S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

V médiích vnímám aktuálně situaci kolem regionálních bank jako uzavřenou, kdy nějaký počáteční strach už odezněl. Osobně jsem začátkem otřesů v bankovním sektoru nakupoval akcie regionální banky $NYCB , zde se pomalu blížím k bodu příkupu.

Zajímá mně zda jste také v poslední době nakupovali nějaké regionální banky v Americe, nebo zda se chystáte k nějakým takovým nákupům? Případně o jaké banky se jedná?


Pouze Monetu kdy Tykač přišel s navýšením podílu  ta jediná vypadala lákavě a JP to je vše co z bank jsem řešil v poslední době  nic méně delší dobu držím a přikupuju KB a Erste loňský rok u nich přinesl krásné ceny k nákupu pod 600kč p/s

Takže jsi orientovaný spíš tady na české banky? Ve světě tě nic nezaujalo?

Hele zatím ne a o těch českých se dost člověk dozví takže jsem šel spíš na jistotu

Netroufl jsem si vybírat, tak jsem vzal rovnou celé ETF od IShares. Tím mám více regionálních bank po kupé, a částečně tím eliminují riziko problémů.

To je nejlepší možnost. Když se ti nechce hledat jehlu v kupce sena, tak kup celou kupku sena. Je to tak, určitě si tím částečně snížíš riziko. Toto je taky dobrý přístup. Taky je fajn, že se ti budou lépe průměrovat náklady, než mi.😉

Přesně tak👍 na co se budu trápit hledáním vítěze, když si můžu koupit celý tým. Navíc nemám aktuálně tolik času na to, abych se hrabal ve všech bankách.

Já mám $C-0.2% , kterou držím už déle, takže hodnoty v propadu pro mě nebyly zajímavé.

A ani ses nepoohlizis v tomto sektoru?

Zatím mám jen $C-0.2% a nemám v plánu další investice. Třeba se to ještě změní, uvidím jak se bude vyvíjet situace na trhu.

Neee. Tohle není nic pro mě. Hezky pěkně long term držím ty svoje klasiky a nesnažím se trefovat nějaké takovéhle (na můj vkus) divoké situace :D

Tak kdy říká, že v tom nejsem Long term?

Chvíli jsem po těch regionálních bankách koukal, ale nepřišlo mi tam nic moc z toho vhodné. Podle mě se teprve v nadcházející výsledkové sezóně ukáže kdo jak velké rány utrpěl.

Takže zatím vyčkávám.

Aktuálně strach odezněl, ale rizika stále mohou přetrvávat a projevit se v průběhu času. Osobně jsem do žádné regionální banky neinvestoval a u JPM se jen tak poklesu na atraktivní úrovně na přikoupení nedočkám, takže zde nic.