S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Acțiunile israeliene de creștere pe care investitorii le cumpără acum

Andrei Ciobanu
6. 6. 2023
6 min czytania

Cu toții vorbim și cochetăm cu piața americană în cea mai mare parte a timpului aici. Da, este cea mai mare piață din lume, țara cu cel mai mare număr de multinaționale mari și bogate. Cu siguranță nu este greșit să ne concentrăm predominant și pe această piață, dar uneori ar fi bine să luăm o pauză de la visul american pentru o vreme și să ne uităm la alte țări și la alte piețe. De exemplu, un începător ar putea să nu creadă că se pot cumpăra acțiuni chinezești pe piața bursieră americană. Și da, chiar se poate. Puteți găsi, de asemenea, multe alte bijuterii pe NYSE care, în ciuda faptului că sunt listate tot pe piața americană, provin sau au sediul în altă țară sau chiar într-o parte foarte îndepărtată a lumii. Ne vom uita astăzi la un astfel de exemplu.

Sursa: https://digest.myhq.in/how-make-money-on-fiverr/

Fiverr ($FVRR+0.1%)

este o platformă online pentru liber-profesioniști care conectează oferta de servicii cu cererea pentru acestea. Înființată în 2010, este una dintre cele mai mari piețe online de servicii digitale. Fiverr permite oamenilor să își ofere abilitățile și serviciile în diverse domenii, cum ar fi scrisul, designul, programarea, marketingul, muzica și multe altele.

Pe Fiverr, freelancerii își pot crea profiluri pentru a-și prezenta abilitățile, experiența și portofoliul. Clienții pot apoi să răsfoiască listele și să angajeze freelanceri pe baza evaluărilor și recenziilor acestora de la clienții anteriori.

FVRR
$25.13 $0.03 +0.12%

Fiverr este cunoscut pentru structura sa unică de prețuri, în care majoritatea serviciilor încep de la 5 dolari (de unde și numele Fiverr). Cu toate acestea, mulți freelanceri oferă servicii extinse și specializate la prețuri mai mari. Plata pentru servicii este de obicei procesată prin Fiverr, iar freelancerii primesc plata odată ce lucrarea este finalizată și aprobată de client.

Fiverr oferă, de asemenea, instrumente și caracteristici pentru comunicarea între liber-profesioniști și clienți, cum ar fi mesaje, discuții și posibilitatea de a atașa fișiere . Acest lucru permite o colaborare eficientă în cadrul proiectelor și asigură transparență și securitate pentru ambele părți.

Fiverr a câștigat o mare popularitate datorită prezenței sale globale și a gamei diverse de servicii pe care le oferă. Este un loc popular pentru antreprenori, întreprinderi mici și persoane fizice care caută ajutor profesional pentru diverse proiecte.

Fiverr și-a finalizat oferta publică inițială (IPO ) la 13 iunie 2019 . În timpul IPO, Fiverr a oferit publicului 5 263 158 de acțiuni la un preț de 21 de dolari pe acțiune . În acest fel, a strâns aproximativ 111 milioane de dolari. Acțiunile au fost listate la bursa NASDAQ sub simbolul "FVRR". Oferta publică inițială a Fiverr a fost considerată un succes și a adus platformei fonduri pentru dezvoltarea și extinderea ulterioară.

Acțiunile au atins un maxim chiar la începutul anului 2021, la un preț de aproximativ 340 de dolari pe acțiune. Din acel moment, când piața se afla într-o bulă covăsneană, acțiunile au coborât ca un roller coaster. În 800 de zile, a depreciat peste 90% din valoarea sa. În acest moment, este încă mai mare decât era la oferta publică inițială din 2019, dar asta nu pare foarte reconfortant dacă ne uităm la grafic.

Pentru cei care au cumpărat la prețuri de TOP în 2021 și 22, drumul înapoi spre vârf este într-adevăr lung. Acțiunile ar trebui să se aprecieze cu 1100% față de nivelurile de astăzi (27 dolari). De la începutul anului până în luna mai, compania a înregistrat un profit decent - aproximativ 75% creștere a prețului acțiunilor. Compania a alimentat această creștere cu rezultate care au depășit aproape întotdeauna estimările analiștilor de până acum. Dar, la un preț de 47,5 dolari, acțiunea a stagnat, a format un top dublu și a alunecat rapid înapoi la nivelul la care a început anul.

Dar în luna mai, acțiunile companiei s-au prăbușit cu încă 27% în trei zile . Ce s-a întâmplat?

Fiverr și-a publicat câștigurile pentru primul trimestru din 2023, arătând că creșterea a încetinit și mai mult pe măsură ce pandemia se estompează. Veniturile au crescut cu doar 1,5% de la an la an, ajungând la 88 de milioane de dolari, departe de saltul de 27% de la an la an înregistrat în primul trimestru din 2022.

Vestea bună este că atât pierderile operaționale, cât și cele nete s-au redus semnificativ, deși Fiverr nu a înregistrat încă profit la niciunul dintre acești indicatori. Într-o altă notă pozitivă, fluxul de numerar liber a continuat să crească, crescând cu 93,2% de la an la an, de la 6,8 milioane de dolari la 13,2 milioane de dolari.

Clienții activi au crescut cu doar 0,3% de la an la an, până la 4,3 milioane, în contrast cu creșterea de 11% de la an la an de acum un an. Cheltuielile per cumpărător au crescut cu doar 4% de la an la an, până la 262 de dolari, o încetinire drastică față de creșterea de 17% de la an la an înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.

Fiverr și-a revizuit în creștere estimările privind veniturile pentru întregul an 2023 la o creștere de 5% până la 8% de la an la an . Compania consideră, de asemenea, că freelancing-ul continuă să se mute în lumea digitală, deoarece majoritatea se face încă offline, ceea ce îi oferă un avantaj pe termen lung în timp ce își menține poziția de brand de freelancing nr. 1.

Fiverr estimează că are o piață totală abordabilă de 247 de miliarde de dolari numai în SUA , iar această piață ar putea fi și mai mare dacă compania își extinde serviciile pe piețele de peste hotare.

Cu toate acestea, odată cu apariția inteligenței artificiale, investitorii trebuie să examineze cu atenție impactul acesteia asupra afacerii și creșterii Fiverr, deoarece unele posturi de freelancer devin depășite. Fiverr, împreună cu alte platforme independente, s-ar putea să se lupte să atragă clienții cu aceeași ușurință cu care au fost martori în timpul pandemiei, iar piața globală pe care o vizează s-ar putea reduce pe măsură ce tot mai multe locuri de muncă sunt înlocuite de AI.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.