwarts Legacy.

A nějaký ty nákupy krypta.

Tou velkou investicí myslíš to ETF na ty banky?

Nene, to byla jenom menší spekulace v rámci budgetu na dovolenou.

$WBD+0.4% je za mě fakt úplně zbytečný. Jestli po výsledcích ukážou, že Hogwarts byly banger, tak to stejně bude pohyb tak maximálně o pár procet a dál bude tak akcie extrémně nudná

Hogwarts podle všeho banger byly, takže si těch pár procent rád vezmu :). Neplánuji tu společnost dlouhodoběji držet.

Tento týden, tam nic nemám. Chci počkat, zda to data ohledně inflace nepošlou ještě níž, a potom případně nakoupit.

Tento týden mi to vychází zrovna na moji pravidelnou investici do ETF S&P 500.  K tomu budu zítra přikupovat akcie společnosti Google. Cena je sice už nad 100 dolarů, ale podle mě to má smysl dokupovat do 150. Alespoň pro mě.

$GOOGL+0.9% mám nákupku kolem 91 dolarů, takže tady nedokupuju, zbytečně bych si tu nákupku pokazil.

Nevím co od tohoto týdne očekávat, takže se nebudu unáhlovat s nákupy. Co tě u NYCB láká? Mě se tam moc nelíbí to rozprostření úvěrů. Četl jsem, že NYCB se zaměřuje především na poskytování hypoték a úvěrů pro bytová družstva v New Yorku. A taková koncentrace úvěrů v jednom regionu a odvětví představuje podle mě riziko, obzvlášť pokud by došlo k prudkému poklesu cen nemovitostí. Kvalita úvěrů NYCB je navíc nižší než u většiny bank. Neber to samozřejmě nějak útočně nebo jako kritiku, soudím dle pár informací, které jsem zahlédl.

Je to menší pozice v portfoliu. Ono $NYCB je obecně zaměřena pouze na New York. Má slušnou dividendu, která je s přehledem krytá z volného cashflow, navíc  účetní hodnota společnosti mi zde vychází na 18 dolarů na akcii, takže i kdyby šla tato banka do kytek, tak po vyplacení všech svých závazků ji zbyde 18 dolarů na akcii pro výplatu akcionářů.

Osobně mám tento týden spíš takový sledovací. Máme tam CPI, PPI, výsledky bank, poté se uvidí.

To souhlasím. Tento týden bude zajímavý. Ale i tak si myslím že tam něco nabrat půjde. 👍

Ono to jde vždycky, ale raději se zaměřím na data a až pak se rozhodnu co bude dál. Navíc jsem udělal pravidelný nákup v minulém týdnu, takže v tuto chvíli by mě donutil přikoupit jen větší propad.

Společnost $ZIM+1.4% , která je aktuálně po 20 dolarů vypadá jako žhavý kandidát na koupi v tomto týdnu.👍 Jinak asi budu taky ředit $MPW-5.4% .

$ZIM+1.4%  by mohl ještě klesnout. Pak bych o něm začal uvažovat. Teď mám ale trošku jiné záměry. 😉

Budu přikupovat Upstart, který mi v poslední době dost klesl. Pokud by šla Joby Aviation pod 4$, tak tam taky zase naberu. Vůbec se za to zlobit nebudu, naopak budu jenom rád, protože čím lepší bude cena tím větší výnos v budoucnu můžu očekávat.