S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Hindenburg Research má další úlovek!

Společnost Hindenburg Research v úterý uvedla, že má short pozici v konglomerátu Icahn Enterprises, který ovládá aktivistický investor Carl Icahn, což z něj činí poslední z řady nedávných významných cílů pro tuto společnost.

Akcie společnosti Icahn Enterprises $IEP+0.6% tak klesají o víc jak 12% poté, co Hindenburg sdělil, že ocenění jednotek IEP bylo nafouknuto o více než 75% a že "IEP se obchoduje s 218% prémií k poslední vykázané čisté hodnotě aktiv (NAV), což je mnohem vyšší než všechny srovnatelné společnosti."

Také bylo poznamenáno, že by se Icahn mohl podílet na Ponziho schématu. Stručně řečeno, Icahn měl používat peníze získané od nových investorů k vyplácení dividend starým investorům.

Co na to říkáte? Půjde o další velkou trefu Hindenburgu? 🤔


Přiznám se že tuto společnost jsem vůbec neznal. Ale co si tak čtu, tak to vypadá že už má za sebou pár nepříjemných situací a je to poměrně kontroverzní společnost.

Kontroverzní je především Icahn a jeho strategie 😄

Takže ještě je čas si ukousnout něco na shortíku? :D ...

Nezní špatně 😁

To už si musí každý vyhodnotit sám, Icahn je rozhodně číslo a Hindenburg nestřílí na prázdno, ale já do toho vidím úplně okrajově, takže nic co bych hledal a pokoušel 😄

Vůbec tuto společnost neznám, takže do toho nepůjdu, ale chtělo by to nějaký “jistý” tip třeba na shortik, když to teď tak padá, kdo to stihl do toho naskočit tak se teď má. 😊

Icahn se nestiti niceho, pokud dokaze verejne podporovat MLM Herbalife, tak uz to k Ponzi neni zas tak daleko;)

No rozhodně jsem zvědavý, jestli to bude další strike Hindenburgu. V posledních letech vytahují kauzu za kauzou.

Nevím jestli třeba short report na SQ splnil jejich očekávání, ale ten se dle mého moc nepovedl. Akcie šla sice dolů, ale podle mě to to nebylo kvůli uvedeným datům, které byly značně zavádějící a ničím nepodložené. Aktuální prostředí je velmi nestálé a oni té volatility využívají ve svůj prospěch už jen na základe toho jakou tam mají pozici díky páce a hlavně s tím jak strhnou dalši dav ala wallstreetbets.

No podívejme se na to. A já si říkal, jak ten Icahn musí být ve své práci dobrý, když drží tak vysokou dvoucifernou dividendu.

Ted na to koukám, celkem tučná dividenda 😄 Jestli ji tak udržují dlouhodobě, tak nemusí být daleko od pravdy.