S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Měď jako nejžádanější kov ?

Kam-Investovat.cz
22. 6. 2023
3 min read

Kov je materiálem, který hraje čím dál větší význam v naší moderní společnosti. Kovy jsou neodmyslitelnou součástí našeho každodenního života. Najdeme je nejenom v běžné elektronice, ale téměř kdekokli, na co se podíváme. Existuje několik kovů, které jsou obzvláště žádané kvůli svým výjimečným vlastnostem a rozsáhlému využití v různých odvětvích. Jeden z kovů však vyčnívá nad ostatními, protože jeho spotřeba v průmyslu může v budoucnu rapidně růst. Proč ? Autobilový průmysl prochází radikální proměnou a celková elektrifikace společnosti může vyvolat vysokou poptávku po mědi.

Proč je měď tak žádaná v průmyslu ?

Měď má největší vodivost ze všech neušlechtivých kovů, a proto je vhodná pro elektrifikaci společnosti. Pro výrobu elektrického automobilu je zapotřebí až čtyřnásobného množství mědi oproti automobilu se spalovacím motorem. Podobně je to u větrných a solárních farem, které spotřebovávají téměř dvojnásobné množství mědi ve srovnání s uhelnými elektrárnami. Pokud jako společnost vyžadujeme více obnovitelných zdrojů, za účelem ochrány našeho klimatu, tak měď bude hrát zásadní roli v průmyslu. Zelená energie a celková elektrifikace může nastartovat měděnou „horečku“.

Vyplatí se investovat do mědi ?

Jakákoli investice vyžaduje důkladnou analýzu a platí to i v případě mědi. Spotřeba mědi v průmyslu za poslední desetiletí vzrostla v důsledku růstu technologických inovací, urbanizace, rozvoje energetiky a zvyšujících se nároků na infrastrukturu. Investice do technologií obecně navyšují spotřebu mědi a tím tlačí cenu mědi výše. Investovat do mědi se dá například formou nákupů akcií těžařů mědi, ETF fondů zaměřující se na trh s mědí či nákup futures kontraktů vázaných na měď. Měď může sehrát důležitou roli v elektrifikaci společnosti a nutnosti generovat mnohem více zelené energie. A to zní jako zajímavá investiční příležitost, která se investorům může vyplatit.

Měď je jedním z nejžádanější kovů v průmyslu a může sehrát významou roli během super-komoditního cyklu.

Měď jako nejžádanější kov ? Kde se měď v průmyslu využívá ? Jaké unikátní vlastnosti má měď ? Co se děje na trhu s mědí ? Více informací o mědi si poslechněte ve videu níže:

Měď jako nejžádanější kov ? | Kam investovat (kam-investovat.cz)


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.