S&P 500 ^GSPC 5,306.04 +0.02%
Nvidia NVDA $1,140.59 +7.13%
Tesla TSLA $176.75 -1.39%
Alphabet GOOG $178.02 +0.96%
Amazon AMZN $182.15 +0.77%
Meta META $479.92 +0.36%
Microsoft MSFT $430.32 +0.04%
Apple AAPL $189.99 +0.01%

3 motive pentru a cumpăra acest producător de vehicule electrice

Andrei Ciobanu
18. 6. 2023
6 min čtení

Electromobilitatea devine un factor cheie în industria auto și aduce noi oportunități pentru acționari. Cererea tot mai mare de vehicule electrice deschide un potențial de investiții pentru companiile din domeniul auto care se adaptează la această tendință. În același timp, infrastructura de încărcare pentru vehiculele electrice reprezintă un alt domeniu cu potențial de creștere. Cu toate acestea, atunci când se investește în vehicule electrice, este important să se ia în considerare și factori precum reglementările, evoluția tehnologiei bateriilor și autonomia vehiculelor electrice. În prezent, $TSLA-1.4% este liderul industriei, dar cum rămâne cu ceilalți?

Ford Motor Company este unul dintre cei mai importanți producători de automobile din lume, cu sediul central în Dearborn, Michigan, SUA. A fost fondată de Henry Ford în 1903 și este cunoscută pentru lunga sa istorie de inovare și pentru producția de vehicule emblematice. Fiind unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume, Ford își desfășoară activitatea la nivel global, dar în principal în SUA.

Ford oferă o gamă largă de automobile, inclusiv autoturisme, SUV-uri, camionete și furgonete. Compania și-a făcut un nume de-a lungul anilor cu o serie de modele populare, cum ar fi Ford Mustang, Ford Focus, Ford Explorer, Ford F-150 și multe altele. Ford este, de asemenea, implicată în sporturile cu motor, inclusiv în curse precum cele 24 de ore de la Le Mans.

Ford $F-3.9% este o afacere neînțeleasă. Investitorii subestimează în același timp activitatea sa foarte profitabilă în domeniul motoarelor pe benzină, care încă funcționează foarte bine, și resping potențialul său atrăgător în domeniul vehiculelor electrice (EV). Acțiunile producătorului auto ar putea fi subevaluate drastic astăzi, dar poate nu pentru mult timp.

F

Ford

F
$11.68 -$0.48 -3.95%

În ultimii ani, Ford s-a concentrat pe dezvoltarea mobilității EV și pe încercarea de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Compania investește în dezvoltarea și producția de vehicule electrice și oferă versiuni electrificate ale unora dintre modelele sale populare. Ford se străduiește să aducă tehnologie și design inovator în vehiculele sale electrice pentru a răspunde cererii tot mai mari de mijloace de transport durabile noi și emergente. Iată 3 motive pentru care Ford ar putea să nu fie o investiție rea.

1. Ford Blue și Ford Pro sunt încă solid profitabile

Noul format de comunicare al Ford cu investitorii le-a oferit acestora șansa de a vedea cât de profitabilă este afacerea sa tradițională cu automobile. Ford Blue, așa cum se numește divizia, a generat vânzări de 25,1 miliarde de dolari și un profit operațional de 2,6 miliarde de dolari numai în primul trimestru.

Operațiunea de flote comerciale a producătorului auto, cunoscută sub numele de Ford Pro, este, de asemenea, un generator de numerar. Divizia a generat un profit operațional de 1,4 miliarde de dolari la vânzări de 13,2 miliarde de dolari.

F

Ford

F
$11.68 -$0.48 -3.95%
Capital Structure
Market Cap
45.8B
Enterpr. Val.
177.2B
Valuation
P/E
12.0
P/S
0.3
Dividends
Yield
6.7%
Payout
79.8%

Ambele divizii se așteaptă ca profitabilitatea lor să continue să crească. Inițiativele de reducere a costurilor la Ford Blue și o mai mare concentrare pe ofertele de software la Ford Pro sunt susceptibile de a avea un impact pozitiv asupra marjelor de profit ale segmentelor. În general, conducerea se așteaptă ca Ford Blue și Pro să raporteze profituri operaționale pe întreg anul 2023 de aproximativ 7 miliarde de dolari.

2. Ford E are perspective de creștere puternică

În timp ce compania valorifică vânzările de mașini convenționale, Ford se pregătește să își extindă agresiv operațiunile cu vehicule electrice. Titanul auto vizează vânzări de 600.000 de vehicule electrice pe an până la sfârșitul anului 2023 și 2 milioane până la sfârșitul anului 2026, față de mai puțin de 62.000 în 2022.

Ford se așteaptă să piardă aproximativ 3 miliarde de dolari pe EV-uri în 2023. Dar conducerea se concentrează foarte activ pe reducerea costurilor. CEO-ul Jim Farley a declarat în timpul analizei rezultatelor companiei din primul trimestru că Ford intenționează să reducă costurile de producție ale popularului său vehicul utilitar sport (SUV) electric Mustang Mach-E cu până la 5.000 de dolari pe vehicul până la sfârșitul anului . Acest lucru ar trebui să ajute Ford să își îmbunătățească marjele de profit, chiar dacă reduce prețul Mustang Mach-E cu câteva mii de dolari pentru a stimula vânzările.

Ford a ajuns recent la un acord cu Tesla care va oferi clienților săi acces la peste 12.000 de încărcătoare Tesla Supercharger în SUA și Canada. Acest parteneriat va extinde foarte mult numărul de puncte de încărcare disponibile pentru cumpărătorii de vehicule electrice Ford.

Bineînțeles, Tesla va fi plătită pentru acest lucru, așa că este o afacere avantajoasă pentru ambele părți. "Acțiunile $TSLA-1.4% au reacționat bine la această veste." Acest lucru ar trebui să ajute la reducerea așa-numitei "anxietate de autonomie" care îi împiedică pe unii oameni să cumpere o mașină electrică și, astfel, să crească numărul de potențiali clienți Ford.

3. Acțiunile sunt ieftine

Acțiunile Ford pot fi cumpărate la un preț de numai aproximativ 5,5 ori mai mare decât profitul operațional preconizat în 2023. Acesta este un preț de chilipir, având în vedere capacitatea actuală a Ford de a genera numerar și perspectivele interesante de creștere cu ajutorul vehiculelor electrice.

Prețul actual al acțiunilor Ford reflectă incertitudinea pieței că producătorul auto poate face cu succes tranziția către un viitor electrificat. Dar dacă producătorul de mașini și camioane cu vechime poate - iar conducerea este categorică în acest sens - investitorii ar putea realiza în curând că acțiunile Ford sunt subevaluate în mod semnificativ . Acest lucru, la rândul său, ar duce la câștiguri substanțiale pentru cei care cumpără acțiuni astăzi.

În acest moment, acțiunile se află "în plin" în media pe termen lung și, la prima vedere, nu există cu adevărat nimic evaluat în ceea ce privește viitorul promițător al vehiculelor electrice.

Acesta nu este un sfat financiar. Ofer date disponibile în mod public și îmi împărtășesc părerea despre cum aș gestiona eu însumi situația. Investițiile sunt riscante și fiecare este responsabil pentru deciziile sale.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.