S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

O acțiune de creștere care a scăzut cu 80%

Andrei Ciobanu
14. 6. 2023
5 min read

Acțiunile Paramount se apropie din ce în ce mai mult de minimul covidului de 10 dolari. Acestea sunt niveluri foarte scăzute, departe de vârful, care a fost la 100 de dolari în 2021. Poate această acțiune să se redreseze și să se ridice la înălțimea numelui său, care încă are greutate în lume?

Paramount Pictures Corporation este o companie americană de producție de film și televiziune, specializată în producția, distribuția și finanțarea filmelor . Este una dintre cele mai vechi și mai importante companii de film din lume.

Paramount Pictures a fost fondată în 1912 și, de atunci, a produs și distribuit o gamă largă de filme de diferite genuri. Compania este cunoscută pentru filmele sale de succes, precum "The Godfather", "Titanic", "Transformers", "Mission: Impossible" și multe altele.

Ar fi ușor să credem că Paramount $PARA-4.9% este o cauză pierdută. În timp ce studioul său de film rămâne o superputere, afacerea sa de streaming rămâne pe roșu - și din ce în ce mai mult .

Canalele de televiziune prin cablu(inclusiv Nickelodeon, Showtime și MTV), precum și rețeaua sa de difuzare CBS sunt platforme decente pe care cei mai mulți le cunosc probabil din anii copilăriei (cel puțin eu mi le amintesc), dar problema aici nu este calitatea sau conținutul - programele clasice de pe televizoarele din întreaga lume se luptă. Aici, în Republica Cehă, poate că unora nu li se pare așa, dar este adevărat.

Apariția streaming-ului a creat noi oportunități pentru jucătorii media, de care Paramount a profitat cât de bine a putut la momentul respectiv. Paramount+ a fost lansat la începutul anului 2021 și, deși există din 2014, Paramount a achiziționat în 2019 platforma Pluto TV, care emite gratuit. Cele două servicii deservesc acum 60 de milioane și, respectiv, 80 de milioane de telespectatori.

PARA
$12.02 -$0.62 -4.91%

Cele mai multe companii, inclusiv Disney $DIS-0.1%, au vrut să se confrunte cu orice preț pe piața de streaming cu gigantul și dominantul Netflix $NFLX+1.7%, deoarece au văzut o oportunitate uriașă în această industrie . Prin urmare,au cheltuit sume uriașe de bani pentru platformele și promovarea lor. Până în prezent, aceste platforme sunt în pierdere și așteaptă să vadă dacă pot balansa profiturile peste costuri.

Scara contează în această afacere. Costul de realizare a unei emisiuni TV sau a unui film este același, indiferent de numărul de persoane care îl văd. Cu cât mai mulți oameni plătesc pentru a-l vedea, cu atât mai profitabil devine filmul sau programul. Cheltuielile Paramount pentru conținutul de streaming au crescut până acum și au depășit veniturile din streaming.

Cu toateacestea, streamingul începe să ajungă la o scarăsuficientă pentru ca calculul cost-beneficiu să înceapă să aibă mai mult sens din punct de vedere fiscal. Are atât de mult sens încât Paramount chiar își reevaluează proiecțiile anterioare privind cheltuielile pentru streaming.

Directorul financiar Naveen Chopra a sugerat la începutul acestui an că Paramount ar putea cheltui mai puțin pentru streaming în 2024 decât a propus anterior - 6 miliarde de dolari. Această reducere va fi posibilă, cel puțin în parte, prin lansarea unui nou serviciu care combină Paramount+ și Showtime.

Perspective de piață pentru acțiunile $PARA-4.9%

Un alt lucru pe care serviciile de streaming nu pot fi un produs de sine stătător - există prea multă concurență pe piață. Adesea, acestea dau roade atunci când sunt combinate cu un alt produs sau serviciu sau îmbunătățite cu conținut premium exclusiv.

Exemplu: în septembrie, Walmart a început să ofere acces gratuit la Paramount+ pentru abonații Walmart+, sporind astfel atractivitatea Walmart+ și în același timp monetizând Paramount+ pentru clienții care nu s-ar abona niciodată. Între timp, Paramount+ a stabilit relații cu cursele de Formula 1.

În ce circumstanțe și-ar putea reveni acțiunile companiei?

- Prima posibilitate este că afacerea de streaming a Paramount va ieși în cele din urmă de pe roșu, așa cum sugerează directorii executivi Bakish și Chopra. Având în vedere evoluția continuă a streaming-ului, nu este o așteptare neverosimilă. Între timp, afacerile de film și televiziune ale companiei rămân solid profitabile. Acest succes ar putea restabili dividendul recent redus și ar putea stimula creșterea finală a acțiunilor.

- Cea de-a doua opțiune, mult mai scurtă, este achiziționarea companiei, fie ca întreg, fie ca parte - poate prin streaming.

Nu ar fi prima dată când cineva este interesat de o achiziție. Bob Bakish însuși se poate aștepta la o achiziție după vânzarea anumitor active. Se pare că Paramount BET atrage interesul cumpărătorilor. La începutul acestui an, Paramount ar fi respins o ofertă de 3 miliarde de dolari pentru Showtime.

Acesta nu este un sfat financiar. Ofer date disponibile în mod public și îmi împărtășesc opiniile despre cum aș gestiona eu însumi situația. Investițiile sunt riscante și fiecare este responsabil pentru deciziile sale.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.