S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Vlastníte nějaké Bitcoinové ETF, případně nějakou akcii, která je spjatá s BTC? ($MSTR+10.0%)
Přemýšlím nad nějakým ETF především kvůli snazšímu přístupu - v kryptoměnách se nepohybuji, tak ani nevím, kde dobře nakoupit.
Zároveň ale váhám, jestli není lepší vlastnit samotný $BTCUSD-0.5% pro jeho přednosti.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Logare în Bulios

Conectează-te și urmărește-ți acțiunile favorite, creează un portofoliu și discută cu alții


Nu ai un cont? Alătură-te nouă

Checkni si fumbi.network, tam najdeš veľa informacii ohľadom investicii do crypta...

Bitcoin ETF mám přes Portu

VBTC

Díky za tip, mrknu.

Krypto bych kupovala spis primo a pak soupla do hardware penezenky/trezoru.

Taky mi to zní nejlíp. Akorát to hodím do online peněženky. 😁

Taky možnost

Taky bych určitě investoval přímo do BTC, investicí do společností s ním spjatých se vystavuješ stejnému riziku ale máš menší potenciál k růstu.

To máš asi pravdu, pád bude stejný a růst menší.

Přesně tak

Nakoupil bych normálně BTC na burze. Pokud bys investoval větší obnos peněz pak pak rozhodně si to převeď na hardware peněženku. na YouTube najdeš videa jak na to.

Rád bych se vyhnul třeba Coinbasu, moc ty burzy neznám.

Nakoupíš a pak převedeš na hardware peněženku. Pak už můžeš mít BTC ve svých rukách V tom denním rozmezí co tento krok podstoupíš Coinbase nezkrachuje :D Použij třeba Binance pokud Coinbase nemáš rád.

proč by ses chtěl vyhnout coinbase?

Držím Coinbase od jejich IPO a věřím, že at se Crypto překlopí do bullu, pozitivně se to promítne i do "krypto" akcií.

Osobně nedržím žádnou akcii spjatou s BTC. Kdybych se chtěl vystavit Kryptotrhu, přes akciové trhy tak bych nakoupil coinbase. Lepší řešení mi přijde si koupit $BTCUSD-0.5% přes burzu a držet v cold storage.

Ja bych asi nemohl doporucit zadne ETF, kde jsou firmy spojene s kryptem. Zbytecne se tak navysuje riziko, ktere uz je pomerne vysoke. Pokud se chcete vyhnout primeho drzeni BTC u sebe, tak bych se zameril na jiz schvalene ETF nebo ETP, ktere drzi tuto kryptomenu jako podkladove aktivum. Postrada to vsak tu hlavni vyhodu, ze muzete primo vlastnit a ovladat toto aktivum a nespolehat se na zadneho prostrednika.

Predevsim bych vsak doporucil pred samotnym nakupem vse dukladne prostudovat, abyste vedel co presne kupujete a co od toho pripadne ocekavat.

Já už tak držím poměrně dost samotného BTC, takže s tím žádný problém nemám. Jen úplně nevím, kde ho koupit a to ETF mi přijde jako dobré řešení.

Partner

Investuji také do krypta, ale zatím málo. Kupuji jen BTC. Akcie mám v podobě Coinbase, ale trochu mě štve jak je dost volatilní a ma spory, ale to asi všichni, protože to chce každý regulovat

Coinbase se po FTX dost bojím. Máš pravdu, že bez těch sporů by to bylo jednodušší.

Já si myslím, že Coinbase je díky veřejnému obchodování za "nejserioznější" a nejtransparentnejší krypto burza na trhu. :)

Partner

To asi ano. :) Přiznám se, že ale účet mám u české směnárny a říkám si, že bych si udělal i u Coinbase, spready jsou tam super si myslím, jen jak je to s převodem pak, když si z coinbase pošlu BTC na peněženku, je poplatek vysoký? ...dělám si totiž cca každý týden nakup za pár stovek BTC kvůli DCA a pak jednou cca za 2 měsíce pošlu na peněženku.

Také neinvestuji do krypta, bohužel jsem asi přílíš velká konzerva😁

Je dobré vlastnit alespoň pár procent portfolia. Pak nebudeš zklamaný, že jsi se růstu neúčastnil vůbec. Získat pár zlaťáků je lepší než nic. A navíc získáš zkušenost na tomto od akcií odlišném trhu. Vždy je dobré sledované aktivum skutečné vlastnit. Ne jen sledovat z povzdálí. :-)