S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Căutați acțiuni pentru portofoliul dumneavoastră? Aceste acțiuni primesc un impuls din cauza unor achiziții recente.

Adrian Mutu
16. 5. 2023
6 min read

Este foarte dificil să găsești stocul ideal pentru un portofoliu. Cu toate acestea, ne putem inspira din sfaturile analiștilor de pe Wall Street. Să vedem care sunt cele 3 acțiuni care le plac în prezent, dar în același timp nu sunt atât de cunoscute.

Există aproximativ 8.000 de acțiuni care se tranzacționează în prezent pe bursele din SUA, sunt multe, nu-i așa? Majoritatea investitorilor de retail își îndreaptă adesea atenția doar către acțiunile populare și bine cunoscute. Așadar, nu strică să aruncați din când în când o privire la alegerile analiștilor, deoarece pot exista acțiuni interesante de care poate nu ați auzit. Așadar, astăzi, să aruncăm o privire la 2 acțiuni care nu sunt atât de cunoscute și populare, cât și populare, și care sunt apreciate de analiștii de pe Wall Street.

Marriott Vacations $VAC

VAC
$99.96 $0.00

Marriott Vacations este o companie americană fondată în 1984, specializată în gestionarea proprietăților de vacanță sub mărcile Ritz-Carlton Destination Club și Marriott. Cu o prezență semnificativă pe segmentul premium al pieței, această companie oferă clienților săi posibilitatea de a deține proprietăți de vacanță de lux în cele mai dorite destinații din întreaga lume.

Compania se ocupă în principal de vânzarea de proprietăți de vacanță de lux, dar oferă și o serie de servicii asociate cu operarea acestor proprietăți. Aceste servicii pot include, de exemplu, întreținerea proprietății, servicii de închiriere etc. Prin urmare, este clar că o bază stabilă de venituri va proveni din aceste servicii.

Pentru a înțelege mai bine modul de funcționare a companiei, trebuie să precizăm cum vor arăta probabil clienții săi. Ceea ce este clar este că aceste proprietăți sunt cumpărate în principal de persoane bogate care nu au bani pentru a locui acolo. Acești clienți își folosesc proprietățile doar sezonier. În afara sezonului, ei oferă de obicei aceste proprietăți spre închiriere. Un alt lucru important aici este faptul că, deși clienții folosesc proprietatea doar sezonier, aceasta trebuie întreținută pe tot parcursul anului. Aceasta este responsabilitatea companiei Marriott, care nu numai că face profit din vânzarea proprietății, dar încasează și venituri din întreținerea proprietății, de exemplu.

Anul trecut, compania a raportat venituri de 4,66 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 20% de la an la an. În ceea ce privește profitul net, compania a raportat un profit net de 391 de milioane de euro. Acest lucru reprezintă o creștere uriașă de aproximativ 700% față de perioada anterioară.

Unul dintre avantajele pe care le are compania este faptul că activează în segmentul bunurilor de lux, care tinde să fie rezistent la recesiune. Un alt avantaj este marca puternică și consacrată a companiei și, odată cu aceasta, gama largă de proprietăți și destinații.

Ceea ce ar putea să nu fie pe deplin favorabil pentru companie este rata ridicată a dobânzii, care ar putea limita parțial cererea de bunuri imobiliare. Celălalt dezavantaj pe care îl văd aici este dependența de industria turismului și, de asemenea, concurența potențial în creștere.

Această companie a fost analizată recent de 5 analiști de la instituții financiare importante, care au convenit asupra unui preț țintă mediu de 194 de dolari.

Topgolf Callaway $MODG-2.4%

MODG
$15.19 -$0.37 -2.38%

Topgolf Callaway a fost fondată în 1982. Este un producător mondial de top de echipamente de golf. Principalul produs al companiei este fabricarea și vânzarea de crose și mingi de golf. Cu toate acestea, compania vinde, de asemenea, toate accesoriile legate de golf, cum ar fi genți, mănuși și pălării. Compania produce, de asemenea, îmbrăcăminte prin intermediul filialei sale Callaway Apparel și pantofi de golf prin intermediul filialei sale Cuater.

În 2021, compania a achiziționat prin achiziție Top Golf, care operează o rețea de centre de golf. Această achiziție a diversificat și mai mult portofoliul companiei, creând în același timp o componentă stabilă a veniturilor companiei, care provine din utilizarea centrelor de golf menționate anterior.

Compania a înregistrat anul trecut venituri de 4 miliarde USD, o creștere de aproximativ 28% de la an la an, și a generat un profit net de 157 milioane USD. Aceasta reprezintă o scădere de aproximativ 50% de la an la an. Această scădere s-a datorat unei creșteri mari a cheltuielilor generale și administrative.

Unul dintre principalele puncte forte ale companiei este tehnologia și designul său inovator, care sunt foarte populare printre jucătorii de golf.

Pe de altă parte, este o companie care activează într-o industrie foarte specifică și, prin urmare, este foarte dependentă de popularitatea golfului. Un alt lucru care ar putea să nu joace în favoarea companiei este concurența din această industrie.

Recent, un total de 7 analiști au analizat această companie, mai mulți dintre ei fiind de la instituții financiare mari. Acești 7 analiști au căzut de acord asupra unui preț țintă mediu de 36 de dolari.

Concluzie

După cum putem vedea, aceste companii nu sunt atât de cunoscute pe piața bursieră, în ciuda faptului că sunt alături de noi de mult timp. Companii ca acestea sunt cele cărora analiștii marilor companii nu le acordă atât de multă atenție, deoarece s-ar putea să nu dea roade. Așa că iată că am avut ocazia să găsim cel puțin aceste 2 acțiuni care merită atenția analiștilor.

În primul caz, este posibil să existe un optimism din partea analiștilor cu privire la o posibilă reducere a ratelor dobânzilor, ceea ce ar putea ajuta compania dacă cererea pentru proprietățile sale crește.

În cel de-al doilea caz, este probabil să existe optimism cu privire la recenta achiziție a Top Golf, care ar putea aduce companiei venituri stabile suplimentare prin plăți pentru utilizarea instalațiilor și cluburilor de golf.

În timp ce analiștii văd un potențial în acest caz, este important să se facă cercetări amănunțite asupra companiilor în cauză și să se ia în considerare toate riscurile potențiale. Dar aceste acțiuni pot servi drept o bună sursă de inspirație pentru analiză.

AVERTISMENT: Nu sunt un consilier financiar, iar acest material nu servește drept recomandare financiară sau de investiții. Conținutul acestui material este pur informativ.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.