S&P 500 ^GSPC 5,187.7 +0.13%
Tesla TSLA $177.75 -3.79%
Alphabet GOOG $172.98 +1.85%
Nvidia NVDA $905.08 -1.77%
Microsoft MSFT $409.34 -1.02%
Meta META $468.24 +0.55%
Apple AAPL $182.40 +0.38%
Amazon AMZN $188.74 +0.02%

Tieto 2 obľúbené akcie Warrena Buffetta môžu byť skvelou investíciou v apríli + nadpriemerná dividenda

Berkshire Hathaway $BRK-A+0.4% vlastní akcie oboch týchto spoločností a tieto spoločnosti boli jedny z najhorúcejších tento rok a ich úspech sa predpovedá aj naďalej. A pokiaľ chcete staviť na jedného z najlepších investorov a jeho výber tak si určite pozrite tieto 2 spoločnosti.

Tieto 2 spoločnosti môžu byť výbornou alternatívou pre apríl.

Akcie, ktoré sú držané v portfóliu Berkshire Hathaway, môžu byť pre hodnotovo orientovaných investorov skvelým miestom na hľadanie dobrých nákupov. Spoločnosť, ktorú vlastní Warren Buffett, nebude určite vysoko rizikové meme alebo akcie spoločností, ktoré budú neuveriteľne volatilné. Môže to byť skvelé miesto, kde začať, ak uvažujete o bezpečných spoločnostiach, ktoré by ste mali držať v dlhodobom horizonte.

1. Bristol-Myers Squibb $BMY+0.3% 

Je typ spoločnosti, ktorú si môžete kúpiť a skryť na roky a dokonca desaťročia. Dnes zaberá skromných 0,1 % portfólia Berkshire, no spoločnosť má stále stovky miliónov dolárov investovaných do špičkových akcií v oblasti zdravotnej starostlivosti. Za posledné štyri štvrťroky Bristol-Myers sústavne vykazovala zaujímavý prevádzkový príjem. Veľkým dôvodom je to, že podnikanie vytvára neuveriteľne silné hrubé marže, ktoré sa pohybujú okolo 80%. Skutočná hodnota akcií je z dlhodobého hľadiska, keďže Bristol-Myers pokračuje vo vývoji nových produktov, ktoré pomôžu jej biznisu dlhodobo expandovať.

Najnovšie americký Úrad pre potraviny a liečivá schválil novú imunoterapiu spoločnosti pre pokročilý melanóm. Opdualag sa bude používať s ďalším liekom proti rakovine, ktorý vyrába Bristol-Myers, Opdivo. Kombinovaná terapia by mohla do roku 2029 priniesť Bristol-Myers ročný príjem viac ako 4 miliardy dolárov, čo by mohol byť slušný kus pre firmu, ktorá v roku 2021 vykázala tržby vo výške 46 miliárd dolárov. Bristol-Myers by mohol mať v roku 2022 silný rok, ak dôjde k návratu k normálu v ekonomike, keďže pacienti podstupujú viac vyšetrení a lekári vydávajú viac receptov. Ale aj keby tomu tak nebolo, ukázalo sa, že podnikanie je odolné a v minulom roku generovalo 9% nárast predaja. Okrem rastového potenciálu poskytuje akcia investorom aj štedrý dividendový výnos 2,9 %. Nie je nedostatok dôvodov na kúpu Bristol-Myers z dlhodobého hľadiska a za nízku cenu, teraz môže byť skvelý čas pridať akciu do svojho portfólia. 

2. American Express $AXP+0.1% 

Spoločnosť American Express poskytujúca finančné služby je populárnejšou akciou Buffetta, keďže dnes zaberá 8 % portfólia Berkshire. To je viac ako u konkurenčných VisaMastercard , ktoré predstavujú menej ako 1 %. Zatiaľ čo všetky hlavné kreditné karty budú ťažiť zo silnej ekonomiky, American Express môže dosiahnuť lepšie výsledky, najmä v obchodnom svete, pretože jej karty sú obľúbené u firiem. 

V roku 2021 tržby (bez úrokových nákladov) vzrástli o 30 % na 12,1 miliardy USD. Spoločnosť uviedla, že v tomto období došlo k rekordným výdavkom užívateľov kariet. Čistý zisk medzitým vzrástol o 20 % na 1,7 miliardy USD. Čo je sľubné, je, že AmEx predpovedá ešte väčší rast tržieb a predpovedá, že jeho predaj v tomto roku porastie o 18 % až 20 %. Investori očividne počítajú s lepšími časmi. Zatiaľ čo index S&P 500 medziročne klesol o 4 %, akcie AmEx vzrástli o 14 % (akcia Bristol-Myers vzrástla ešte vyššou rýchlosťou 19 %). Spoločnosť vydávajúca kreditné karty sa obchoduje za násobok 19-násobku jej budúcich ziskov. Vďaka tomu vyzerá neuveriteľne lacno v porovnaní s Visa a Mastercard, kde investori platia viac ako 30-násobok budúcich ziskov týchto dvoch spoločností.
 

Podľa mňa pokiaľ neviete kde máte investovať vaše peniaze, nie je zlá voľba staviť na výber Oracle of Omaha, ktorý má za sebou určite výborný tím analytikov a robia rozvážne rozhodnutia a keď na tieto firmy stavil on nevidím dôvod prečo by ste nemali vy. Avšak neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu spoločností. Pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

na Warrena je vždy dobré staviť

a ešte aj dobrá dividenda

áno ja si myslím, že je to dobrá volba