S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Jak to teď vidíte s tím $MPW-2.1%? Docela o něm přemýšlím a říkám si, že bych se pustil do analýzy. Ale než na tom zbytečně spaním několik hodin, tak chci slyšet názor od vás. Co říkáte na MPW?

MPW
$5.01 -$0.11 -2.15%

Firma měla i problémy s vykazováním svých výsledků, ale vůbec nevím, jak je na tom teď.

Ok. Díky. Mrknu na to

Vlastně proč ne? Není to nejhorší společnost, ale do mého portfolia ji nezařadím. To ale neznamená, že ji nemůže nakoupit někdo jiný.

Letmo jsem na to kouknul a nevypadá to zle. Zaměření je za mě ideální a současná cena je dost atraktivní, zhodnotil bych ale pořádně rizika, tj. co stojí za propadem a co je může trápit dál.

Podle ceny akcie to vypadá jako by společnost měla vážné problémy. Byl bych strašně rád kdybyste se s námi potom podělil o svou analýzu. Zajímalo by mě jak na tom společnost je.

Ok. Můžu na to mrknout 😉

Hele a co takhle se místo této nudy podívat do biotechnologického sektoru? Myslím, že na tom budeš líp. Tady žádný růst rozhodně nenajdeš. Takže být tebou, vykašlu se na nějaké nudné pronajímatele budov, kteří stejně krachnou, a mrknu na ty biotechnologie.👍🚀🚀🚀

To bych si šel radsi vsadit do kasina 🤡🤡

To je moc velký hazard😉

Partner

Taky mám v portfoliu a jak píše @martinsedlacek, @martinbartkovsky. I přes nynější propady a problémy, společnost má potencionál, je to REIT, navíc zdravotnický a takové objekty budou potřeba stále. Též si rád přečtu analýzu od někoho. :)

Ta odolnost skrz potřebu i v recesi se mi líbí

Analýza by byla fajn. 😉 Sám nad společností teď uvažuji.

Snad na ni někdo mrkne

V aktuální situaci mi to přijde jako dosti riziková akcie. Vysoké úrokové sazby, nucený prodej aktiv, aby byli schopni splácet. Cítím že tady cena půjde ještě níž. Ale pokud by došlo ke stabilizaci, tak bych o této společnosti do budoucna přemýšlel, ale teď ne.

Aha, aha. Co způsobilo nucený prodej aktiv? Obecně nepříznivá situace se sazbami? Nebo to neplacení, jak psali ostatní?

Mám v portfoliu a reinvestuji, za mě dobrá společnost. Byl tam problém s nájemníky, že neplatili včas ale uvidíme ve čtvrtek jaké budou výsledky. Rád si přečtu podrobnější analýzu od někoho jiného.

Já ji v portfoliu mám, a teď aktuálně pouze prikupuji. Pronajímá budovy, které slouží jako zdravotnické zařízení. Takže objekty, které jsou vždy využité. Zároveň může profitovat že stárnutí populace, kdy jsou zapotřebí domovy důchodců a rehabilitační centra. Cena mi přijde v pohodě. 👍

A jak je to tam teď s obsazeností? Nebude na to taky trpět jako ostatní REITy? Trpí na vysoké sazby?

Tak každý REIT je financován převážně dluhem. Takže každý REIT bude trpět na vysoké úrokové sazby. Já tuto společnost držím dlouhodobě. Co se týče situace kolem obsazenosti atd., tak za mně to odpovídá aktuální situaci. Byli tam dva nájemníci, kteří byli v problémech, s tím, že jeden zbankrotoval. Osobně si ale myslím, že pronajmout zdravotní nemovitost bude jednodušší, už jen kvůli tomu trendu jak jsem psal. Navíc nájemníci většinou mají důvod zůstávat.

Společnost totiž odkoupí od daného zařízení nemovitost, tím tomuto zařízení poskytne finance na renovace a modernizace, a následně společnost tomuto zařízení nemovitost zpětně pronajme.

Takto jsem asi před rokem uvažoval taky a teď jsem minus 46%. Ale ony ty americký REITy jsou všechny dole, tak třeba se to zlepší