S&P 500 ^GSPC 5,277.51 +0.80%
Amazon AMZN $176.44 -1.60%
Nvidia NVDA $1,095.95 -0.82%
Apple AAPL $192.32 +0.54%
Tesla TSLA $178.10 -0.39%
Microsoft MSFT $415.60 +0.23%
Alphabet GOOG $173.93 +0.21%
Meta META $467.29 +0.05%

🆘 Opět jsem přikoupil akcie $PG+1.2%  a tentokrát jsem se i zamyslel nad jednou otázkou.

Proč většina investorů v dnešní době přehlíží akcie, které dobře drží svou hodnotu i v dobách ekonomické nejistoty? 🧐

Za dnešní situace by mi přišlo logické, kdybychom jako investoři volili spíše jistotu než spekulaci nad technologickými tituly, jako je $TSLA-0.4% nebo $META+0.1% .

Přehlížím něco v technologickém sektoru, nebo jen všichni upřednostňují vidinu rychlého zisku? 😯

Vždyť drogerie bude potřeba vždy!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Já tyhle "držáky" kupuji v době, kdy ty spekulativnější investice atakují ATH. V současné době je spousta krásných společností ve slevách, tak nemám důvod investovat až do přehnané jistoty. Ale jejich čas přijde :)

$PG+1.2% je super společniost i akcie. V mém portfoliu má své čestné místo. Mám pocit, že dnešní obchodníci - (hlavně ti noví) si zvykli na rychlé a velké zisky. Myslí si, že akcie pouze rostou, ale v dnešním trhu jim to ani nezačíná docházet a jsou pořád optimističtí. Takoví investoři musejí zažít pořádný propad a prodělat peníze aby si to uvědomili. Nechci být neférový, ale tak to prostě je.

Me se staci podivat na PEG ratio 4,9 (Forward P/E 23.81) mam si vybrat PG nebo firmy co maji stejny (nebo lepsi) moat jako jsou: GOOGL, TSM, ASML? Vsechny jmenovane firmy maji PEG pod 1,5 takze pro me je to docela jasna volba.

Tak Tesla zůstane asi dle komentářů analytiků stále jen spekulace nic méně uvidíme co Tesla přináše myslím si že technologicky má co nabídnout  takže radši risk Tesla než dráhy držák to bych to dal radši do zlata 😅

b) je správně. Greed pořád vládne trhu a steady hands čekají právě s $PG+1.2% a podobně, aby ty greedy investory oškubali :)

Neřekl bych, že jsou defenzivnější akcie přehlíženy, jen nikdo nerad kupuje ve většině případů drahé "držáky" - PG, KO, Costco a takové. V tuto chvíli taky nijak neběžím a nenakupuju tech akcie (přijdou mi drahé), ale příležitosti jsou všude.

Souhlas mám PG zařazeno na nákup a spoustu dalších, ale na TOPu se mi moc kupovat nechce... :)

Přesně tak, a to je podle mě hlavní důvod, proč defenzivní akcie neřeší investoři tak moc.