S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Kúpou tejto spoločnosti môžete zbohatnúť na nedostatku materiálov + výplata dividend

Svet potrebuje suroviny a vaše portfólio potrebuje akcie tejto spoločnosti. Akcie tejto spoločnosti sú skvelou voľbou pre investorov, ktorí hľadajú veľkú hodnotu a zároveň majú radi výplatu v podobe dividend. Navyše, finančná výkonnosť spoločnosti by mala potlačiť obavy každého, kto váha s investovaním do ťažobných spoločností.

Stále môžete krásne zhodnotiť portfólio na nedostatku surovín a raste ich cien.

Austrálska Rio Tinto $RIO+1.2% je ťažobná spoločnosť s operáciami zameranými na zlato, meď, nikel a železnú rudu. Akcie RIO majú riziká spojené s akoukoľvek investíciou v ťažobnom sektore, ale patria medzi najlepšie v kategórii prírodných zdrojov. Bohužiaľ, ťažobné akcie majú niekedy povesť extrémne volatilných a nestabilných. Naozaj nie je potrebné zaškatuľkovať celý segment akcií, keďže Rio Tinto je finančne solídny biznis.

Okrem toho analytik InvestorPlace Joel Baglole zaradil Rio Tinto do svojho krátkeho zoznamu akcií na ťažbu niklu, ktoré sa majú kúpiť, keď sa zvýšia obavy o zásobovanie. Akcie RIO sa za posledných 12 mesiacov obchodovali až za 95,97 USD a prekročenie 100 dolárov by mohlo priviesť viac kupujúcich. Cena akcií medziročne vzrástla o 23,5 %.

Zaslúžia si však akcie obchodovať v trojciferných číslach? Zvážte toto: Posledný 12-mesačný násobok ceny k zisku spoločnosti Rio Tinto je smiešne nízky na úrovni 6,26. Lovci hodnôt by preto rozhodne mali mať v hľadáčiku akcie RIO. Napriek tomu je tu ešte viac dobrých správ pre potenciálnych akcionárov. Prekvapivo, Rio Tinto vypláca forwardový ročný dividendový výnos 9,59%. Tak by ste to nazvali spoločnosťou, ktorá si váži a odmeňuje svojich akcionárov. Takže akcie RIO sa obchodujú za presvedčivé ocenenie a dlhodobí investori môžu reinvestovať svoje dividendy. S touto stratégiou môžete využiť kúzlo zlučovania na budovanie bohatstva v priebehu času.

Ku koncu roka 2021 v porovnaní s koncom roka 2020 spoločnosť Rio Tinto zvýšila svoju čistú hotovosť z prevádzkových činností o 60% a zvýšili svoj čistý peňažný tok o 88 %, taktiež zvýšili svoje konsolidované tržby o 42 % a prekvapivo zlepšili svoj čistý zisk o 116 %.

Dôležitosť komodít

  • Je pozoruhodné, že tieto čísla predstavujú rok 2021 oproti roku 2020. Len si predstavte, o koľko lepšie to môže Rio Tinto urobiť v roku 2022, v roku, keď nedostatok dodávok a geopolitické nepokoje spôsobujú, že komodity sú vzácne a drahé.
  • Rio Tinto vlastní 75% podiel vo fínskom niklovom projekte Enonkoski a podieľa sa na uvedení projektu Tamarack Nickel Project so sídlom v Minnesote.
  • Hoci je nikel dôležitý, investori by mali zvážiť aj zapojenie spoločnosti Rio Tinto do trhu s lítiom. Lítium má mnohostranné využitie, ale tým, o ktorom obchodníci často diskutujú, je použitie lítia dôležité v batériách elektrických vozidiel.
  • V tomto duchu  je korunovačným klenotom Rio Tinto projekt Jadar v Srbsku. Môže to chvíľu trvať, ale keď bude projekt Jadar v plnej výrobe, očakáva sa, že baňa bude produkovať zhruba 58 000 metrických ton uhličitanu lítneho ročne.
  • Okrem toho spoločnosť Rio Tinto práve oznámila, že dokončila akvizíciu projektu Rincon lítia v Argentíne. Spoločnosť údajne predtým súhlasila s kúpou projektu od Rincon Mining za 825 miliónov dolárov.

Iste, s investíciami v ťažobnom sektore je spojené riziko. Akcie RIO však dnes patria medzi aktíva s najnižším rizikom v segmente ťažby. Nemusíte prísť o boom komodít v roku 2022. Ak chcete byť vystavený finančne solídnemu biznisu so zameraním na nikel, lítium a ďalšie potrebné komodity s vysokou hodnotou, zvážte založenie malej pozície v Rio Tinto. Samozrejme spravte si dôkladný prieskum a investujte len toľko, koľko ste ochotní stratiť, také je investovanie. Nevnímajte to ako investičnú radu, len ako analýzu zaujímavej spoločnosti. Pri písaní tohto článku som sa inšpiroval údajmi z Investorplace.com

Investujete do materiálov?

Vote to see the results! 11 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

materiály su určite veľmi dobrá volba

a do toho dividenda? krasa