S&P 500 ^GSPC 5,031.04 +0.25%
Amazon AMZN $181.82 +1.58%
Nvidia NVDA $843.02 +1.52%
Apple AAPL $171.84 +1.50%
Alphabet GOOG $166.95 +0.83%
Tesla TSLA $178.55 -0.80%
Meta META $436.28 -0.66%
Microsoft MSFT $395.77 +0.21%

Zažíváme teď výprodeje napříč sektory, ale netušíte proč se nedaří v solární energetice? 🤔

Konkrétně poslední dny vnímám u svého porfolia nejcitelnější poklesy a to u společnosti $ENPH-2.2%. Přitom před pár dny jsem četl že se jim podařil vstup do Jižní Ameriky, napříč Brazílii. Tak asi mi nějaké zprávy unikají. Přitom  konkurence$FSLR-1.3% či $CSIQ-1.7% se drží.

ENPH
$102.86 -$2.30 -2.19%

Sledujete někdo tyto akcie a jak vnímáte tento sektor? 😊

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Tento sektor moc nesleduji a žádné akcie z toho sektoru nemám. Ovšem je to zajímavé a děkuji za tip.

Koukni, ač tento průmysl má ještě dost  míst k vylepšení, tak přechod na zelenější energii je budoucnost. 😊

Souhlasím, také v tom vidím potenciál.

Akcie solárního průmyslu sleduji. Hlavně mě teď zajímá Evropa, včera vyšla super zpráva a moje oblíbená společnost Meyer Burger vylétla o 8%. Německý kancléř oznámil podporu solárního průmyslu v Německu a doufám, že to protlačí i u evropské komise. Je potřeba aby Evropská unie podporovala místní výrobce a byla konkurenceschopná Číně.

Tak to je dobrá zpráva pro společnost co zminuješ. Nemám ji v portfoliu, moc ani neznám, kouknu se, díky. Každopádně pro $ENPH-2.2% je to tedy konkurent což není pro mě dobrá zpráva.😂

Tak co se zdá mě, tak solární energie není zrovna populární zdroj... je drahá, špatně se skladuje, je jí nejvíc zrovna když není moc potřeba apod... :-)

Má ještě dost úskalí to ano, hodně do budoucna bude dělat schopnost baterií a taky vývoj samotných článků, aby měli lepší životnost a efektivitu vyrábět více energie. A tohle mě právě u $ENPH-2.2% přijde, že se snaží jít stále dopředu.

To ano ale v tom globálu je to podle mě pořád strašně složitý. Co mi naopak dává velký smysl, tak je, když si lidi dávají soláry na střechu svých domů a z toho pak vykrývají většinu své spotřeby. To mi přijde skvělý :)

Je to taková sázka na zelenou energii, ačkoliv čísla nejsou nejlepší. Mám menší pozici, nad naředěním budu uvažovat.

Akcie Enphase Energy = ENPH se chová zcela logicky. Když vidíme její P/B 24, P/S 9, P/E 49 a dividendový výnos 0 %, pak bude propad kurzu na 1/4 a snesitelné ocenění, budoucí měsíce, zcela logický. Vždyť 2-leté US-dluhopisy dají 5 % ročně bez rizika. Tak proč by někdo riskoval s extrémně předraženou meme akcií ENPH bez dividendy.

Ty čísla nejsou úplně ideální to je pravda, ale jinak je to gigant a pořad se snaží pracovat na svých produktech a rozšiřovat svá pole působnosti, Tak snad se to ukáže i časem v číslech.

Akcie sleduju, ale sektor mi přijde dost zvláštní tím, jak se chová. Přijde mi, že hodně reaguje na negativní zprávy a skoro vůbec na pozitivní, případně ty akcie skáčou o 100 procent každý den - to není nic pro mě.

Reakce na pozitivní zprávy si totiž vybral v minulém roce, to doslova každá akcie explodovala po dobré zprávě 😄

Zrovna jsem psal že přikupuju 😂 O ničem nevím, ale pozitivní je, že management oznámil rozšíření svých rezidenčních solárních systémů v Brazílii.

To ano, přesně tak. Ja nepřikoupil ale držím a budu. Jak říkáš, taky jsem to četl že se dostali do Brazílie. 👍