S&P 500 ^GSPC 5,186.25 +0.11%
Tesla TSLA $177.87 -3.73%
Nvidia NVDA $903.99 -1.89%
Alphabet GOOG $172.66 +1.67%
Microsoft MSFT $411.51 -0.49%
Apple AAPL $182.50 +0.43%
Amazon AMZN $188.36 -0.18%
Meta META $466.08 +0.09%

3 creșteri care nu dau semne de încetinire și care pot aduce mulți bani

Andrei Ciobanu
19. 6. 2023
6 min read

Una dintre cele mai dificile decizii pe care trebuie să le ia un investitor este aceea de a cumpăra sau nu o acțiune a cărei valoare a crescut recent rapid și semnificativ. În esență, cu toții ne dorim o afacere bună, dar cumpărarea unei acțiuni la un preț mai mare decât în urmă cu câteva luni, de exemplu, nu este întotdeauna pe deplin ușoară. În adâncul minții începe să se războiască dacă nu cumva este mai bine să aștepte reducerile, dar această mentalitate duce la pierderea de către investitor a unor câștiguri interesante în timp. Desigur, nu este bine să cumperi tot ceea ce este în creștere în prezent, dar uneori nu este un lucru bun. Totuși, în spatele a orice trebuie să existe o analiză și o decizie temeinică a fiecărui investitor. Iată 3 posibile candidate pentru o creștere continuă.

1. Illinois Tool Works $ITW+0.8%

La închiderea pieței din 15 iunie, acțiunile Illinois Tool Works au crescut deja cu 11,2% în această lună . Raportul favorabil privind locurile de muncă și optimismul investitorilor cu privire la economie sunt vești bune pentru o companie care participă la mai multe părți cheie ale economiei industriale. Așadar, nu este o surpriză faptul că ITW și alte acțiuni ciclice sunt în creștere.

Dar ceea ce diferențiază ITW de alte acțiuni industriale de top este conducerea superioară, afacerea diversificată și marjele puternice. Până în 2030, își propune să își crească marja operațională la 30%, profitul pe acțiune (EPS) cu 9% până la 10% pe an, iar dividendele cu 7% pe an.

ITW
$247.24 $2.05 +0.84%

Anul trecut, marja sa operațională a fost de 23,8%, iar profitul diluat pe acțiune a fost de 9,77 dolari . Dividendul trimestrial a fost de 1,31 dolari pe acțiune. Dacă adăugăm aceste cifre pentru 2022 pe baza obiectivelor companiei și presupunem o creștere liniară, putem vedea că ar trebui să își mărească marja operațională cu aproximativ 0,8 puncte procentuale pe an, profitul diluat pe acțiune va fi mai mult decât dublu până în 2030, iar dividendul anual va crește la 9 dolari pe acțiune până în 2030.

Oferind investitorilor o proiecție clară pe care să o urmărească, $ITW+0.8% se face responsabilă pentru performanțele viitoare. Compania a făcut o treabă fenomenală până acum, respectându-și promisiunile și recompensând investitorii cu randamente remarcabile.

Este, de asemenea, un rege al dividendelor care și-a mărit plata timp de 52 de ani consecutivi, semn că investitorii pot conta pe o plată în creștere constantă, indiferent de ciclul pieței. Adunați toate acestea și ITW este o companie de înaltă calitate care merită să fie deținută timp de decenii. Iar faptul că acum se află în pragul vârfului absolut arată doar calitatea acestei companii, care nu se oprește și are ambiții mari pentru viitor.

2. Hexcel $HXL+1.2%

Hexcel este un producător mondial de top de materiale compozite, inclusiv fibre de carbon, materiale de ranforsare și rășini. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii pentru diverse industrii, inclusiv industria aerospațială, auto, energetică, echipamente sportive și multe altele.

