S&P 500 ^GSPC 5,116.17 +0.32%
Tesla TSLA $194.05 +15.31%
Alphabet GOOG $167.90 -3.33%
Apple AAPL $173.50 +2.48%
Meta META $432.62 -2.41%
Microsoft MSFT $402.25 -1.00%
Amazon AMZN $180.96 +0.75%
Nvidia NVDA $877.47 +0.01%

Wall Street predpovedá týmto 3 akciám extrémny nárast až o 355%

Na celom svete bolo hlásených viac ako 486 miliónov prípadov COVID-19 a ak sa COVID-19 stane endemickým ochorením, zostáva veľká príležitosť pre vývojárov liekov. Vybraní analytici predpovedajú, že tieto akcie v budúcom roku raketovo vzrastú o 246 % až 355 %.

Tieto pharma spoločnosti majú podľa Wall Street veľký potenciál pre rast.

Podľa údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) bolo k 1. aprílu 2022 hlásených viac ako 486 miliónov prípadov COVID-19, čo viedlo k viac ako 6,1 miliónom kumulatívnych úmrtí. Takmer 973 000 z týchto úmrtí sa vyskytlo v Spojených štátoch. Aj keď to najhoršie z pandémie vyzerá, že je za nami, existuje reálna pravdepodobnosť, že COVID-19 sa stane endemickou chorobou. To znamená, že počiatočné očkovacie kampane, preočkovanie a výskum kombinovaných vakcín bude takmer určite pokračovať – a Wall Street to vie.

Na základe najvyšších vydaných cenových cieľov od analytikov z Wall Street ponúkajú nasledujúce tri akcie COVID-19, ktoré počas nasledujúcich 12 mesiacov môže čakať obrovský rast v rozsahu od 246 % až po 355 %.

Novavax: Implicitný nárast o 257 % $NVAX+4.9% 

Napriek februárovému zníženiu ceny o 50 USD, analytik B. Riley Mayank Mamtani stále verí, že Novavax môže dosiahnuť 265 USD za akciu. To predstavuje skvelých 257% nárast oproti miestu, kde akcie skončili minulý týždeň. Agresívny cenový cieľ Mamtaniho je založený na niekoľkých faktoroch. Napríklad sa domnieva, že obavy z krátkodobých výrobných bojov Novavax sú prehnané. Mamtani pred mesiacmi vysvetlil, že Novavax sa blíži k svojmu mesačnému výrobnému cieľu približne 150 miliónov dávok a pravdepodobne bude vyvážať viac ako 100 miliónov dávok mesačne z Indie, kde spolupracuje s Indickým sérovým inštitútom na výrobe vakcín NVX-CoV2373. Mamtani tiež považuje USA a Európsku úniu za kľúčové dlhodobé obchodné príležitosti pre Novavax. Aj keď značné percento populácie na týchto rozvinutých trhoch už dostalo počiatočné očkovanie, premenlivosť vírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje COVID-19, ponúka opakujúce sa možnosti príjmu prostredníctvom posilňovačov a kombinovaných vakcín. Novavax je jednou z mála spoločností, ktoré v súčasnosti vyvíjajú kombinovanú vakcínu proti chrípke/COVID-19.

Vaxart: Implicitné zvýšenie o 246 % $VXRT+0.5% 

Druhou akciou COVID-19, ktorá ponúka v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov monštrum vzostupu, je vývojový liek Vaxart v klinickom štádiu. Analytik Yasmeen Rahimi z Piper Sandler drží cieľ vysokej ceny na Vaxart vo výške 18 dolárov za akciu. Ak by sa toto číslo stalo realitou, akcionári by si užili 246% zisk z miesta, kde akcie Vaxartu skončili minulý týždeň. Rahimiho optimizmus je primárne spojený s patentovanou technológiou vývoja liekov Vaxart známou ako „Vector-Adjuvant-Antigen Standardized Technology“ alebo VAAST. Zatiaľ čo tradičné vakcíny majú za cieľ vyvolať systémovú odpoveď, VAAST je určená na vyvolanie systémovej aj slizničnej odpovede. Predpokladá sa, že tento duálny prístup poskytuje lepšiu ochranu proti vzdušným vírusom. Podľa Rahimiho bol úspech VAAST preukázaný v predchádzajúcich klinických štúdiách, čo do istej miery znižuje riziko vývojovej platformy Vaxart. 

Ďalším jedinečným aspektom produktov spoločnosti Vaxart je to, že jej kandidátom na COVID-19 je perorálna tableta a nie bodnutie do ramena. Účinná perorálna liečba COVID-19 by úplne zmenila hru na celom svete.

Ocugen: Implicitný nárast o 355 % $OCGN+8.6% 

Ak má Robert LeBoyer z Noble Financial pravdu so svojím cenovým cieľom 15 dolárov za akciu pre Ocugen, investori by si v nasledujúcich 12 mesiacoch užili o 355 % vyššiu hodnotu akcie, táto biotechnologická spoločnosť má pormerne malú kapitalizáciu. Keďže tento zoznam je celý o akciách COVID-19, nemalo by byť prekvapením, že LeBoyerov optimizmus má takmer všetko spoločné s Covaxinom, čo je experimentálna vakcína proti COVID-19, ktorú spoločnosť Ocugen komerčne licencovala od indickej Bharat Biotech.

V roku 2021 spoločnosť Bharat Biotech vykonala rozsiahlu štúdiu zahŕňajúcu Covaxin s 25 800 účastníkmi v Indii. Táto klinická štúdia vytvorila VE 78%, čo bolo nakoniec základom pre to, aby Covaxin dostal zelenú od WHO. Podľa LeBoyera ponúka Covaxin konkurenčné výhody oproti iným dostupným vakcínam COVID-19 v Severnej Amerike. 

Veľkým problémom spoločnosti Ocugen je, že jej rýchlu cestu k príjmom pred mesiacom zmaril americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA). 4. marca FDA zamietla žiadosť spoločnosti Ocugen o EUA pre pediatrických pacientov vo veku od 2 do 18 rokov. To znamená, že publikum Covaxinu v USA budú len dospelí a Covaxin bude musieť prejsť štandardnou (tj pomalšou) cestou schvaľovania lieku FDA. 

Toto je zhrnutie biotechnologických spoločností zameraních na pandémiu COVID-19. Nik z nás nevie či pandémia ustupuje alebo sa z nej stane endemická choroba, ktorá bude našou súčasťou a v tomto prípade by som videl reálny rast týchto spoločností v takýchto číslach, preto by som odporučil sledovať aj naďalej situáciu ohľadom pandémie. Neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu retail investora na základe údajov z Fool.com

Ak sa vám takéto články páčia, môžete mi dať follow, aby vám nič neuniklo.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

no jo, biotechnologie kam se jen podíváš 😀

Už som sa bál, že na $NVAX+4.9%  sa tu zabudlo :) Po dosiahnutých ročných minimách by som stále nekupoval. Dobre si pozrite túto spoločnosť a ich históriu. Nechápem ako je toto vôbec legálne. Za vyše 30 rokov klamania akcionárov, z ktorých si spravili dojnú kravu, by mali byť v normálnom svete vo väzení.

Určite si to pozriem

s menším vkladom why not

len tolko čo riskuješ stratit

Pharma vie poskytnut pekne zisky, ale je aj risky

risk je zisk haha