S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Hospodářské výsledky: Warner Bros Discovery a Lyft Inc

Matyáš Stedry
5. 5. 2023
5 min čtení

 

Společnost Warner Bros. Discovery hlásí velkou celkovou ztrátu, i když streamování v USA vykazuje zisk

Společnost Warner Bros Discovery (WBD) vykázala velkou čtvrtletní ztrátu, i když její americký segment přímého streamingu poprvé v historii dosáhl zisku.

Společnost také očekává, že DTC neboli streamování bude v USA ziskové i v roce 2023, což je rok před jejím očekáváním, uvedl v pátek ráno ve zprávě o výsledcích generální ředitel David Zaslav.

Tržby za první čtvrtletí dosáhly 10,7 miliardy dolarů, což je zhruba v souladu s odhady analytiků. Společnost vykázala čistou ztrátu 1,1 miliardy dolarů a upravený zisk EBITDA 2,6 miliardy dolarů.

Zde jsou údaje, které společnost vykázala ve srovnání s odhady analytiků podle společnosti Refinitiv:

Tržby: 10,7 miliardy USD oproti očekávaným 10,78 miliardy USD.
Ztráta na akcii: Zisk: 44 centů oproti očekávanému 1 centu

Stejně jako všechny velké mediální společnosti se i Warner Bros. Discovery orientuje na streamované video, protože miliony Američanů každoročně ruší tradiční placenou televizi. Společnost ukončila čtvrtletí s 97,6 milionu předplatitelů streamingu, což je o 1,6 milionu více než v minulém čtvrtletí.

Americký segment přímého prodeje spotřebitelům dosáhl za čtvrtletí zisku 50 milionů dolarů, což představuje meziroční zlepšení o 704 milionů dolarů na pro forma kombinovaném základě. V mezinárodním měřítku streamování stále prodělávalo, uvedl během konferenčního hovoru šéf streamování společnosti Warner Bros. Discovery JB Perrette.

Společnost Warner Bros. Discovery přidává obsah Discovery+ do služby HBO Max a koncem tohoto měsíce ji v USA znovu spustí pod názvem Max. Zaslav již dříve slíbil, že jeho streamovací byznys bude do roku 2024 rentabilní a do roku 2025 ziskový. Zaslav agresivně omezil výdaje na obsah, včetně vyřazení pořadů a filmů z Maxu, aby nastartoval úsilí o dosažení ziskovosti tohoto podnikání.

„Máme skvělý produkt, který bude v letošním roce ziskový,“ řekl Zaslav na konferenčním hovoru k výsledkům. Zaslav poznamenal, že společnost má také zpravodajství a sportovní přenosy, které zatím do Maxu nepřidala. Společnost Warner Bros. Discovery bude „disciplinovaně“ jednat o obnovení práv na Národní basketbalovou asociaci, dodal Zaslav.

„Máme velkou rozmanitost aktiv,“ řekl Zaslav. „Nyní jsme tuto společnost restrukturalizovali a jsme opravdu pevní v kramflecích. Prostředí je náročné, náročné, náročné, ale jakmile se situace začne zvedat, uvidíte v této společnosti velmi rychlý obrat.“ Společnost Warner Bros. Discovery přišla v tomto čtvrtletí o 930 milionů dolarů volného peněžního toku, a to především kvůli úrokům a platbám za sportovní mediální práva.

WBD
$8.09 $0.04 +0.50%
Capital Structure
Market Cap
19.7B
Enterpr. Val.
59.0B
Valuation
P/E
-6.5
P/S
0.5
Dividends
Yield
-
Payout
-

Společnost ukončila čtvrté čtvrtletí s dluhem v rozvaze ve výši 49,5 miliardy dolarů a s hotovostí v pokladně ve výši 2,6 miliardy dolarů. Společnost Warner Bros. Discovery se snaží zvýšit volný peněžní tok omezením výdajů, včetně propuštění tisíců zaměstnanců v loňském roce, aby snížila své vysoké zadlužení.

Segment kabelových sítí společnosti přinesl ve čtvrtletí 5,6 miliardy dolarů, což je meziroční pokles o 10 %. Tržby z distribuce klesly o 3 % bez započtení zahraničních měn, protože více zákazníků zrušilo kabelovou televizi. Příjmy z reklamy se ve čtvrtletí snížily o 14 %.

Tržby studia Warner Bros. činily 3,2 miliardy dolarů, což představuje 7% pokles bez směnného kurzu.

Akcie společnosti Lyft se propadly o 15 % kvůli slabému výhledu na druhé čtvrtletí

Akcie společnosti Lyft Inc. (LYFT) se ve čtvrtek v prodlouženém obchodování propadly o téměř 15 % poté, co společnost provozující přepravu autem vydala slabší než očekávanou prognózu pro druhé čtvrtletí.

Zde je přehled toho, jak si společnost vedla v prvním čtvrtletí podle analytiků oslovených společností Refinitiv:

Ztráta na akcii: 7 centů po úpravě oproti očekávané ztrátě 6 centů.
Tržby: 1 miliarda USD oproti očekávaným 981 milionům USD

Společnost $LYFT-3.3%  vykázala čistou ztrátu 187,6 milionu USD, včetně nákladů na odměny za akcie a souvisejících mzdových nákladů ve výši 186,6 milionu USD. V předchozím roce společnost prodělala 196,9 milionu dolarů.

Společnost Lyft uvedla, že ve druhém čtvrtletí očekává tržby ve výši přibližně 1,0 až 1,02 miliardy USD, zatímco analytici podle společnosti Refinitiv předpokládali tržby ve výši 1,08 miliardy USD.

Upravený zisk před úroky, zdaněním a odpisy bude činit 20 až 30 milionů dolarů, uvedla společnost. Analytici v průzkumu společnosti Refinitiv v průměru očekávali EBIDTA ve výši 49,3 milionu USD.

Tržby v prvním čtvrtletí vzrostly o 14 % z 875,6 milionu USD o rok dříve.


„Zlepšujeme naši službu sdílení jízd a jsme nadšeni prvními výsledky,“ uvedl v prohlášení generální ředitel společnosti Lyft David Risher. „Jezdci jezdí více a řidiči mají možnost vydělávat více.“

Risher, bývalý manažer maloobchodu ve společnosti Amazon, převzal funkci generálního ředitele minulý měsíc poté, co spoluzakladatelé Logan Green, který byl generálním ředitelem, a John Zimmer oznámili, že se stáhnou z každodenních funkcí ve společnosti.

Před povánočním poklesem ztratily akcie společnosti Lyft za poslední rok polovinu své hodnoty.

LYFT

Lyft, Inc.

LYFT
$16.07 -$0.55 -3.31%
Capital Structure
Market Cap
6.6B
Enterpr. Val.
7.5B
Valuation
P/E
-36.1
P/S
1.5
Dividends
Yield
-
Payout
-

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.