S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

$GOOGL-2.0%  se snaží patentovat AI, která vám umožní vytvářet uživatelská rozhraní a dokonce i celé aplikace jen pomocí popisu v přirozeném jazyce. 💡🌐 Tento patent by mohl být pro $GOOGL-2.0% další výhodou. 👍

GOOGL
$156.00 -$3.13 -1.97%

Tak to vypadá, že $GOOGL-2.0% se snaží šlapat $MSFT-2.4% na paty jak to jen jde, a vypadá to, že se mu to celkem daří.👍


Investuju jak do $MSFT-2.4%, tak do $GOOGL-2.0%. Osobně věřím že zrovna tito dva tech giganti + $AAPL+0.5% přežijí cokoliv a vždy na tom vydělají. AI je super krok dopředu.

Je to přesně jak jsem očekával. Ještě že mám zainvestováno, ted se budou všichni předhánět v inovacích a bude to jízda!

Přesně, Google pod 100 prostě nešel nevzit. 😉

Líbí se mi rivalita těchto dvou společností a jak se předhánějí, kdo to prostě udělá lépe. Obě společnosti sleduji a i jako uživatele většiny jejich produktů mě zajímá budoucí vývoj. Proto do akcií $GOOGL-2.0% a $MSFT-2.4%  investuji, protože jejich produkty používáme úplně všichni.

Souhlasím mám to úplně stejně také se mi líbí jejich boj, a také mám jednu společnost v portfoliu, a hodlám koupit i MSFT, ale bohužel zatím není na ceně na které bych jí chtěl kupovat.

U $MSFT-2.4% snad všichni čekáme na nějaký propad. Uvidíme zítra co se bude dít po výsledcích, kdyžtak připravte peněženky ale pochybuji, že by byl propad tak drastický aby stál za nákup.

Já jsem stihl jonom $GOOGL-2.0%. $MSFT-2.4% bohuzel nemám.

Pokud by se tohle povedlo někomu vyvinout, tak budeme za chvíli lítat na Mars a zpátky jako MHD😅

Uvidíme zda $GOOGL-2.0% v tomto směru uspěje, ale je to šílené jak to jde najednou dopředu.

Tohle by byl gamechanger. Možná mě až děsí, jak jednoduchý se některý věci staly během posledních několika měsíců. Trochu se bojím, že bude všeho takovej přehršel a avšechno bude tak snadný a dostupný, že se z toho zblázníme

No hlavně to redukuje spoustu pracovních míst, což by mohl být problém.

já věděl že jednou budu programátor :D teda zapisovač do AI :D

😂 No vidis, tak Google ti třeba tvůj sen splní. 👍

Je to tak, já studuji IT a programování, většinu času trávíme na internetu hledáním řešení. AI v tomhle fakt hodně pomáhá, celkově ve školství je to dobrá věc, teda hlavně pro studenty...

ale slyšel jsem že školám se to moc nelíbí :D teda asi jak kterým :D

$GOOGL-2.0% i $MSFT-2.4% jsou velké korporáty. A právě toto omezuje potenciál růstu, který jim AI může přinést. Jsou prostě tak moc diverzifikovaní, že tady tato revoluce nebude mít na ně tak velký vliv, jako na čistě AI společnosti.

Jako mladý investor se snažím najít nějakou společnost, která se bude zabývat čistě vývojem AI. Tak doufám, že se mi to podaří.🚀

Problém je v tom, že tvoje strategie je dívat se po takovýchto společnostech, ty ale většinou negenerují žádné příjmy, takže pokud se něco pokazí, tak končí.

U těchto velkých hráčů je jistota, že tu budou i za X desítek let. Tím pádem je to jistější, než spekulativní akcie, a určitě se po trendu AI krásně svezou.

Konec konců, tyto společnosti mají spoustu peněz, tím pádem si můžou dovolit koupit menší společnosti, které budou nabízet inovativní řešení a aplikovat je do svých produktů a služeb. Konec konců, takhle $MSFT-2.4% začal tento závod s AI.😉

Souhlasím s Martinem, $MSFT-2.4% tady prostě bude X let a já jim věřím. Líbí se mi zavedení AI do Bingu a Microsoft Office, které osobně využívám, za mě super zlepšováky pro uživatele. Tyto AI zlepšováky přinesou určitě vlnu nových uživatelů.

Také souhlasím u MSFT bych se vůbec nebál a věřím že tady bude ještě dlouho. Hlavně mě se líbí ten příběh, ten nějaký směr jejich, kam do budoucna směřují, a i ten brand je docela silný, a dá se téhle společnosti věřit že neudělá nějakou velkou blbost.

Tohle je dle mého velké nepochopení, Google má mnoho zdrojů příjmů, které mají naprosto dominantní postavení na trhu (YouTube, Android/Play, Google search/AdMod, Google cloud). Tyhle tiskárny peněz můžou nejen růst o inflaci, ale také snižovat náklady díky úspoře z rozsahu. Můžou si ukázat na jakkoliv společnost a koupit ji, protože v tu chvíli má na sobě terč a zakladatel dá většinou přednost odprodeji a začne s něčím novým. Vás přístup je stejný jako venture fondů, s tím rozdílem že oni mají mnohem větší šanci najít těch 20% které jim pokryjí zbytek vyhozených peněz a tyhle společnosti vám pak při veřejném úpisu hodí na hlavu a stále je tu velká možnost, že ta firma do pár let zbankrotuje nebo ji zničí Amazon, Apple nebo Google.