S&P 500 ^GSPC 5,187.7 +0.13%
Tesla TSLA $177.75 -3.79%
Alphabet GOOG $172.98 +1.85%
Nvidia NVDA $905.08 -1.77%
Microsoft MSFT $409.34 -1.02%
Meta META $468.24 +0.55%
Apple AAPL $182.40 +0.38%
Amazon AMZN $188.74 +0.02%

3 acțiuni care au potențialul de a câștiga de 5 ori în următorii 2 ani

Andrei Ciobanu
25. 6. 2023
6 min read

Unele acțiuni care au capitalizări de piață mai mici decât marile firme de tehnologie tind să se miște mai mult. Prin aceasta se înțelege volatilitatea mai mare a acestor titluri, deoarece este nevoie de mult mai puțin pentru a le mișca prețul. Pentru ca o acțiune să se aprecieze atât de mult în 2 ani, ar avea nevoie de o rată medie anuală de creștere de aproximativ 124%. Câștigul mediu anual general al bursei de valori pe parcursul mai multor decenii este mai aproape de 10%. De cinci ori pe parcursul unui deceniu încă depășește media pieței, deoarece vorbim de o creștere de aproximativ 17,5% pe an. Cifrele sunt mari și, prin urmare, este posibil să nu fie nici 100% adevărate. Chiar și așa, mai multe companii au reușit să facă acest lucru în mai puțin timp în trecut, așa că haideți să aruncăm o privire la cele 3 acțiuni de astăzi.

1. Paycom Software $PAYC+1.2%

Paycom Software este o companie americană care oferă soluții software pentru gestionarea resurselor umane (HR) și servicii de salarizare. Platforma lor permite organizațiilor să simplifice și să automatizeze procesele legate de recrutare, datele angajaților, programare, salarizare, concedii și alte operațiuni de resurse umane.

Paycom Software permite postarea de posturi, căutarea de candidați, gestionarea cererilor de angajare și semnarea electronică a contractelor de muncă. De asemenea, permite angajatorilor să creeze programe de ture, să urmărească prezența angajaților, să gestioneze pauzele și concediile și să genereze fișe de pontaj și sinteze de salarizare.

APTV

Aptiv PLC

APTV
$83.00 -$1.40 -1.66%

Paycom Software a atins recent o valoare de piață de aproape 19,5 miliarde de dolari, astfel că o creștere de cinci ori ar însemna aproape 100 de miliarde de dolari. Este rezonabil? Ei bine, orice este posibil pe piața bursieră - atâta timp cât se depășesc așteptările care prevăd o creștere anuală în următorii cinci ani de aproape 22% .

Acțiunile par într-adevăr subevaluate, cu un raport preț/vânzări recent de 12, cu mult sub media sa de 20 pe cinci ani, și un raport preț-beneficiu (P/E ) viitor de aproape 42 - de asemenea, cu mult sub media sa pe cinci ani

Compania înregistrează o creștere bună, cu o creștere a vânzărilor în primul trimestru de 28% față de anul precedent și un venit net GAAP de 30%. Veniturile din ultimele 12 luni au crescut cu 75% de la începutul anului până în prezent, în timp ce profitul pe acțiune (EPS ) a crescut de peste două ori .

Compania are mult spațiu de creștere și se extinde în străinătate. Directorul general Chad Richison a precizat:: "Rezultatele noastre din primul trimestru al anului 2023 au fost excelente, cu o creștere masivă a veniturilor din partea noilor clienți și cu marje în creștere, deoarece cererea pentru automatizare și pentru soluțiile noastre HCM ușor de utilizat continuă să crească..."

2. Aptiv $APTV-1.7%

Aptiv este o companie tehnologică globală axată pe dezvoltarea și fabricarea de sisteme și componente inovatoare pentru industria auto. Produsele și tehnologiile sale se concentrează pe siguranța, conectivitatea și electrificarea vehiculelor. Aptiv a făcut inițial parte din Delphi Automotive, dar a fost desprinsă în 2017 pentru a forma o companie separată.

Aptiv colaborează cu producătorii de automobile și cu alți parteneri din domeniul auto pentru a aduce tehnologii inovatoare pe vehiculele din întreaga lume. Obiectivul său este de a contribui la dezvoltarea unor vehicule ale viitorului mai sigure, mai ecologice și mai conectate.

APTV

Aptiv PLC

APTV
$83.00 -$1.40 -1.66%

Directorul general Kevin Clark a explicat"Aptiv este o companie tehnologică care va inaugura următoarea generație de siguranță activă, vehicule autonome, orașe inteligente și conectivitate. Aducem zeci de ani de experiență în rezolvarea celor mai dificile provocări ale clienților noștri cu spiritul și ingeniozitatea unui start-up".

Aptiv se dezvoltă rapid și a înregistrat venituri GAAP record de 4,8 miliarde de dolari în primul trimestru, în creștere cu 15% față de anul trecut, rezervări aproape record și un venit net care s-a dublat față de nivelul de anul trecut.

Aceasta în ciuda penuriei predominante de cipuri și a problemelor induse de inflație. Printre clienții Aptiv se numără General Motors, Ford Motor Company, Tesla și Stellantis (care deține mărcile Jeep și Dodge) - alături de alți aproximativ 20 de mari producători auto.

Valoarea de piață a Aptiv a fost recent de 27 de miliarde de dolari, astfel că o creștere de cinci ori ar însemna aproximativ 135 de miliarde de dolari . Acțiunile sale par subevaluate la nivelurile recente, cu un raport preț/vânzări de 1,5 în urma mediei pe cinci ani de 1,9 și un P/E viitor de 23 sub media pe cinci ani de 27.

3. Redfin $RDFN-1.4%

Redfin este o companie imobiliară care se concentrează pe o abordare inovatoare a vânzării și cumpărării de proprietăți imobiliare. Redfin oferă o platformă online și aplicații mobile care permit utilizatorilor să navigheze printre proprietățile disponibile, să găsească un agent imobiliar, să vadă fotografii și tururi virtuale, să obțină informații despre prețuri și multe altele.

Redfin permite proprietarilor de imobile să își vândă casa sau apartamentul prin intermediul platformei sale online. Oferă fotografii profesionale, listare online și suport de marketing pentru a maximiza vizibilitatea și vandabilitatea proprietăților.

RDFN
$6.37 -$0.09 -1.39%

Acțiunile Redfin s-au prăbușit cu aproape 90% față de maximul înregistrat la începutul anului 2021, dar există numeroase motive pentru a fi optimist în ceea ce privește viitorul său.

În primul rând, acțiunile sale par destul de subevaluate, cu un raport preț/vânzări recent de 0,6, mult sub media de 3,2 pe cinci ani. Piața imobiliară este slabă în acest moment, parțial din cauza inflației și a ratelor mai mari ale dobânzilor. Dar este probabil ca acestea să fie probleme temporare, iar atunci când piața își va reveni, Redfin ar putea profita de ea.

Rezultatele din primul trimestru au marcat o scădere mare a câștigurilor din cauza mediului actual dificil al pieței. De asemenea, compania a avut o pierdere netă mai mică decât se aștepta, de 61 de milioane de dolari, în scădere față de cea de acum un an. O pierdere de 90 de milioane de dolari. Conducerea se așteaptă ca firma să fie profitabilă până la sfârșitul anului 2023.

Aceasta nu este o afacere de consultanță financiară. Furnizez date disponibile public și împărtășesc opiniile mele despre cum m-aș comporta eu însumi în aceste situații. Investițiile sunt riscante și fiecare este responsabil pentru deciziile sale.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.