S&P 500 ^GSPC 5,187.7 +0.13%
Tesla TSLA $177.75 -3.79%
Alphabet GOOG $172.98 +1.85%
Nvidia NVDA $905.08 -1.77%
Microsoft MSFT $409.34 -1.02%
Meta META $468.24 +0.55%
Apple AAPL $182.40 +0.38%
Amazon AMZN $188.74 +0.02%

Acțiunile de lux - megatendințe în spate și creștere în față

Andrei Ciobanu
27. 6. 2023
4 min read

La prima vedere, s-ar putea părea că industria cosmetică nu este atât de interesantă. Nu toată lumea o folosește zilnic și nu este considerată o necesitate ca și mâncarea. Dar un lucru de reținut este că industria cosmetică este globală. În decembrie, firma de cercetare Statista a publicat un raport privind piața globală a produselor cosmetice. Astfel, aceștia au împărțit industria cosmetică în patru categorii: cosmetice, îngrijire personală, îngrijire a pielii și parfumuri. Cercetarea sugerează că veniturile totale ale industriei cosmetice globale au fost de 528 de miliarde de dolari în 2022 și se așteaptă să crească la 571 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2023.

Raportul precizează că îngrijirea personală reprezintă peste 40% din piața totală. În 2022, produsele cosmetice au generat venituri globale totale de 93 de miliarde de dolari, adică 18% din piața globală a frumuseții. Statista preconizează că, până în 2027, cosmeticele vor reprezenta 19% din această piață.

Popularitatea tot mai mare a social media, în special a platformelor precum TikTok și Instagram, cu datele clienților din Generația Z, deschide o nouă formă de implicare a consumatorilor. Până la sfârșitul anului 2023, aproape 28% din toate produsele de înfrumusețare vor fi vândute online, spre deosebire de magazine. Aceasta este o creștere masivă față de 2020, cu estimări care se situau în jurul valorii de 22%.

Urmează $ELF-0.7%, o companie care este diferită de toate companiile similare din industrie.

ELF Beauty este o companie de înfrumusețare cu sediul în SUA care se concentrează pe fabricarea și vânzarea de produse de înfrumusețare la prețuri accesibile. Compania este cunoscută pentru filozofia sa "fără compromisuri" care se concentrează pe furnizarea de produse de calitate la prețuri accesibile.

ELF
$163.61 -$1.08 -0.66%

Elf Beauty se concentrează pe produse inovatoare și pe tendințele din industria frumuseții. Gama lor de produse include diverse produse, cum ar fi machiajul pentru ochi, față, buze, precum și produse de îngrijire a pielii și instrumente de înfrumusețare. Compania este, de asemenea, dedicată sustenabilității și eforturilor de a-și reduce amprenta ecologică.

Companii precum $ULTA-0.3% și LVMH (prin filiala sa Sephora) concurează pentru aceeași varietate de clienți. Ambele companii vând produse de lux similare și se bazează pe o combinație de vânzări în magazinele de cărămidă și mortar și online pentru a stimula vânzările. În schimb, $ELF-0.7% își vinde produsele în magazine precum Ulta, Target, Walmart și CVS și concurează cu alte mărci pe rafturi.

ELF
$163.61 -$1.08 -0.66%
Capital Structure
Market Cap
9.1B
Enterpr. Val.
9.3B
Valuation
P/E
72.4
P/S
10.2
Dividends
Yield
-
Payout
-

La sfârșitul lunii mai, au fost publicate câștigurile $ELF-0.7% pentru anul fiscal 2023, care s-a încheiat la 31 martie - și au fost foarte impresionante. Pentru anul fiscal 2023, e.l.f. și-a crescut vânzările nete cu 48%, până la 579 de milioane de dolari, și și-a majorat marja brută la 67%, cu peste 3 puncte procentuale față de anul precedent. Compania a atribuit creșterea veniturilor și a marjei la cererea puternică în comerțul cu amănuntul, online și la stabilirea prețurilor.

În plus, conducerea a declarat că a înregistrat un succes extraordinar cu social media, în special cu TikTok. Compania a derulat patru campanii diferite, fiecare dintre acestea adunând peste un miliard de vizualizări, cea mai recentă ajungând la aproape 15 miliarde de vizualizări.

Acțiunile se tranzacționează în prezent la un maxim de aproape 52 de săptămâni, cu o capitalizare de piață de 6 miliarde de dolari. Raportul preț-beneficiu (P/E ) viitor este de aproximativ 63. Prin comparație, alte companii de produse cosmetice care vând produse online și în magazinele cu amănuntul, cum ar fi L'Oréal și Estée Lauder, se tranzacționează la multipli de 34 și, respectiv, 37.

Pentru unii, prețul actual poate părea ridicat, dar această companie crește cu adevărat într-un ritm fulminant față de alți concurenți de pe piață. Este de la sine înțeles că creșterea nu este niciodată infinită, dar de ce să nu intrați cât mai puteți?

Aceasta nu este o afacere de consultanță financiară. Eu furnizez date disponibile în mod public și îmi împărtășesc opiniile cu privire la modul în care m-aș comporta eu însumi în anumite situații. Investițiile sunt riscante și fiecare este responsabil pentru deciziile sale.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.