S&P 500 ^GSPC 5,116.17 +0.32%
Tesla TSLA $194.05 +15.31%
Alphabet GOOG $167.90 -3.33%
Apple AAPL $173.50 +2.48%
Meta META $432.62 -2.41%
Microsoft MSFT $402.25 -1.00%
Amazon AMZN $180.96 +0.75%
Nvidia NVDA $877.47 +0.01%

Pojďme si otevřít diskuzi o AMC Entertainment.

Nechci u této společnosti psát recenzi, proto jsem se rozhodl spíše jen v podobě příspěvku tu rozvést debatu, doufám, že bude obsáhlá. Přiznám se, že tady mě ovlivňují emoce. Nemám růžové brýle už a vím, že ve světe se hraje nečestnou hrou. Hlavně ve světě financí. Viděl jsem pár zajímavých dokumentu, například ohledně společnosti $GME-5.1%, jak ohromně vylítla a poté zase padla, jak dokáží správci velkých hadgových fondů hýbat s trhem atd.

AMC
$3.03 -$0.38 -11.14%

V začátku investování jsem o tomto samozřejmě netušil a tak jsem tuto společnost $AMC-11.1% nakoupil. Už po velkém pohybu. V té době jsem si myslel, že na dně, za cenu 19$. Naštěstí s vkladem 100$. (začínal jsem). Kina mám rád, chodil jsem tam, i přesto, že jsou streamy, věřil jsem a stále věřím, že lidé nepřestanou mít rádi tu klasiku, zajít si na film do kina, než být zalezlí jen doma. Analýzy jsem ještě moc neznal, tak jsem to prostě koupil. (Vím, chyba) :)

Každopádně, nepíšu pro politování, ani to tak neberu, každá ztráta člověka něco učí. Každopádně, dokáže někdo tady více mluvit o tom, jak to že se dějí takové výkyvy? (nechci používat slova manipulace a tak, jelikož tomu úplně nerozumím ještě) Jak za společnost, která nikdy takovou hodnotu mít nemůže, najednou cena vylítne o 100vky % aby následně zase padla, a to není jen tato společnost jak zmiňuji na začátku.

Dále taky, co se stane, že pak se rozštěpí akcie na nějaké "memové"? Vy dostane část, ale stejně jejich hodnota padne?

Abych nepsal jenom negativně před výsledky. Tak ty jsem zatím v prognóze dneska četl dobré. Po pandemii společnost opět začala vydělávat. Očekávají ztráty na akcii 17 centů, což by bylo o 73% zlepšení. Příjmy kolem 937 miliónů $. O 20% více z období minulého roku.

Zde jsou pokladní výnosy 

Lidí do kina zase chodí pomalu. Bohužel dluh má společnost obrovský a některá místa už znovu neotevřela. Ať to už neprodlužuji, jelikož to není recenze, článek, ale prostě zajímá mě názor Váš. Objektivní! Jelikož mi přijde, že informace na webu často vídám subjektivně zabarvené s doplňkem, že je to podvod a společnost je už mrtvá, krachující atd.

Já pozici stále držím, momentálně s ztrátou 40% jelikož jsem koupil pár akcií s cenou 4$ kus a to mi zředilo propad. A říkám si, je to vážně podvod a jde to do krachu a nebo největší řetězce kin tu s námi zůstane?


Já si myslím, že tahle akcie to má už spíš uzavřené... :-D

Za mne je to spíš riskantní, moc si nemyslím, že kina půjdou zase do kurzu. Celkově stejně jako divadla možná budou dotované z nadací nebo firemních fondů, případně v některých zemích příspěvky od státu na kulturu jako je to třeba u divadel u nás. Je to škoda. Celkově pokud kulturní akce nemá nějakého influencera nebo mega hvězdu v účinkujících, tak lidi nemají zájem.

Osobne si nemyslim, ze jsou kina mrtve a ze nekdy budou. V nejhorsim pripade jim hrozi neco na zpusob divadel, ktere jsou tu pro uzkou skupinu lidi.

Je tu  spousta reziseru, kteri byli velmi nespokojeni se situaci, kdy jdou jejich filmy rovnou na stream plarformy. Tento kanal je proste soucasti evoluce a se zanikem kabelovych sluzeb tu uz take zustane a kina tak nejspise tahaji (mozna vzdy tahaly) za kratsi konec.

Kdyz jde film do kin, tak velkou cast prijmu z prvnich dni jde do kapes producentum a na kina tak zustane jen maly podil trzeb z dalsich projekci a z prodeje obcerstveni.

Stale castejsi je, ze hlavni herci se stavaji casti produkce a jde jim slusna cast procent z trzeb a rekl bych ze pak zustane zase mensi kousek kolace na kina (coz jsou v podstate jen budovy s promitackou, ktere nemaji zadnou pridanou hodnotu).

AMC uz pred covidem mela problemy s rizenim, takze pandemie to jen urychlila a nejake najezdy wallstreetbets jejich financni situaci jen stezi vylepsi.

Ona dluhova paka dobre funguje kdyz je ekonomika zdrava, ale dluhy se musi platit ikdyz je recese/inflace a lidi maji problem s beznymy ucty, takze jim myslenky na kino mnohy prijdou az v posledni rade.

Tuto spolecnost detailne neznam, ale mel jsem par let REIT ktery jim pronajimal docela dost budouv a tak vim, jak je svou situaci stahl dolu a nemel jsem trpelivost cekat dalsich x let jestli se to otoci, takze to letelo ven.

Pecka odpověď, díky. :) Taky věřím, že kino jako takové tu bude pořád, prostě je to klasika a je typ lidí, kteří si zajdou. Ovšem zisky to extra neudělá, proto asi to pustím a budu rád, že jsem tam nezahučel 100% ztrátou vkladu. Pořád ale si říkám, sakra, jakože že to tak vylezlo nahoru, když prostě reálná cena tam v životě nemohla být?

Síla davu udělá hodně, když se do toho ještě zaplete páka, opce, nějaký ten short squeez a to všechno v době nulových sazeb vzniká slušně toxický koktejl a je lepší se držet dále;)

Osobně kdybych držel akcie AMC tak bych nemohl v noci klidně spát. Myslím si, že kina už jsou bohužel trochu přežitek a lidi fakt radši zůstanou doma. Možná ne tento ani příští rok, ale v horizontu 10 let společnosti prostě nevěřím.

No, taky že se mi klidně nespí. 🤔🙈 Snažím se zjistit, jestli ještě chvíli vydržet, zkusit zdali se mi nesníží ztráta a pak z toho vyskočil a nebo už teď uzavřít ztrátu, než čekat zdali krach společnosti opravdu přijde.

Podobně to mam s akciemi $NIO+2.4% ... :-D

Na mě je AMC pořád dost riskantní i přes ten masivní pokles.

Určitě bych nešel do nich znova, bohužel je držím jen proto, abych zjistil zdali půjde snížit ztrátu a odejít z toho v klidu a nebo hold realizovat ztrátu.