S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Jasný signál: Elon Musk podniká přímé kroky směrem k revoluci Twitteru

Že Elon Musk chystá revoluci sociálních sítí jsme věděli již docela dlouho. Že to hodlá udělat nákupem masivního podílu na Twitteru jsme se dozvěděli až před několika dny. Jeho aktuálním krokem se ale definitivně potvrdilo, že se hodlá aktivně podílet na razantních změnách ve fungování právě této společnosti. Co a jak se to dotkne uživatelů a investorů

Elon Musk podniká jasné kroky směrem k masivní revoluci Twitteru. Zdroj

Miliardář Musk, který je generálním ředitelem společnosti Tesla $TSLA+0.6% v úterý podal formulář 13D americké Komisi pro cenné papíry a zveřejnil podíl ve výši 9,1 %. Nové podání naznačuje, že Musk se hodlá aktivně podílet na utváření agendy společnosti Twitter $TWTR. Formulář 13G, který použil v pondělí, je vyhrazen pro investory, kteří plánují být pasivní.

Podle dřívějšího úterního podání Komisi pro cenné papíry a burzy jmenováním do představenstva končí možnost, že by Musk připravil převzetí Twitteru, a jeho podíl v představenstvu se tak po dobu jeho působení omezí na 14,9 %. Jeho vlastnický podíl z něj činí největšího akcionáře Twitteru. Musk v podání 13D zveřejnil, že od 31. ledna do 1. dubna téměř denně používal hotovost k nákupům akcií. Nákupní ceny se podle podání pohybovaly od 32,80 do 40,30 USD. Twitter v úterý v New Yorku uzavřel na ceně 50,98 USD.

Musk je jednou z největších osobností Twitteru a na této platformě se pravidelně dostává do problémů. V současné době se snaží ukončit dohodu s Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC) z roku 2018, která zavedla kontroly související s jeho tweetováním o společnosti Tesla. 

https://www.youtube.com/watch?v=K_2vexi9XI0

Jako nový člen představenstva má Musk možnost ovlivnit potenciál Twitteru nad rámec svých klasických zpráv (které měly občas větší následky než by si kdokoliv přál... 😂)a živých událostí a mohl by pomoci přilákat mladší uživatele, uvedl Mandeep Singh, analytik společnosti Bloomberg Intelligence. 

Generální ředitel Twitteru Parag Agrawal uvedl, že je nadšený ze jmenování Muska do představenstva. "Je vášnivým uživatelem i intenzivním kritikem služby, což je přesně to, co na Twitteru i v představenstvu potřebujeme, abychom byli dlouhodobě silnější," napsal.

Musk zatím zdá se usiluje pouze o přidání tlačítka na editaci. To ale podle mě není důvod pro koupi 15% podílu gigantické sociální platformy. Podle mého názoru se teprve rozkoukává. Během následujících několika měsíců nejspíš uvidíme daleko razantnější změny ve fungování platformy i jejího managementu. Uvidíme, co budoucnost a Musk přinesou!  😁

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí dat dostupných na internetu a analýzy Jilliana Warda. Každý investor musí provést svou důkladnou analýzu a rozhodnutí provést po zvážení své vlastní situace.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @joemaymay má karmu 50 a je členem této komunity od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Jasně, tohle jsou prostě jenom organizační věci, který ho brzdí od toho, aby mohl oficiálně začít něco dělat. Asi nikdo jsme nečekali, že koupí 15 % a bude jen sedět v koutě 😂

Přesně tak... koneckonců je to Musk :D