S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 motive cheie pentru care Airbnb va deveni din ce în ce mai popular

Andrei Ciobanu
12. 6. 2023
5 min czytania

Airbnb a devenit sinonim cu călătoriile și cazarea în secolul XXI. Această platformă inovatoare le permite oamenilor din întreaga lume să își închirieze apartamentele, casele sau camerele altor călători. Ceea ce a început ca o idee modestă a evoluat într-una dintre cele mai mari și mai influente companii din industria de cazare.

Această platformă a adus un mod cu totul nou de a călători și de a explora lumea. Rezervarea cazării prin Airbnb le permite oamenilor să experimenteze viața locală autentică și să exploreze zone care ar putea rămâne ascunse în timpul sejururilor tradiționale la hotel. Cu Airbnb, călătoriile devin mai personalizate și mai unice.

Datorită popularității și dimensiunii tot mai mari a Airbnb, compania a decis să intre în bursă și să ofere acțiuni investitorilor. Această mișcare marchează o etapă importantă în istoria Airbnb și semnalează ambiția acesteia de a se extinde și de a-și consolida poziția pe piață. Investiția în acțiuni Airbnb poate reprezenta o oportunitate atât pentru investitorii individuali, cât și pentru jucătorii instituționali.

ABNB

Airbnb

ABNB
$145.66 -$1.53 -1.04%

Acționarii Airbnb $ABNB-1.0% au parte de un an excelent. Acțiunile nu au rămas deloc în urma indicelui S&P 500 și au înregistrat un randament de peste 30% pentru acest an . Cea mai recentă actualizare trimestrială a Airbnb a contribuit la extinderea acestor câștiguri, chiar dacă conducerea a prezis tendințe mai lente de creștere a veniturilor în al doilea trimestru fiscal.

1. Creștere sănătoasă

Investitorii erau îngrijorați de faptul că Airbnb va începe să resimtă presiuni sporite asupra vânzărilor din partea concurenților, creșterea prețurilor și o tendință de încetinire a creșterii economice. Cu toate acestea, acești factori nu au schimbat impulsul impresionant al acțiunilor chiar și la începutul anului 2023.

Airbnb a înregistrat o creștere de 19% a rezervărilor în primul trimestru, până la 121 de milioane, împreună cu o creștere de 25% a portofoliului de rezervări. Amprenta sa globală a fost un atu valoros în acest caz. În timp ce vânzările din SUA au crescut cu 13%, vânzările au crescut mai rapid în țări precum America Latină, Asia și Europa. Ca urmare, tarifele medii zilnice s-au menținut la 168 de dolari.

Creștere și profituri

2. Flux de numerar extins

Investitorii s-au concentrat pe îmbunătățirea profitabilității Airbnb, cu un venit net în teritoriu pozitiv pentru al cincilea trimestru consecutiv. Compania a raportat primul său an cu profituri pozitive din istorie în 2022 și caută să îmbunătățească marjele în acest an.

Dar mult mai mult entuziasm din partea investitorilor provine din fluxul de numerar, care indică deja o putere financiară excelentă în viitor. Airbnb convertește acum în mod constant mai mult de 40% din venituri în fluxuri de numerar libere pe bază anuală. Această cifră a atins un nivel record de 3,8 miliarde de dolari în primul trimestru, după ce fluxul de numerar liber trimestrial a sărit de 87%.

Venituri

Creșterea randamentelor investitorilor poate fi realizată în mai multe moduri, inclusiv prin creșterea randamentelor în timp. Abundența de numerar determină, de asemenea, cheltuieli agresive pentru răscumpărări de acțiuni, care au redus numărul de acțiuni în circulație la 697 de milioane în primul trimestru, de la 706 milioane cu un an înainte.

3. Accent pe consolidarea ofertei pe termen lung

Călătorii, în special în SUA, devin mai precauți în ceea ce privește rezervarea de camere și case mai scumpe. Airbnb speră să contracareze această problemă prin modificări de preț care vor oferi gazdelor stimulente pentru a fi mai competitive în acest domeniu. Investitorii de aici vor dori să urmărească tarifele medii zilnice pentru a vedea cum se descurcă zona și compania în ansamblu.

Previziuni

Oferta de locuințe a Airbnb este, de asemenea, un indicator cheie care trebuie monitorizat în viitor. Este important ca oferta să crească cel puțin în același ritm cu cererea pe piețele urbane și non-urbane ale companiei. Acesta este motivul pentru care compania depune eforturi pentru a facilita găzduirea și pentru a se împinge în noi spații, cum ar fi apartamentele. "Călătoriile Airbnb sunt mainstream", au declarat directorii într-o scrisoare adresată acționarilor. "Ne dorim ca găzduirea să fie la fel de populară".

Nu am încă o experiență personală cu Airbnb, dar, din cunoștințele mele despre împrejurimi, este un model de afaceri cu adevărat strălucit. Toate cele 3 părți (proprietarul proprietății, Airbnb și călătorul) fac profit. Este deja un concurent uriaș pentru hoteluri, care probabil că vor avea din ce în ce mai multe dificultăți, fie și numai pentru că au mult mai multe cheltuieli de gestionare și întreținere. Are cineva experiență cu Airbnb?

Acesta nu este un sfat financiar. Furnizez date disponibile în mod public și îmi împărtășesc părerea despre cum aș gestiona eu însumi situația. Investițiile sunt riscante și fiecare este responsabil pentru deciziile sale.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.