Materialele compozite ușoare avansate ale companiei sunt utilizate în întregul sector aerospațial, inclusiv în flotele majore Boeing și Airbus, cum ar fi aeronavele 737 MAX și Airbus A320neo. Hexcel își vinde, de asemenea, compozitele pe piețele paralele din sectorul aerospațial și de apărare și din sectorul industrial în general (inclusiv turbine eoliene).

HXL
$71.22 $0.82 +1.16%

Materialele compozite oferă un avantaj în ceea ce privește rezistența și greutatea față de metale, un factor-cheie pentru proiectarea aeronavelor, unde reducerea greutății contribuie la îmbunătățirea eficienței. Cazul de investiție constă în creșterea rapidă a vitezei de producție la Boeing și Airbus și în utilizarea tot mai frecventă a materialelor compozite pe aeronavele mai noi și reproiectate. Directorul general al Boeing, Dave Calhoun, a confirmat că materialele compozite au reprezentat și vor reprezenta o parte importantă din fiecare aeronavă nouă produsă de companie.

Prin urmare, investitorii Hexcel se pot aștepta la o creștere robustă și fiabilă pe termen mediu, pe măsură ce Boeing și Airbus își vor accelera producția și își vor îndeplini angajamentele multianuale.

De asemenea, se pot aștepta la o creștere semnificativă a conținutului Hexcel pe aeronavă pe termen lung, pe măsură ce industria aerospațială și de apărare utilizează din ce în ce mai mult materiale compozite.

Pe termen lung, ar trebui să vină o utilizare sporită a materialelor compozite în turbinele eoliene și în industrie în general. Energia verde va avea nevoie de aceste materiale, fie că le dorește sau nu. Creșterea Hexcel este abia la început.

Faptul că acțiunilenu și-au revenit încă după prăbușirea covidei poate fi foarte atrăgător pentru investitori, deoarece creșterea comenzilor este promițătoare, iar acțiunile ar putea să urmeze același drum în anii următori, în condițiile în care, cumva, nu au crescut semnificativ în ultimii ani.

3. Fluence Energy $FLNC-1.6%

Cu o creștere de aproape 13% în ultimele trei luni, indicele S&P 500 a mulțumit investitorii cu performanța sa puternică. Pe de altă parte, acțiunile energetice Fluence Energy au avut o performanță mult mai mare, urcând cu peste 57% în aceeași perioadă.

De când compania a raportat rezultate surprinzător de puternice pentru al doilea trimestru în luna mai, piața a luat-o în seamă și este foarte posibil ca aceasta să continue să câștige atenție și să crească și mai mult în lunile următoare.

FLNC
$20.82 -$0.33 -1.56%

Compania, care se află pe piață de puțin timp, a depășit așteptările analiștilor privind venituri de 417,6 milioane de dolari, cu venituri de 698,2 milioane de dolari în al doilea trimestru.

De asemenea, compania și-a revizuit în creștere previziunile privind veniturile pentru 2023, de la un interval de 1,6 miliarde de dolari până la 1,8 miliarde de dolari la un interval de 1,85 miliarde de dolari până la 2 miliarde de dolari. Și cu un portofoliu de 11,2 miliarde de dolari, Fluence se poate aștepta la vânzări puternice în 2024 și în anii următori.

Investițiile în energie regenerabilă includ mai mult decât acțiunile solare și eoliene. Sistemele de stocare a energiei, datorită bateriilor Fluence, reprezintă, de asemenea, o parte importantă a mișcării pentru energie verde.

Potrivit Rystad Energy, o companie de cercetare în domeniul energiei, instalațiile de stocare a bateriilor vor avea o rată de creștere anuală compusă de 33% la nivel global până în 2030. Pentru un sistem de stocare a energiei cu baterii de top precum Fluence, acest lucru deschide noi oportunități

Acesta nu este un sfat financiar. Furnizez date disponibile în mod public și împărtășesc opiniile mele cu privire la modul în care aș gestiona eu însumi situația. Investițiile sunt riscante și fiecare este responsabil pentru deciziile sale.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.