S&P 500 ^GSPC 5,214.22 +0.00%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Alphabet GOOG $169.41 -1.26%
Amazon AMZN $187.33 -1.15%
Apple AAPL $182.37 -1.06%
Nvidia NVDA $894.77 +0.82%
Meta META $472.89 -0.53%
Microsoft MSFT $413.66 +0.33%

Výsledky společnosti Oracle Corporation $ORCL-0.5% ze začátku týdne lehce překonaly odhady.

Oracle Corporation je globálním poskytovatelem podnikové cloudové výpočetní techniky nabízející řešení software jako služby, platformy jako služby, infrastruktury jako služby a správy dat jako služby společnostem všech velikostí. Společnost má 430 000 zákazníků ve 175 zemích a přibližně 25 000 partnerů po celém světě.

Po pondělním ukončení trhu společnost Oracle $ORCL-0.5%  oznámila solidní výsledky za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2023, které překonaly odhady tržeb i zisků. Softwarový gigant předpovídá pozitivní první čtvrtletí, tažený rostoucí poptávkou po jeho cloudových nabídkách ze strany společností nasazujících umělou inteligenci. Zisk na akcii dosáhl 1,67 dolaru, čímž překonal odhad společnosti Zacks Consensus ve výši 1,58 dolaru. Tržby vzrostly meziročně o 16,6 % na 13,8 miliardy USD a překonaly odhadovaných 13,74 miliardy USD. Silný růst tržeb byl podpořen cloudovými podniky v oblasti infrastruktury a aplikací, které vzrostly o 76 % a 45 %. Oba strategické cloudové podniky se zvětšují a rostou rychleji, což naznačuje další silný rok ve fiskálním roce 2024.

Tržby z cloudu ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí vyskočily o 54 % na 4,4 miliardy dolarů. Výnosy ze dvou strategických cloudových aplikací, jmenovitě z Fusion a NetSuite Cloud ERP aplikací, vzrostly během čtvrtletí o 26 % a 22 %. Oracle Fusion je největší cloudový podnik ERP na světě, zatímco Oracle NetSuite je druhý největší cloudový podnik ERP.

Vzhledem k bezprecedentní poptávce po cloudových službách, zejména službách AI, Oracle očekává, že výnosy z cloudu, s výjimkou Cerneru, budou nadále růst minimálně podobným tempem jako ve fiskálním roce 2023. Pro nadcházející čtvrtletí Oracle očekává růst výnosů o 8–10%.

ORCL

Oracle

ORCL
$116.11 -$0.53 -0.45%

Oracle $ORCL-0.5%  usiluje o velké začlenění AI do širokého portfolia cloudových aplikací. Cílem je umožnit komplexní automatizaci, zlepšit rozhodování a zlepšit zákaznickou zkušenost. Rozsáhlá infrastruktura AI společnosti Oracle a bohatá sada cloudových aplikací v kombinaci se sofistikovanými velkými jazykovými modely Cohere nabízejí mnoho nabídek pro podniky, které chtějí využít AI.

Vidíme další hezký výsledky společnostech, které se vezou na vlně AI. Takže bych samozřejmě zůstal velmi opatrný, protože ochlazení určitě přijde, budoucnost ale tímto směrem jde a záleží teď na každém jak to dokáže uchopit. Jak se díváte na tuto společnost Vy a máte ji případně zastoupenou v portfoliu? 😊


Odhady překonány, nový vrchol za námi a spoustu dalších před námi. Pěkný trend, takže se uvidíme na měsíci🤣

To ano, "oslavila" si nová ATH a má našlápnuto, ale teď zatím jen jsem si přidal ke sledování, pač se mi nechce kupovat na nových vrcholech, přeci jenom, sice stále nepřichází, ale věřím v nějakou korekci, pak bych koupil. 😊

Zrovna o víkendu jsem jen ve zkratce tuto společnost řešil se známým, který tam cca 10let pracuje a dostává jako benefity akcie. Docela mě překvapilo, že ho příliš nezajímá jak si společnost finančně vede a rozhodně se ani náhodou necítí jako spoluvlastník. Někdy je hold potřeba názor mimo tuhle investiční sociální bublinu;) Oracle je jistě kvalitní společnost, ale valuace je aktuálně nezajímavá.

Teda, tak to je možná škoda že kamarád má takový "nezájem" k tomu, mě by se líbílo dostávat akcie společnosti u které pracuji. Jinak společnost to bude kvalitní, ale souhlas, že teď na nových ATH kupovat není moc fajn, já sleduji a až přijde korekce, uvidím jaká bude cena a možná přidám do portfolia.

Je to super společnost, která se často vynechává z portfolií. Výhled do budoucna je jasný a výsledky taky - kde je problém? 😀

Problém není. Jen ta cena (teď). Akcie je na nových vrcholech.

Souhlas.👍

Díky za shrnutí, společnost v portfoliu nemám, ale je na dobré cestě když si tak pročítám ty výsledky.

Taky na to jen tak mrknu, ale aktivně nesleduji.

Také nemám, ale přidal jsem si ke sledování, vypadá to že mají před sebou budoucnost.